6 motive pentru a mânca kiwi mai des: are mai multă vitamina C decât portocalele

6 motive pentru a mânca kiwi mai des: are mai multă vitamina C decât portocalele

Publicat de Tudor Mihalache pe 5 April 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Fructele kiwi conțin o cantitate mare de vitamine, minerale și de aceea specialiștii recomandă să le introducem în alimentația noastră.

Acest fruct tropical poate fi cumpărat în orice perioadă a anului, deoarece mai multe soiuri ale acestuia se coc în momente diferite ale anului.

Kiwi nu este doar delicios, este și plin de proprietăți benefice:

1. Îmbunătățește digestia

Ca toate fructele, fructele kiwi sunt o sursă de fibre alimentare, care sunt esențiale pentru o microfloră intestinală sănătoasă și pentru funcționarea normală.

Un lucru interesant, în coaja fructului se găsesc mai multe fibre și se crede că și concentrația de vitamine este mai mare acolo.

2. Este o sursă de vitamina C

Atunci când vine vorba despre vitamina C, gândul ni se îndreaptă imediat către citrice. Cu toate acestea, în kiwi, conținutul de vitamina C este de aproape 1,5 ori mai mare decât în ​​portocale.

Un studiu din 2018 a confirmat că persoanelor care au mâncat 2 kiwi pe zi timp de 12 săptămâni le-au crescut semnificativ nivelurile plasmatice de vitamina C, ceea ce a îmbunătățit sănătatea cardiovasculară.

In plus, vitamina C este un aliat al fierului si permite o mai bună absorbție a oligoelementului.

3. Are puține calorii, deci nu îngrașă

După cum s-a spus în repetate rânduri, numărul de calorii din alimente joacă un rol important pentru silueta.

Conținutul caloric zilnic al unei persoane ar trebui să fie egal cu nevoia fiecăruia sau chiar mai mic, în caz contrar vor apărea creșterile în greutate.

Kiwi este un produs cu conținut scăzut de calorii care se potrivește perfect în alimentație. În 100 de grame de kiwi se găsesc numai 44 de calorii, spre comparație, în produsele de cofetărie nivelul caloric este de 10-15 ori mai mare.

4. Este benefic pentru ochi

Pe lângă vitamina C, kiwi conține alți doi antioxidanți care joacă un rol important în sănătatea ochilor: luteina și zeaxantina. Acești compuși se acumulează în retină și o protejează de daunele cauzate de radicalii liberi.

O cantitate semnificativă de luteină și zeaxantină (aproximativ 30-50%) se găsește în kiwi, spanac, dovlecel și diverse tipuri de dovleac.

5. Are indicele glicemic scăzut

Indicele glicemic reprezintă cât de repede crește glicemia după consumul unui aliment. În kiwi, această valoare este 50, care este inclusă în pragul scăzut (interval de la 55 și mai jos).

Cu toate acestea, trebuie înțeles că indicele glicemic al alimentelor este important în primul rând pentru persoanele cu diabet și rezistență la insulină, pentru restul persoanelor nu este un motiv de ingrijorare.

6. Este benefic pentru sănătatea inimii și vasculare

Am menționat deja conținutul de vitamina C din kiwi, acesta are un efect pozitiv asupra sănătății inimii și a vaselor de sânge. Dar acesta nu este singurul beneficiu al fructului pentru sistemul circulator.

Kiwi este o sursă excelentă de potasiu. Studiile arată că un aport ridicat de potasiu din surse alimentare reduce riscurile de boli coronariene și boli cardiovasculare generale.

În plus, fibra găsită în pulpa și coaja fructelor de kiwi scade nivelul zahărului din sânge, scade nivelul de colesterol rău și susține sănătatea vasculară, lucru care este confirmat și de cercetări.

Pe lângă cele de mai sus, kiwi conține acid folic, vitaminele E și K.

Dacă optați pentru o alimentație sănătoasă și diversificată, atunci toate vitaminele și mineralele necesare pot fi obținute din alimente.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Tudor Mihalache