Impreuna oamenii sunt mai puternici, si trec peste orice problema, de asta Dumnezeu a lasat familia!

Impreuna oamenii sunt mai puternici, si trec peste orice problema, de asta Dumnezeu a lasat familia!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2020 in Dezvoltare Personala

O mica povestioara din care avem foarte multe de invatat. Va invit sa o cititi.

A existat odata un stol de porumbei… pasarile zburau in cautarea hranei. Intr-o zi, porumbeii au zburat pentru o distanta mai lunga si au obosit foarte tare. Regele porumbel i-a incurajat sa zboare un pic mai departe. Cel mai mic porumbel s-a dus in fata si a gasit putin orez imprastiat sub un copac. Imediat au ajuns din urma si ceilalti porumbei… s-au asezat si au inceput sa ciuguleasca.

Dintr-o data, o plasa a cazut peste ei si toti au fost prinsi. Au vazut cum un vanator se apropia de ei.

Porumbeii isi fluturau aripile cu disperare incercand sa iasa, dar fara niciun rezultat.

In acel moment, unul dintre ei a venit cu o idee – sa prinda cu ciocul pasa, sa dea din aripi in acelasi timp si sa incerce sa se ridice de la sol.

Aveau incredere unul in celalalt. Fiecare porumbel a luat o parte din plasa si impreuna au zburat catre cer.

Vanatorul nu mai stia ce sa faca, statea si se uita la ei uimit. A incercat sa ii urmeze, insa porumbeii au prins putere si au zburat peste dealuri si vai. Au ajuns la marginea unui oras, unde traia un soricel – acesta era prietenul credincios al regelui porumbel.

In momentul in care a auzit zgomotul puternic facut de aripile porumbeilor, soarele s-a speriat si a incercat sa se ascunda. Insa apoi si-a dat seama ca sunt prietenii lui… cu grija, a inceput sa roada din plasa pentru a ii salva pe porumbei.

Acestia i-au multumit si i-au promis ca se vor revansa in fata lui… apoi au zburat departe, impreuna, uniti in puterea lor.

Morala: Cand suntem impreuna, suntem mai puternici.

In general ideea de viata se rezuma la goana dupa fericire… Majoritatea isi „pierd” vremea incercand sa afle o „formula” a fericirii, o oarecare cale pentru a fi fericiti. Isi aseaza in fata un model de fericire la care vor sa ajunga, un model care de obicei se rezuma la dragoste, bani si sanatate.

Fericirea nu e aceeasi pentru toti. Unii isi vad fericirea in viata de noapte, alcool si dezmat( mai des intalnite sub notiunea de distractii), altii nu cer altceva decat sa iubeasca si sa fie iubiti, unii doresc mantuire si viata vesnica, etc… cei mai multi spun ca ar fi fericiti daca ar avea (mai) multi bani.

In comparatie cu ceilalti, eu nici nu reusesc sa imi reprezint imaginea fericirii, nu sunt deloc sigura ca daca as fi bogata si faimoasa as fi fericita. Banii nu aduc fericirea dupa parerea mea, au importanta in intretinerea ei, atat. Dupa mine, mi’as dori mai mult sa nu am nevoie in viata de bani multi, decat sa am bani multi.

Despre dragoste ar fi bine sa vorbim cat mai putin, este deopotriva si blestem si binecuvantare dupa caz…!

Ne debarasam de toti oamenii buni si frumosi, si parca ne otravim sufletele cu rautatea pe care o vedem in jur. Ne bucuram de complimente false, de parca nu stim ca sunt false si repezim toti oamenii care tin la noi…

Suntem constienti, de toate lucrurile astea si totusi le facem. Luptam cu toate armele sa facem parte in continuare din lumea asta. Pentu ca nu exista alta, iar pe asta, am creat-o singuri… Si totusi…, mai credem in oameni. In oamenii care ne-au dezamagit desi ne-am promis ca nu o vom mai face….Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!