Idei gresite pe care le avem despre dragoste

Publicitate

Majoritatea dintre noi se intreaba in mod frecvent ce e dragostea, iar raspunsurile sunt variate. Unele conceptii pe care ni le insusim, sunt, insa, realmente defectuoase, reusind sa ne puna in pericol atat fericirea cat si relatia. Iata despre care dintre ele este vorba.

1. Dragostea este un parteneriat 50/50

Multi oameni vad dragostea ca pe o strada cu doua sensuri, astfel ca fiecare dintre parteneri sa beneficieze de afectiune in masura egala cu ceea ce a daruit la randul lui. Este adevarat ca atunci cand daruiesti dragoste de multe ori primesti dragoste in schimb, insa a astepta un raspuns masurat pentru fiecare gest de afectiune, este nerealist si poate induce sentimentul constant ca unul ofera celuilalt prea mult sau prea putin.

2. A iubi pe cineva inseamna sa te sacrifici

Noi toti facem sacrificii pentru oamenii pe care ii iubim, insa e o mare diferenta intre a schimba planurile tale pentru beneficiul altcuiva si a te complace in comportamente autodistructive, de care nu beneficiaza nimeni.

Amintiti-va ca sacrificiul inseamna a schimba ceva de valoare pentru un rezultat cu o valoare mai mare. Ca un jucator de sah care da un pion, in scopul de a-si avansa regina, lasam deoparte dorintele noastre, in scopul de a imbunatati bunastarea celor pe care ii iubim. In cazul in care gesturile noastre altruiste nu ating acest obiectiv, ele inceteaza sa se numeasca sacrificii. Este firesc sa ne pese de cineva, insa ne putem limita la un mediu in care ambii parteneri sa creasca, subliniaza Lifehack.

3. A fi iubit te vindeca de singuratate

Publicitate

Nimanui nu-i place sa se simta singur. Sentimentele de izolare pot deveni foarte daunatoare si atunci cand esti prins in aceasta capcana a disperarii, incepi sa crezi ca daca cuiva i-ar pasa de tine, lucrurile ar sta mai bine. Partenerul vrea sa te ajute, dar nu poate. Iubirea celuilalt, oferita in mare masura, nu poate totusi sa umple prapastia dureroasa a singuratatii.

Din fericire, exista speranta. De multe ori prapastia poate fi umpluta din interiorul tau – nu prin iubirea oferita de celalalt, ci prin a iubi la randul tau, prin iubirea de oameni. Fii sincer, impartaseste cu altii ceea ce simti si exprima-ti dorinta pentru binele celorlalti, vei fi surprins de ceea ce se va intampla in continuare.

4. Dragostea adevarata nu cunoaste limite

Nu e usor sa fii prins intre cei dragi si o alegerea dreapta. Multi dintre noi au trecut prin aceasta situatie dificila si am fost asaltati cu intrebarea: “Daca ma iubesti cu adevarat, vei face ceea ce iti cer”. A iubi pe cineva nu inseamna ca trebuie sa oferi tot ceea ce iti cere. Unul dintre cele mai dificile teste intr-o relatie de dragoste este sa ai puterea de a spune nu.

5. Dragostea e oarba

Dragostea nu inseamna sa te faci ca nu observi problemele, ci sa le recunosti, sa le intelegi si sa mergi mai departe, in ciuda acestora. Este vorba despre a recunoaste imperfectiunile celuilalt si a alege sa nu faci mare caz de ele. Atunci cand apar probleme, nu le ignora, ci ai curajul de a spune: “Acest lucru este rau, dar se poate repara”, incercand sa-l vezi pe celalalt ca partener cu care sa cauti solutii, si nu ca sursa a problemei.

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Sase pasi prin care poti scapa de stres si anxietate!

Publicitate

“În fiecare om sălășluieşte un soare, totul e să-l lăsăm să ardă.” — Socrate

Afirmatiile sunt un subiect controversat: unii jura pe eficienta lor, in timp ce altii sunt extrem de sceptici fata de eficacitatea lor. Stiinta, de asemenea, nu este in acord cu unele studii care descopera beneficii reale, iar altele nu prezinta efecte negative, sau chiar deloc.

Din experienta mea personala pot spune ca am o incredere mare in puterea afirmatiilor si in impactul pe care acestea il au asupra mintii, corpului si succesului nostru in viata. Afirmatiile pot fi, de asemenea, folosite pentru a combate stresul si anxietatea, ajutand la ameliorarea simptomelor fizice si mentale intr-un timp scurt. In continuare iti vom prezenta sase afirmatii concepute pentru a face exact acest lucru:

1. Sunt in siguranta si nu exista nici o amenintare in lumea din jurul meu

Aceasta afirmatie foarte simpla are un efect calmant, deoarece dezvaluie mitul pe care ni-l spunem atunci cand suntem stresati. Suntem convinsi ca suntem in pericol – fie din punct de vedere fizic, mental sau emotional – si acest lucru declanseaza raspunsul de stres. Reamintindu-ti ca esti in siguranta te va ajuta sa supui acest proces.

2. Nu exista obstacol pe care sa nu-l pot depasi daca-mi pun in minte asta

Aici avem o alta expresie de baza, dar foarte eficienta, care ne aminteste cat de capabili suntem atunci cand viata ne cere sa fim. Aceasta ne convinge sa nu fugim de o problema, ci sa o confruntam si sa o abordam cu o credinta nelimitata ca putem sa ne gasim calea prin orice dificultati.

Spunandu-ne acest lucru noua insine ne poate ajuta sa prevenim acel sentiment coplesitor care apare adesea cand ne confruntam cu o incercare dificila.

3. Aceasta situatie nu este nici buna, nici rea, pur si simplu este

Incercarea de a eticheta fiecare situatie particulara ca fiind buna sau rea este in realitate futila, deoarece nu este niciuna din acestea. Fiecare situatie incearca sa te invete o lectie si doar pentru ca ceva pare a fi negativ la suprafata, nu exista nici un motiv pentru care o astfel de situatie se dovedeste a fi un catalist pentru un rezultat pozitiv.

Publicitate

Desi nu putem sa anticipam acest lucru – intr-adevar, ar fi greu sa ne gandim la o astfel de posibilitate – realizand ca binele poate veni de la ceva perceput ca fiind rau ar trebui sa-ti usureze anxietatea si sa reduca stresul.

4. Aleg sa reactionez pozitiv la situatia cu care ma confrunt

Cand ne confruntam cu stresul in viata noastra, avem libertatea de a alege cum sa raspundem. Reamintindu-ne ca o atitudine pozitiva este ceva ce putem controla, ne poate ajuta sa facem efortul de a aborda situatia intr-o maniera determinata. Daca, in schimb, alegem sa reactionam negativ, ne-am stradui sa gasim o solutie la problemele cu care ne confruntam si stresul ne-ar mentine in continuare sub puterea sa.

5. Nimic din trecutul meu nu ma poate impiedica sa gasesc multumirea in prezent si in viitor

Stresul si anxietatea sunt adesea conditionate de raspunsurile fata de o situatie data; ele sunt conduse de experientele noastre anterioare. Daca-i vom permite, trecutul nostru ne va controla intotdeauna, dar daca recunoastem ca exista o cale alternativa disponibila, ne putem desprinde de lanturile educatiei noastre si vom da nastere unei noi etape in viata noastra.

Aceasta mentalitate sporeste creativitatea si increderea, pe masura ce privim dincolo de ceea ce s-a intamplat deja si catre posibilitatile infinite care se prezinta zilnic.

6. Pe masura ce-mi incetinesc respiratia si-mi relaxez corpul, stresul dispare din mintea mea

Trupul si mintea noastra se afla intr-o legatura stransa, mult mai mult decat ne-am imagina, iar prin crearea unui corp lipit de tensiune, putem elimina orice stres care exista in mintea noastra.

Respiratia profunda, lenta si o relaxare a musculuaturi este o modalitate foarte eficienta de a reduce nivelul general al stresului la nivelul corpului si cu siguranta, in consecinta, la nivelul mintii.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala