Fii cine esti tu cu adevarat! “Să fim cine suntem este e menire şi o artă prin care cerul pogoară în fiecare zi pe pământ!”

Publicitate

“Unii oameni bombanesc mereu pentru ca trandafirii au spini; eu sunt recunoscator ca spinii au trandafiri.” – Alphonse Karr

Fii cine eşti!

Cunoaşte-te pe tine însuţi!

Puterea e în mâinile tale!

Dacă vrei cu adevărat poţi!

Iubeşte-ţi aproapele!

Iartă şi mergi mai departe!

Succesul e în tine!

Uşor de zis, toate acestea sunt lucruri pe care le ştim pentru că le-am auzit repetate de nenumărate ori. Sunt nişte “CE-uri” cu care suntem familiarizaţi şi de care suntem agasaţi. Cărţile, televizorul, radioul, mama, tata, partenerii, profesorii, psihologii, preoţii, prietenii, colegii, şefii toţi ne spun toate astea, dar nu este nimic nou. Încă nu am întâlnit pe nimeni care să treacă de la aceste CE-uri la CUM -uri şi asta pentru că această călătorie de la CE la CUM este experienţa noastră de iniţiere personală pe care care nu o poate trăi nimeni în locul nostru.

Cum să te cunoşti pe tine însuţi când nu ştii cine eşti!

Cum să ai puterea în mâini când te simţi ca o meduză nepuntincioasă mai tot timpul?

Cum să vrei cu adevărat dacă nu ştii ce anume să vrei?

Cum să îţi iubeşti aproapele când este atât de comod să te delimitezi de el şi să îl judeci?

Cum să ierţi şi să mergi mai departe când nu reuşeşti să te ierţi pe tine şi când traumele trecutului sunt scuze atât de bune pentru eşecuri prezente!

Cum să fie succesul în tine când toată viaţa ţi s-a spus că eşti un mediocru?

Nu îţi mai bate capul cu toate astea! Sunt doar cuvinte despre cuvinte pe care nu le înţeleg nici cei care le spun, nici cei care le aud. Nimeni nu ştie CUM…cum a început creaţia, cum am apărut în fiinţă, cum ni se desfăşoară procesele vitale, cum de nu se destructurează acest univers şi cum catastroferele sunt de milioane de ori mai rare decât minunile! Nu ştie nimeni nici un răspuns la nici o întrebare şi ăsta este un adevăr pe care îl simţi şi tu. Oricum cel ce ştie nu spune, iar cel care spune… nu ştie de fapt!

Publicitate

Ce ne rămâne atunci, cum scăpăm de vina pe care o simţim gândindu-ne şi simţind că nu suntem la înălţimea aşteptărilor celorlalţi şi a celor proprii (mult mai înalte de cât ale celorlalţi, între noi fie vorba)?

Doamne câte ne mai rămân de făcut!

În loc să încercăm să ne cunoaştem, mai bine trăim cu bucurie şi în deplină conştiinţă de sine orice întâmplare, avem o viaţă ca să aflăm cine am fost, cine suntem şi cine vom fi!

În loc să te gândeşti că puterea este în mâinile tale, mai bine te gândeşti ce bucurii poţi face cu mâinile…o pictură, un mic dejun delicios, o poezie, o reparaţie, o coafură, o mângâiere, o îmbrăţişare… continuă tu lista… la infinitul din tine!

În loc să te gândeşti ce vrei cu adevărat mai bine spune un Facă-se voia TA doamne, căci tu ştii ce îmi sporeşte lumina întru bucuria de Tine!

În loc să te învinovăţeşti că nu îţi iubeşti destul aproapele mai bine încearcă să vezi chipul şi asemănarea divină în toţi cei din jur… nu încerca să te vezi pe tine, căci îţi vei vedea egoul, vezi doar divinul din fiecare!

În loc să ierţi mai bine îţi spui că nu e nimic de iertat, că toate sunt aşa cum trebuie!

În loc să te gândeşti la succes mai bine te gândeşti la BUCURIE! la lucrurile pe care le faci fără efort şi care te împlinesc şi te strălucesc pe dinăuntru!

Este simplu…Fii cine eşti şi fă din asta o bucurie!

Să fim cine suntem este e menire şi o artă prin care cerul pogoară în fiecare zi pe pământ!

Ţie ce anume îţi aduce bucurie?

Sursa: astrosofia.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet
Dezvoltare Personala

,,Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele.’’ – Mama este un izvor de iubire infinita

Publicitate

”Mama pentru-al ei copil are scumpe dezmierdări, Are inimă cu ochi, are ochi cu sărutări” (Sofocle)

O vorbă populară spune, că ,,Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele.’’

A creat mamele ca pe niște îngeri păzitori pentru fiecare copil și le-a trimis pe pământ să fie izvoare de iubire pură şi necondiţionată.

Şi ce mai este oare mama, cu ce o mai putem compara?

Mama este o icoană sfântă pe care o purtăm cu toţii în sufletul nostru.

Mama este un ocean nemărginit de iubire, care se revarsă din belşug asupra noastră.

Mama este o floare înmiresmată, cu petale de iubire, bunătate, dăruire, hărnicie, sacrificiu.

Mama e soarele, luna, stelele ce luminează viaţa copiilor ei.

Mama e ploaia caldă care ne picură în suflet cu stropi de zâmbet şi iubire.

Mama e curcubeul ce apare după orice furtună din viaţa noastră.

Mama e foc ce arde pe altarul iubirii pentru noi, mama e foc ce încălzeşte copiii ei, înfrigurați de vântul răutăților de tot felul, din lumea de azi.

Mama e candela ce arde mereu cu flacăra speranţei, cu flacăra prieteniei sincere şi curate.

Mama e cântecul duios de leagăn, cu cuvinte de iubire ce rămân imprimate pentru veșnicie în sufletul nostru.

Mama e basmul spus la gura sobei în nopțile friguroase de iarnă.

Mama e cufărul plin de amintiri frumoase, pe care îl deschidem ori de câte ori ne e dor de iubire și frumos.

Mama e apa vie ce adapă setea noastră de iubire necondiționată, de pace și liniște sufletească.

Mama e pâinea caldă și gustoasă, cu gust de iubire ce potolește foamea copiilor ei.

Mama e izvor nesecat de răbdare, bunătate, blândeţe și sacrificiu.

Mama e stânca peste care nu se poate trece când e în joc binele copilului ei.

Mama este o războinică aprigă, cu mult curaj și cu putere nebănuită, gata de atac când copilul ei e în pericol.

Mama e banca pe care ne aşezăm când suntem obosiţi și doborâți de povara problemelor vieții.

Mama este refugiul nostru cald și primitor când suntem trişti şi dezamăgiți de cei din jurul nostru și de noi înșine.

Mama este spitalul unde găsim vindecare și alinare pentru multe răni trupești și sufletești.

Publicitate

Mama este rugăciune curată și fierbinte, ce se înalță ca tămâia la Cer și pe care Doamne, Doamne o împlinește îndată, fiindcă El iubește rugăciunea izvorâtă din iubire și sinceritate.

Mama este locul de joacă cel mai frumos pentru copiii ei, indiferent de vârsta lor.

Mama este Acasă, locul cel mai minunat din lume, unde întotdeauna suntem primiți cu brațele deschise, încărcate de iubire și dor.

Mama e albinuţa harnică şi neobosită care muncește cu drag și spor, pentru a asigura ce e mai bun pentru copiii ei, pentru a le asigura un viitor sigur și luminos, pentru a le oferi tot ce ei i-a lipsit în viață.

Mama e zâna din poveşti cu baghetă fermecată, ce transformă lumea copiilor ei într-o lume minunată, într-o lume de basm în care întotdeauna binele învinge răul, frumosul învinge urâtul, adevărul învinge minciuna, iubirea învinge ura, pacea învinge războiul, ș.a.m.d.

Mama e cartea cu slove de înţelepciune din care copilul ei învaţă cum să fie un om cu un caracter frumos, un om de nădejde, un om adevărat.

Mama e universul copiilor ei.

Mama e Raiul, mama e o minune a Lui Dumnezeu.

Mama ţine lumea întreagă pe umerii ei, fiindcă ea e un model de iubire, de dăruire, de jertfă, fiindcă ea e însăşi Viaţa.

Am putea vorbi la nesfârşit despre mama, cea mai minunată fiinţă de pe pământ, despre mamaînger, cu aripi de lumină şi iubire infinită.

Să fim, așadar, recunoscători Bunului Dumnezeu pentru că ne dăruiește fiecăruia pe drumul vieții un înger păzitor, care să ne vegheze la toți pașii și să ne iubim sincer și cu recunoștință mama, să-i arătăm în fiecare zi iubirea noastră, să-i dăruim fără zgârcenie, nu numai lacrimile și durerile noastre, ci și zâmbetele, îmbrățișările, împlinirile, dragostea noastră.

Și dacă nu am avut o mamă – înger, cu aripi de iubire și lumină, să fim recunoscători și iubitori față de ceilalți îngeri pe care Bunul Dumnezeu ni i-a trimis pe drumul vieții ca să suplinească rolul mamei pe care aceasta nu a putut sau nu a dorit să și-l împlinească.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet