Idei gresite pe care le avem despre dragoste

Idei gresite pe care le avem despre dragoste

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 September 2017 in Relatii

Majoritatea dintre noi se intreaba in mod frecvent ce e dragostea, iar raspunsurile sunt variate. Unele conceptii pe care ni le insusim, sunt, insa, realmente defectuoase, reusind sa ne puna in pericol atat fericirea cat si relatia. Iata despre care dintre ele este vorba.

1. Dragostea este un parteneriat 50/50

Multi oameni vad dragostea ca pe o strada cu doua sensuri, astfel ca fiecare dintre parteneri sa beneficieze de afectiune in masura egala cu ceea ce a daruit la randul lui. Este adevarat ca atunci cand daruiesti dragoste de multe ori primesti dragoste in schimb, insa a astepta un raspuns masurat pentru fiecare gest de afectiune, este nerealist si poate induce sentimentul constant ca unul ofera celuilalt prea mult sau prea putin.

2. A iubi pe cineva inseamna sa te sacrifici

Noi toti facem sacrificii pentru oamenii pe care ii iubim, insa e o mare diferenta intre a schimba planurile tale pentru beneficiul altcuiva si a te complace in comportamente autodistructive, de care nu beneficiaza nimeni.

Amintiti-va ca sacrificiul inseamna a schimba ceva de valoare pentru un rezultat cu o valoare mai mare. Ca un jucator de sah care da un pion, in scopul de a-si avansa regina, lasam deoparte dorintele noastre, in scopul de a imbunatati bunastarea celor pe care ii iubim. In cazul in care gesturile noastre altruiste nu ating acest obiectiv, ele inceteaza sa se numeasca sacrificii. Este firesc sa ne pese de cineva, insa ne putem limita la un mediu in care ambii parteneri sa creasca, subliniaza Lifehack.

3. A fi iubit te vindeca de singuratate

Nimanui nu-i place sa se simta singur. Sentimentele de izolare pot deveni foarte daunatoare si atunci cand esti prins in aceasta capcana a disperarii, incepi sa crezi ca daca cuiva i-ar pasa de tine, lucrurile ar sta mai bine. Partenerul vrea sa te ajute, dar nu poate. Iubirea celuilalt, oferita in mare masura, nu poate totusi sa umple prapastia dureroasa a singuratatii.

Din fericire, exista speranta. De multe ori prapastia poate fi umpluta din interiorul tau – nu prin iubirea oferita de celalalt, ci prin a iubi la randul tau, prin iubirea de oameni. Fii sincer, impartaseste cu altii ceea ce simti si exprima-ti dorinta pentru binele celorlalti, vei fi surprins de ceea ce se va intampla in continuare.

4. Dragostea adevarata nu cunoaste limite

Nu e usor sa fii prins intre cei dragi si o alegerea dreapta. Multi dintre noi au trecut prin aceasta situatie dificila si am fost asaltati cu intrebarea: “Daca ma iubesti cu adevarat, vei face ceea ce iti cer”. A iubi pe cineva nu inseamna ca trebuie sa oferi tot ceea ce iti cere. Unul dintre cele mai dificile teste intr-o relatie de dragoste este sa ai puterea de a spune nu.

5. Dragostea e oarba

Dragostea nu inseamna sa te faci ca nu observi problemele, ci sa le recunosti, sa le intelegi si sa mergi mai departe, in ciuda acestora. Este vorba despre a recunoaste imperfectiunile celuilalt si a alege sa nu faci mare caz de ele. Atunci cand apar probleme, nu le ignora, ci ai curajul de a spune: “Acest lucru este rau, dar se poate repara”, incercand sa-l vezi pe celalalt ca partener cu care sa cauti solutii, si nu ca sursa a problemei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide