Image

Frica si dragostea iti croiesc drumul in viata… Fiecare gand, cuvant sau fapta omeneasca se bazeaza pe una sau cealalta…

Publicat de Patricia Esca pe 3 May 2019 in De Suflet

“Nu contează atât de mult ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci.” – Maria Tereza

Ati fost invatati sa traiti in frica! Vi s-a spus despre supravietuirea celui mai bine adaptat, despre victoria celui mai puternic si despre succesul celui mai inteligent. Se spune deosebit de putin despre gloria celui mai iubitor.

Si, astfel, te straduiesti sa fii cel mai bine adaptat, cel mai puternic, cel mai inteligent – intr-un fel sau altul – si, daca in vreo situatie nu esti pe masura asteptarilor, ti-e teama ca ai ceva de pierdut, pentru ca ti s-a spus ca, a nu fi pe masura asteptarilor, inseamna a pierde.

Prin urmare, alegi desigur actiunea sponsorizata de frica pentru ca asa ai fost invatat […] atunci cand alegeti actiunea sponsorizata de dragoste, nu numai ca veti supravietui, nu numai ca veti invinge, nu numai ca veti avea succes. Atunci veti trai gloria deplina, totala a Celui Care Esti cu Adevarat, a celui care poti fi.

Toate actiunile oamenilor sunt motivate la nivelul cel mai profund de una din cele doua emotii – frica sau dragostea. Exista, intr-adevar, numai doua emotii – numai doua cuvinte in limbajul sufletului.

Citeste si  Viata nu este un joc, nici un camp de lupta. Viata este un dar care trebuie pretuit. Daca nu poti pentru tine, macar pentru ceilalti care chiar au nevoie

Fiecare gand omenesc, fiecare actiune umana se bazeaza fie pe dragoste, fie pe frica. Nu exista nici o alta motivatie umana si toate celelalte idei deriva din acestea doua. Ele sunt, pur si simplu, versiuni, diferite aspecte diversificate ale aceleiasi teme. Acesta poate fi numit Gandul care Sponsorizeaza. Este fie un gand de dragoste, fie unul de frica. Este gandul din spatele gandului din spatele gandului. Este primul gand. Este prima forta. Este energia primara care conduce locomotiva experientei umane.

Si iata modul in care comportamentul uman produce o experienta repetata dupa o experienta repetata; este intotdeauna motivul pentru care oamenii iubesc, apoi distrug, apoi iubesc din nou: intotdeauna exista aceasta trecere de la o emotie la alta. Dragostea sponsorizeaza frica, sponsorizeaza dragostea, sponsorizeaza frica…

Pentru ca, primul lucru care ne ingrijoreaza dupa ce spunem “te iubesc” este daca ni se va raspunde la fel. Si, daca ni se raspunde la fel, incepem imediat sa ne facem griji ca vom pierde dragostea pe care abia am gasit-o. Si, astfel, orice actiune devine o reactie – aparare impotriva pierderii. Aceasta realitate a dragostei bazate pe frica domina experienta noastra de dragoste; de fapt chiar o creeaza. Nu numai ca nu ne vedem primind dragostea care este conditionata, ne si vedem dand-o in acelasi mod.

Citeste si  Sa iubesti omul, dar sa nu iti pui nadejdea in el, ci in Dumnezeu.

Datorita gandurilor noastre (gresite) despre dragoste, noi ne condamnam sa nu o traim niciodata in forma ei cea mai pura. Orice actiune facuta de oameni se bazeaza pe dragoste sau frica si nu numai cele care se refera la relatiile umane. Decizii care afecteaza afacerile, industria, politica, religia, educarea tineretului, relatiile sociale ale natiunii tale, scopurile economice ale societatii, alternative privind razboiul, pacea, atacul, apararea, agresivitatea, supunerea; hotarari pentru a strange averi sau a le risipi, a economisi sau a imparti, a uni sau a divide – fiecare alegere libera pe care o facem vreodata isi are radacina intr-unul dintre cele doua ganduri posibile: un gand de dragoste sau un gand de frica.

Frica este energia care contracta, inchide, se strange in sine, o ia la fuga, se ascunde, acumuleaza comori, face rau. Dragostea este energia care se extinde, se deschide, trimite departe, sta pe loc, scoate la iveala, imparte cu altii, vindeca. Frica ne infasoara corpurile in haine.

Citeste si  Daca tu nu ai grija de tine, nu te astepta ca altcineva sa faca asta...

Dragostea ne permite sa stam goi. Frica inhata si acapareaza tot ce avem, dragostea daruieste tot ce avem. Frica imbratiseaza averi, dragostea imbratiseaza pe cel iubit. Frica tine strans, dragostea da drumul. Frica invenineaza, dragostea mangaie. Frica ataca, dragostea iarta.

Fiecare gand, cuvant sau fapta omeneasca se bazeaza pe una sau cealalta dintre emotii. Nu avem nici o posibilitate de alegere, pentru ca nu exista alta varianta. Dar noi avem liberul arbitru in legatura cu ce sa alegem dintre ele doua…

N.D.Walsch, Conversatii cu Dumnezeu

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!