Iata cum ne invata parintele Calistrat Chifan sa scapam de stres, “Ca să nu fii stresat, trebuie să ai aceste 2 cuvinte în minte, un pic de agheasmă băută dimineaţa și așa faci față la toate relele…”

Iata cum ne invata parintele Calistrat Chifan sa scapam de stres, “Ca să nu fii stresat, trebuie să ai aceste 2 cuvinte în minte, un pic de agheasmă băută dimineaţa și așa faci față la toate relele…”

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 October 2018 in Spiritualitate

Noi vorbim tot timpul de stres, toată lumea iar e cultă.. şi s-au învăţat..

(la finalul articolului gasiti si clipul video)

– Părinte, am un stres…

– Dar de unde ţi l-ai cumpărat?

Stresul ţi-l faci singur, ca să nu fii stresat, trebuie să ai pe „Doamne Iisuse” în minte, un pic de agheasmă baută dimineaţa, să fii împărtăşit o dată la o lună, şi să faci un pic de rugăciune permanet şi stresul pleacă!

Dar în momentul în care răspunzi la rău cu rău, la ambiţie cu ambiţie.. nu faci nimic.. Astea nu fac altceva decât să distrugă omul!

Ştiti pe româneşte ce înseamnă să fii stresat? Vă dau un exemplu practic..

Aţi văzut vulcanii ăia care dorm şi scot un pic de fum prin nori… şi mai bolborosesc? Şi deodată se ridică un nor de fum şi lava şi astupă câteva sate, comune sau oraşe..

Aşa este şi omul stresat!

În el zace buboiul răutăţii, urii, răzbunării, războiul mândriei şi al încăpăţânării, ele nu sunt manifestate, dar el fierbe ca un vulcan!

Dar asta nu e treaba lui Dumnezeu, nu e vina Lui!

Pentru că acolo în inima aia nu mai stă Hristos!

Tu te-ai îmbolnăvit de inimă şi iei 20 de pastile pe zi dar nu e vina lui Dumnezeu!

Nu aşa era scris la El în Cartea Vieţii aşa.. dar tu ai venit ca un „fur şi un tâlhar” şi ai completat condica cu alte diagnostice!

Care sunt diagnosticele date creştinului de Dumnezeu: Blândeţea! Smerit! Dragostea! Credinţă, Nădejde şi Putere! Dar la creştinul ortodox ce scrie: Orgoliu, Carieră, Impresii, Ură, Răzbunare… Şi aşa noi suntem lipsiţi de harul Lui!

„Invăţaţi de la Mine, căci sunt blând şi smerit cu inima „(Mt. XI,29);” fiţi blânzi ca porumbeii” iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii, din toată inima. (1 Petru 1:22)

„Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti.”„Precum v-am iubit Eu pe voi, aşa să vă iubiţi şi voi unul pe altul”Aveţi credinţă în Dumnezeu. … zic vouă: Toate câte cereţi, rugându-vă, să credeţi că le-aţi primit şi le veţi avea. ..””Cenuşă cu pâine am mâncat şi băutura mea cu plângere am amestecat”

„Nu voi intra în locaşul casei mele, nu mă voi sui pe patul meu de odihnă, Nu voi da somn ochilor mei şi genelor mele dormitare şi odihnă tâmplelor mele, Până ce nu voi afla loc Domnului, locaş Dumnezeului lui Iacob.” (Psalmi 131:3-5)

Dumnezeu, ne-a şi spus, „să nu apună soarele în mânia voastră”.. şi noi ortodocşii.. ne trebuie câteva luni ca să dăm „bună ziua” la cineva ca ne-a supărat odată! Şi vrând, nevrând .. noi tragem de-a stânga!

Parintele Calistrat Chifan

Te-ar putea interesa și: Părintele Iustin Pârvu: Rugăciunea în 10 cuvinte care ne scapă de stres, necazuri şi probleme şi aduce pacea gândului în adâncul sufletului nostru! Să o spunem zilnic! Aceasta este:

Părintele Iustin Pârvu spune că rugăciunea despre care vorbește ne poate scăpa de stresul și grijile cu care ne confruntăm zilnic, ne ajută să ne adunăm gândurile și ne apropie de Dumnezeu.

Rugăciunea despre care vorbim se numește Rugăciunea lui Iisus. Să o citim și să o rostim!

”Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul.”

Această rugăciune a fost și este zidul de susținere al Bisericii, zidul de apărare al creștinilor. Pentru că în fiecare creștin sălășluiește o biserică…

Rugăciunea ne poate ajuta să ne adunăm gândurile și să îi cerem ajutorul Domnului, din adâncul sufletului.

Rugăciunea poate fi spusă oricând, oriunde ne-am afla, deoarece ea se spune în pacea gândului, în adâncul sufletului nostru.

Părintele spunea că ” în funcție de silința fiecăruia, Dumnezeu va coborî harul Său cel sfânt în inimile noastre.
De ce nu se mai citesc cărțile duhovnicești, acum când se tipăresc din ce în ce mai multe cărți?

Dumnezeu o să ne ceară socoteală pentru că nu am citit. Nu avem dreptul să spunem că nu am știut atunci când suntem în necaz și ne depărtam de Dumnezeu; nu există nu am știut, ci nu am vrut să știu.

Pentru că sunt atâtea cărți ale Sfinților Părinți în care poți găși sfaturi pentru orice problema ai avea. Ne plângem că nu mai avem povățuitori și duhovnici iscusiți, dar nu îi vedem că ei trăiesc prin cărțile, pe care noi nu le citim.

O să vină vremea când nici Sfânta Scriptură nu o vom mai avea și vom tânji după un cuvânt din Scriptură și nu îl vom găși. Luați și citiți viețile sfinților si învățăturile Sfinților Părinți, că va veni vremea când nu le veți mai găsi.

Mamele să citească fiilor lor câte un capitol din Sfânta Scriptură în fiecare zi. Să nu ne lipsească Scriptura, că în ea găsim viață veșnică.”

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!