Hipotiroidismul: simptome, cauze, remedii populare

Hipotiroidismul: simptome, cauze, remedii populare

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Hipotiroidismul este o boală destul de comună care apare din cauza aprovizionării insuficiente cu hormoni a organismului de către glanda tiroidă. Ca urmare, glanda tiroidă își îndeplinește funcțiile mult mai puțin. Complexitatea hipotiroidismului este aproape imposibil de detectat în stadiul inițial, deoarece boala nu are durere sau alte senzații neplăcute, ori alte simptome vizibile.

Hipotiroidismul este cel mai frecvent la femeile însărcinate, poate provoca avort spontan, iar unele femei din cauza acestei boli nu pot rămâne însărcinate. În plus, boala poate apărea și la bărbați și copii.

Hipotiroidismul trebuie tratat imediat ce apar primele semne. Pentru a face acest lucru, consultați un endocrinolog, care vă va face teste, vă va examina și oferi tratamentul cel mai eficient. Cea mai bună opțiune este o combinație de terapie medicamentoasă cu utilizarea simultană a medicinei populare, decocturi de ierburi și plante.

CE ESTE HIPOTIROIDISMUL ȘI CUM SE DETECTEAZĂ?

Hipotiroidismul este o afecțiune patologică a organismului cauzată de anomalii ale sistemului endocrin. Această boală este prezentă la 2% din populație. Apare din cauza lipsei de hormoni tiroidieni.

Există mai multe tipuri de hipotiroidism. Hipotiroidismul primar este cauzat de disfuncția tiroidiană și lipsa generală a producției de hormoni, iar cel secundar de modificări ale principalelor procese care coordonează glanda tiroidă.

Principalele manifestări ale hipotiroidismului sunt cauzate de lipsa de hormoni tiroidieni. Stadiul inițial al bolii trece relativ neobservat, iar principalele simptome pot fi atribuite oboselii sau epuizării. Alte simptome includ:

  • modificarea greutății corporale;
  • decolorarea pielii; apare îngălbenirea;
  • umflături și tumori frecvente, în special ale feței;
  • dificultăți de respirație, pierderea auzului;
  • tulburări de memorie;
  • dificultăți de respirație, chiar dacă exercițiul a fost mic;
  • voce răgușită;
  • apatie, atacuri de lene, letargie;
  • somnolență, oboseală constantă;
  • răspuns redus la stimuli;
  • scăderea imunității;
  • boli comune, în special răceli.

Simptomele hipotiroidismului sunt adesea confundate cu o serie de alte boli, așa că este foarte important să consultați imediat un medic dacă aveți probleme de sănătate. În absența îndelungată a tratamentului, boala poate provoca o serie de tulburări în organism, în special, poate provoca infertilitate (atât la bărbați, cât și la femei), poate duce la menopauză precoce, poate provoca ateroscleroză și alte boli.

TRATAMENTUL HIPOTIROIDISMULUI LA DOMICILIU

După diagnosticarea făcută de medicul endocrinolog, pacientul va primi un tratament medicamentos. Dacă boala este detectată într-un stadiu incipient, medicul poate prescrie remedii naturale. Esența unei astfel de terapii este de a compensa lipsa de hormoni la bărbați sau femei.

MĂRARUL ESTE BENEFIC PENTRU HIPOTIROIDISM

Ingrediente:

  • semințe de mărar – 5 lingurițe;
  • usturoi – 50 g;
  • nuci – 50 g;
  • miere – 0,5 kg.

Metoda de preparare:

Este necesar să măcinați nucile, să le amestecați cu semințe de mărar. Usturoiul trebuie fiert la abur, tocat mărunt. Ingredientele se amestecă cu miere până la o consistență omogenă. Trebuie să luați 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de mese.

CEAI DE MUȘEȚEL

Ingrediente:

mușețel – 1 lingură.

Metoda de preparare:

Mușețelul uscat trebuie turnat un pahar cu apă clocotită, apoi lăsați timp de 10 minute, strecurați, beți de mai multe ori pe zi. Remediul este folosit pentru a ameliora oboseala și schimbările de dispoziție, are un efect antiinflamator.

CEAI DE STRUGURELE URSULUI

Ingrediente:

frunze de strugurele ursului – 1 linguriță.

Metoda de preparare:

O cantitate mică de frunze uscate de strugurele ursului trebuie turnată într-un pahar cu apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară. Ceaiul trebuie băut de 3 ori pe zi înainte de mese. Strugurele ursului are efect diuretic și acționează și ca agent antiseptic și antiinflamator.

CEAI DE MĂCEȘE

Ingrediente:

măceșe – 1 linguriță.

Metoda de preparare:

Măceșele trebuie tocate și turnate un pahar cu apă fierbinte. Remediul se lasă timp de 10 minute, după care se poate bea de mai multe ori pe zi.

Măceșul este unul dintre cele mai bune diuretice, întărește sistemul imunitar și are un efect pozitiv asupra metabolismului. Conține un număr mare de flavonoide, care sunt foarte apropiate ca structură de hormoni.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!