Image

Fii cine esti tu cu adevarat! “Să fim cine suntem este e menire şi o artă prin care cerul pogoară în fiecare zi pe pământ!”

Publicat de Patricia Esca pe 22 November 2018 in De SufletDezvoltare Personala

“Unii oameni bombanesc mereu pentru ca trandafirii au spini; eu sunt recunoscator ca spinii au trandafiri.” – Alphonse Karr

Fii cine eşti!

Cunoaşte-te pe tine însuţi!

Puterea e în mâinile tale!

Dacă vrei cu adevărat poţi!

Iubeşte-ţi aproapele!

Iartă şi mergi mai departe!

Succesul e în tine!

Uşor de zis, toate acestea sunt lucruri pe care le ştim pentru că le-am auzit repetate de nenumărate ori. Sunt nişte “CE-uri” cu care suntem familiarizaţi şi de care suntem agasaţi. Cărţile, televizorul, radioul, mama, tata, partenerii, profesorii, psihologii, preoţii, prietenii, colegii, şefii toţi ne spun toate astea, dar nu este nimic nou. Încă nu am întâlnit pe nimeni care să treacă de la aceste CE-uri la CUM -uri şi asta pentru că această călătorie de la CE la CUM este experienţa noastră de iniţiere personală pe care care nu o poate trăi nimeni în locul nostru.

Cum să te cunoşti pe tine însuţi când nu ştii cine eşti!

Cum să ai puterea în mâini când te simţi ca o meduză nepuntincioasă mai tot timpul?

Cum să vrei cu adevărat dacă nu ştii ce anume să vrei?

Cum să îţi iubeşti aproapele când este atât de comod să te delimitezi de el şi să îl judeci?

Cum să ierţi şi să mergi mai departe când nu reuşeşti să te ierţi pe tine şi când traumele trecutului sunt scuze atât de bune pentru eşecuri prezente!

Cum să fie succesul în tine când toată viaţa ţi s-a spus că eşti un mediocru?

Nu îţi mai bate capul cu toate astea! Sunt doar cuvinte despre cuvinte pe care nu le înţeleg nici cei care le spun, nici cei care le aud. Nimeni nu ştie CUM…cum a început creaţia, cum am apărut în fiinţă, cum ni se desfăşoară procesele vitale, cum de nu se destructurează acest univers şi cum catastroferele sunt de milioane de ori mai rare decât minunile! Nu ştie nimeni nici un răspuns la nici o întrebare şi ăsta este un adevăr pe care îl simţi şi tu. Oricum cel ce ştie nu spune, iar cel care spune… nu ştie de fapt!

Ce ne rămâne atunci, cum scăpăm de vina pe care o simţim gândindu-ne şi simţind că nu suntem la înălţimea aşteptărilor celorlalţi şi a celor proprii (mult mai înalte de cât ale celorlalţi, între noi fie vorba)?

Doamne câte ne mai rămân de făcut!

În loc să încercăm să ne cunoaştem, mai bine trăim cu bucurie şi în deplină conştiinţă de sine orice întâmplare, avem o viaţă ca să aflăm cine am fost, cine suntem şi cine vom fi!

În loc să te gândeşti că puterea este în mâinile tale, mai bine te gândeşti ce bucurii poţi face cu mâinile…o pictură, un mic dejun delicios, o poezie, o reparaţie, o coafură, o mângâiere, o îmbrăţişare… continuă tu lista… la infinitul din tine!

În loc să te gândeşti ce vrei cu adevărat mai bine spune un Facă-se voia TA doamne, căci tu ştii ce îmi sporeşte lumina întru bucuria de Tine!

În loc să te învinovăţeşti că nu îţi iubeşti destul aproapele mai bine încearcă să vezi chipul şi asemănarea divină în toţi cei din jur… nu încerca să te vezi pe tine, căci îţi vei vedea egoul, vezi doar divinul din fiecare!

În loc să ierţi mai bine îţi spui că nu e nimic de iertat, că toate sunt aşa cum trebuie!

În loc să te gândeşti la succes mai bine te gândeşti la BUCURIE! la lucrurile pe care le faci fără efort şi care te împlinesc şi te strălucesc pe dinăuntru!

Este simplu…Fii cine eşti şi fă din asta o bucurie!

Să fim cine suntem este e menire şi o artă prin care cerul pogoară în fiecare zi pe pământ!

Ţie ce anume îţi aduce bucurie?

Sursa: astrosofia.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!