Iată cum să faci un unguent pentru durerea de artrită

Iată cum să faci un unguent pentru durerea de artrită

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Mulțumită medicinei alternative, puteți realiza un unguent pentru durerea de artrită direct de acasă. Trebuie doar să amestecați câteva uleiuri esențiale cunoscute pentru numeroasele lor beneficii în tratarea diverselor probleme de sănătate.

Acest unguent pentru dureri de artrită este format din uleiuri esențiale de tămâie, ghimbir și smirnă. Când pregătiți unguente de casă trebuie să aveți întotdeauna un ulei mai gros, în acest caz folosiți ulei de nucă de cocos.

Iată care sunt beneficiile uleiurilor esențiale utilizate în acest unguent pentru durerea de artrită:

Tămâia

Uleiul esențial de tămâie îmbunătățește circulația sângelui și reduce durerile articulare și musculare, care sunt cea mai frecventă problemă a artritei. Uleiul esențial de tămâie poate fi folosit chiar și pentru indigestie sau astm.

Ghimbir

Uleiul esențial de ghimbir conține aproximativ 90% sesquiterpene, care sunt agenți de protecție, cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Ingredientele bioactive ale ghimbirului au fost confirmate ca fiind foarte benefice, după realizarea a numeroase studii clinice.

Zingibainul, care se regăsește în uleiul esențial de ghimbir, determină proprietățile sale antiinflamatoare. Unguentul de casă pentru durerea de artrită, care conține ghimbir, va ameliora crampele musculare, migrenele și toate afecțiunile asociate cu această boală.

Smirnă

Uleiul esențial de smirnă conține sesquiterpene, precum și alți compuși activi numiți terpenoizi, care au proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii.

Unguent pentru dureri de artrită cu tămâie, ghimbir și smirnă

Ingrediente: 20-30 picături de ulei esențial de tămâie, 10 picături de ulei esențial de ghimbir, 20-30 picături de ulei esențial de smirnă, 120 g ulei de cocos nerafinat.

Mod de preparare: Se pun toate uleiurile într-un recipient și se amestecă foarte bine până se omogenizează. Puneți unguentul rezultat într-un borcan de sticlă cu capac pentru a-l păstra mai mult timp.

Utilizați unguentul de două ori pe zi, masând direct pe zonele afectate. Nu are un timp determinat de folosite.

Există multe alte uleiuri esențiale pe care le puteți adăuga sau înlocui din acest unguent pentru dureri de artrită. Uleiurile esențiale sunt cele mai pure esențe de ierburi. Nu provoacă efecte secundare nedorite, iar utilizarea lor adecvată favorizează o vindecare rapidă și eficientă.

Ulei esențial de lavandă

Adăugarea de 3 până la 5 picături din acest ulei parfumat la unguent pentru dureri de artrită va duce la o vindecare rapidă. Uleiul esențial de lavandă reduce inflamația și stimulează circulația sângelui. Însă nu folosiți niciodată uleiul singur, deoarece poate irita pielea, îl puteți folosi doar în combinație cu alte uleiuri.

Ulei esențial de mentă

Menta are proprietăți antiinflamatorii excelente, precum și un efect ușor de răcorire. Adăugarea a 5-10 picături de ulei de mentă la unguent pentru dureri de artrită va ajuta la diminuarea durerii și a umflăturilor.

Ulei esențial de ardei iute

Uleiul esențial de ardei iute are proprietăți analgezice excelente, dar trebuie utilizat în mod repetat timp de câteva zile pentru a simți efectul. Capsaicina este principalul ingredient activ care scade inflamația. Adăugați câteva picături de ulei esențial de cayenne în unguentul pentru artrită și continuați să-l utilizați ca de obicei.

ATENȚIE!! Folosiți cu grijă ulei esențial de ardei iute, deoarece poate irita pielea. Dacă simțiți vreun disconfort, încetați imediat să îl utilizați și consultați un medic.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!