Frumusețea este și în ochii care nu văd

Frumusețea este și în ochii care nu văd

Publicat de Patricia Esca pe 22 March 2018 in De Suflet

Petra Pintelei, nevăzătoare: „Mă simt frumoasă atunci când fac lucuri bune.”

Petra Iuliana Pintelei este genul de femeie tânără care simte că poate să facă orice îşi doreşte, dacă se străduieşte pentru asta. Studentă la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi intern PR la o agenţie de publicitate din Bucureşti, Petra este o vorbitoare excelentă de limba engleză şi spaniolă, iar în prezent studiază finlandeza, portugheza şi rusa. Mai mult, are şi un articol de lege împotriva discriminării nevăzătorilor, ce îi poartă numele, adoptat de Parlamentul European, iar vocea sa extraordinară a ajutat-o să treacă de preselecţiile X Factor, din 2013. Este singurul copil al familiei, însă are mulţi fraţi spirituali, după cum îi place ei să spună.

Petra s-a născut cu atrofiere de nerv optic şi degenerescenţă retiniană, ceea ce e bine, din punctul ei de vedere, pentru că dacă s-ar fi întâmplat să îşi fi pierdut vederea în timp (vezi cazul Roxanei Radu din campanie), i-ar fi fost mult mai greu să se adapteze. „Trăind aşa, pur şi simplu, nu ştiu ce am pierdut”, declară Petra, care vede frumuseţe peste tot, în ciuda condiţiei sale. Iar campania „Frumusețea este și în ochii care nu văd” despre asta vorbeşte, despre frumuseţea care nu se vede, dar se simte.

Ce înseamnă frumuseţea, pentru tine?

Frumuseţea înseamnă gingăşie, blândeţe, bunătate. Înseamnă un cântec, cântat cu multă pasiune, un sentiment transmis cu toată puterea către cei din jur, înseamnă pace, tihnă, şi armonie sufletească. Frumuseţea, pentru mine, înseamnă tot ce îmi oferă mama mea, de exemplu. Înseamnă mângâieri, iubire… Mama mea este cel mai frumos om pe care îl cunosc.

Tu ești frumoasă?

Sunt frumoasă dacă mă străduiesc să fiu frumoasă. Nu mă consider că sunt la nivelul de căldură şi frumuseţe interioară a mamei mele, dar vreau să ajung să am bunătatea şi frumuseţea celor din jur şi uneori chiar am momente când mă simt atât de frumoasă, pentru că fac ceva ce îmi place, care să le placă şi altora. Dar, în sensul desărvâşit al cuvântului, mă simt frumoasă atunci când fac lucuri bune.

Ce îţi doreşti tu cel mai mult?

Să mă desăvârşesc ca persoană, să am studii, să cunosc succesul profesional, să am o viaţă decentă, să călătoresc foarte mult. Aş vrea foarte mult să mă realizez sufleteşte, să trăiesc împăcată cu mine, să nu îmi pară rău de ceea ce trăiesc şi să fac în aşa fel încât să las ceva frumos în urma mea, pentru ca oamenii să îşi amintească de mine ca de un om bun, un om cald.

Care sunt cele mai importante lucruri pentru tine, în viaţă?

Pentru mine contează foarte mult sentimentele, oamenii din jur şi apropierea atât de familie, cât şi de prieteni. Prietenia, blândeţea, bunătatea… acestea sunt cele mai importante lucruri. Eu iubesc foarte mult oamenii, îmi place mult să stau în prezenţa lor, să vorbesc cu ei, să le fiu aproape şi să îi simt aproape. Îmi doresc ca pe viitor să am şi eu familia mea, cu doi copii.

Cum descrii tu fericirea?

Fericirea este o stare în care îţi vine să îmbrăţişezi globul pământesc.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Gânduri simple despre cum iubesc femeile: „Dacă tu iubești, iar pe tine nu, lasă-l să plece”

„Dacă tu iubești, iar pe tine nu, lasă-l să plece. Dacă tu ești iubită, dar tu nu iubești, analizează atent ce decizie iei. Dacă dragostea e reciprocă, luptă”, Maica Tereza.

„Uneori sentimentele sunt asemeni unei flori. E nevoie de timp ca să înflorească”, Jane Austen.

„Bărbații cred că femeile iubesc doar frumoșii și eroii. Nu, ele îi iubesc pe cei care-și manifestă grija”

„E mai ușor să fii cu o femeie pasională, decât cu una plictisitoare”, Bernard Shaw.

„Trebuie să înveți să trăiești, fără să te măriți cu un simplu „bărbat bun”, caută anume cuvântul „al tău”. Nu jumătatea ta, ci anume persoana „ta”. Îl vei recunoaște imediat. Cum? Veți semăna mult, chiar dacă la prima vedere veți părea absolut diferiți”, Elchin Safarli.

„Nu asculta vreodată sfaturi despre relații și dragoste, pentru că fiecare trăiește propria poveste”

„Toți îndrăgostiții jură să facă mai multe decât pot, însă nu fac nici minimul ce le stă în puteri” William Shakespeare.

„Femeia adoră victoria asupra bărbatului, care-i aparține altei femei”, O. de Balzac.

„Pentru ca să fii iubită e preferabil să fii frumoasă. Însă, pentru ca să fii frumoasă, trebuie să fii iubită”, Francoise Sagan.

„Vrei să fii fericită? Învață inițial să suferi” I.S. Turgheniev

„Femeia este îngrijorată de viitorul ei, până se mărită. Bărbatul nu-și face griji de viitorul lui, până se însoară” Coco Chanel.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!