Fii putin atenta si priveste in jurul tau. Cati oameni sunt si cati neoameni? Iar acum intreaba-te si raspunde-ti: pe care-i vrei langa tine?

Fii putin atenta si priveste in jurul tau. Cati oameni sunt si cati neoameni? Iar acum intreaba-te si raspunde-ti: pe care-i vrei langa tine?

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Poate alergam, mergem, ne impiedicam sau zburam. Dar sa nu uitam niciodata scopul calatoriei sau sa pierdem vreo sansa de a vedea un curcubeu.”

In viata vei intalni o multime de oameni. Oameni care vor ramane alaturi de tine si oameni care vor pleca. Oameni care te vor iubi si oameni care doar vor spune ca te iubesc. Oameni care iti vor dori binele mereu si oameni care iti vor dori binele doar cand se afla in fata ta.

Ei bine, printre toti acei oameni vor fi si unii carora tu va trebui sa le spui la revedere. Sunt aceia care te dezamagesc. Aceia care in loc sa se bucure pentru tine, te invidiaza, aceia care iti gresesc de multe ori, iar apoi revin cu un iarta-ma rostit pe jumatate si au pretentia ca tu sa-i primesti din nou langa tine si sa te prefaci ca nimic nu s-a intamplat. Aceia care spun altora despre tine tot felul de lucruri si dupa vin si-ti zambesc in fata fara nicio jena. Aceia care doar se folosesc de tine pentru a iesi si ei in evidenta. Ca din pacate ei nu au cum sa se faca observati…

Sunt aceia care nu stiu ce-i aia o prietenie. Aceia care nu respecta frumusetea unui suflet, carora nu le pasa ca acel suflet este trist si framantat din cauza lor. Sunt acei oameni carora trebuie sa le spui stop. Pentru ca daca nu o faci, ei vor continuia sa imprastie cu venin si sa tulbure linisti.

Iar tu trebuie sa inveti sa te pretuiesti! Trebuie sa inveti sa te faci respectata si sa te protejezi de acei oameni care nu aduc nimic frumos in viata ta. Trebuie sa inveti sa aduci binele in viata ta, avandu-i in preajma, iti vei face rau cu propria mana.

Trebuie sa treci de la vorbe la fapte. Trebuie sa intelegi ca meriti oameni care sa stie sa te pretuiasca si sa te iubeasca. Cu adevarat, nu doar declarativ. Iarta-i, dar fa-o pentru tine, pentru a-ti usura sufletul. A ierta nu inseamna a primi acei oameni in continuare in viata ta.

Si tine bine minte ceva: niciun om nu apare intamplator in calea ta. Dar dintre toti care apar, putini raman. Iar cei care raman sunt cei care merita. Cei care se fac nevazuti, cei care pleaca urechea la vorbe, cei care te judeca dupa ce spun altii, cei care pun etichete din prima fara sa-ti acorde un timp sa te cunoasca, nu au ce cauta langa tine. Pentru ca un om in adevaratul sens al cuvantului priveste in sufletul celuilalt inainte sa traga concluzii. Sa stii ca acesta este un test fundamental pe care viata il da oamenilor. Si asa cum am mai spus: putini il trec.

Fii putin atenta si priveste in jurul tau. Cati oameni sunt si cati neoameni? Iar acum intreaba-te si raspunde-ti: pe care-i vrei langa tine?

de Georgiana R.

“În sufletul meu nu a fost niciodată loc pentru invidie – nici pentru ură, ci numai pentru acea bucurie pe care o poţi culege de oriunde şi oricând. Consider că ceea ce ne face să trăim cu adevărat este sentimentul permanentei noastre copilării în viaţă.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide