6 motive pentru a mânca kiwi mai des: mai multă vitamina C decât portocalele și alte proprietăți benefice ale cartofilor „pufoși”

6 motive pentru a mânca kiwi mai des: mai multă vitamina C decât portocalele și alte proprietăți benefice ale cartofilor „pufoși”

Publicat de Tudor Mihalache pe 26 July 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Fructele kiwi conțin o cantitate mare de vitamine, minerale și de aceea specialiștii recomandă să le introducem în alimentația noastră.

Acest fruct tropical poate fi cumpărat în orice perioadă a anului, deoarece mai multe soiuri ale acestuia se coc în momente diferite ale anului.

Kiwi nu este doar delicios, este și plin de proprietăți benefice:

1. Îmbunătățește digestia

Ca toate fructele, fructele kiwi sunt o sursă de fibre alimentare, care sunt esențiale pentru o microfloră intestinală sănătoasă și pentru funcționarea normală.

Un lucru interesant, în coaja fructului se găsesc mai multe fibre și se crede că și concentrația de vitamine este mai mare acolo.

2. Este o sursă de vitamina C

Atunci când vine vorba despre vitamina C, gândul ni se îndreaptă imediat către citrice. Cu toate acestea, în kiwi, conținutul de vitamina C este de aproape 1,5 ori mai mare decât în ​​portocale.

Un studiu din 2018 a confirmat că persoanelor care au mâncat 2 kiwi pe zi timp de 12 săptămâni le-au crescut semnificativ nivelurile plasmatice de vitamina C, ceea ce a îmbunătățit sănătatea cardiovasculară.

In plus, vitamina C este un aliat al fierului si permite o mai bună absorbție a oligoelementului.

3. Are puține calorii, deci nu îngrașă

După cum s-a spus în repetate rânduri, numărul de calorii din alimente joacă un rol important pentru silueta.

Conținutul caloric zilnic al unei persoane ar trebui să fie egal cu nevoia fiecăruia sau chiar mai mic, în caz contrar vor apărea creșterile în greutate.

Kiwi este un produs cu conținut scăzut de calorii care se potrivește perfect în alimentație. În 100 de grame de kiwi se găsesc numai 44 de calorii, spre comparație, în produsele de cofetărie nivelul caloric este de 10-15 ori mai mare.

4. Este benefic pentru ochi

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Tudor Mihalache
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide