Fiecare alegere din viata noastra este ca un fir de ata care tese panza destinului nostru!

"Fii fericit pentru acest moment. Acest moment este viaţa ta." [Omar Khayyam] Am realizat ca ne obosim cu lucruri si suparari fara rost, ca pretindem de la oameni ceea ce n-au si suferim cand ar trebui sa ne bucuram de viata. Am privit in jurul meu si am realizat ca sunt un om norocos si ca pentru o relatie inchisa sau cateva minciuni n-are rost sa ma opresc si sa bat pasul pe loc. Nimeni nu-mi va aduce inapoi timpul pierdut, nimeni nu-mi ofera inca o sansa si viata asta trece prea repede pentru a-o calca in picioare. Am pretentii de la mine, stiu ce pot si stiu ce este prea mult pentru mine: atunci lupt mai mult si nu-mi permit sa renunt, sa ma dau batuta si sa ma demoralizez. Draga mea, ce ai de gand sa faci? Sa plangi, sa te consumi, sa renunti la frumusetea zilei de azi pentru ce a fost ieri? Poti plange o zi, dar a doua zi trebuie sa te ridici pentru ca altfel te vei intrista pe zi ce trece si vei ajunge sa crezi ca fericirea si bucuria ta depinde de ceilalti. Mergi inainte, pleaca undeva, nu renunta si nu te inchide. Golul in suflet la un moment dat dispare si lacrimile de ieri se vor transforma intr-un zambet puternic! de Maria Cristiana Tudose "Primul principiu în viață: să nu te dai bătut în faţa oamenilor sau a întâmplărilor." - [Marie Curie] Acest mesaj trebuie sa ajunga la toate femeile din lumea intreaga. Nu uita sa ii dai share. Aceasta femeie a postat pe pagina ei de Facebook o fotografie in costum de baie. Mesajul care insoteste imaginea a devenit viral in intreaga lume, fiind share-uit de milioane de femei. "Am vergeturi si port costum de baie atunci cand merg la plaja. Burtica mea este lasata, insa nu ma deranjeaza... in ea au avut casuta trei copii. Si da, inca port costum de baie cand merg la plaja. Buricul meu este si el lasat (este ceva ce nici macar nu stiam ca este posibil inainte)... si inca port costum de baie. Si mai stiti ce? Sunt mandra de acest corp si de fiecare semn pe care il are. Si sa va spun de ce... pentru ca aceste semne, aceste vergeturi, aceste piei lasate imi amintesc ca am fost binecuvantata pentru a ramane insarcinata. Burta mea lasata este un semn ca am muncit din greu pentru a da jos toate kilogramele acumulate in timpul sarcinii. Nu le-am dat pe toate, insa am pierdut cat am putut. Da, port costum de baie pentru ca singurul om care poate spune ceva despre cum arat este omul care stie prin ce am trecut. Si acest om spune ca nu este nimic mai sexy decat corpul meu. Acestea nu sunt cicatrici, sunt amintiri... care vor fi cu mine toata viata. Pentru ca le merit, pentru ca sunt femeie." "Tu te afli acum la o răscruce. Ai ocazia să iei cea mai importantă decizie pe care o vei face vreodată. Uită-ţi trecutul. Cine eşti tu, acum? Cine a decis ca tu să fii cel de acum? Nu te gândi la cel care ai fost. Cine eşti acum? Ai decis cine vrei să devii? Ia această decizie în mod conştient. Ia-o cu grijă. Ia-o cu forţa." [Anthony Robbins]
Publicitate

“Pentru omul care are un ciocan in mana, tot ce intalneste seamana cu un cui.” – Abraham Maslow

In fiecare dimineata ne trezim si facem o multitudine de alegeri. Unele ne vor influenta in urmatoarele minute sau ore ale zilei, altele poate ne vor influenta intregul curs al vietii. Am fost inzestrati cu libertatea de a alege. Desi uneori facem alegeri care ne conduc spre un rezultat negativ, acestea au un rol in viata noastra.

‘’Alegerile noastre definesc cine suntem, mult mai mult decat abilitatile noastre.’’ Joanne Kathleen Rowling

Obisnuiesc sa spun ca viata are un scop pentru mine si eu am un scop pentru viata. Scopul vietii pentru mine, nu este determinat de alegerile marunte pe care le fac ci mai degraba de directia pe care o urmez in viata. Scopul meu pentru viata este sa traiesc autentic si in concordanta cu aceea fiinta sau voce interioara a mea.

Alegerile iti hotarasc viata

In fiecare dimineata ne trezim si facem o multitudine de alegeri. Unele ne vor influenta in urmatoare minute, sau ore ale zilei, altele poate ne vor influenta intregul curs al vietii. Am fost inzestrati cu libertatea de a alege si desi uneori facem alegeri care ne conduc spre un rezultat negativ, si acestea au un rol in viata noastra. Nu am putea experimenta binele daca nu am avea un termen de comparatie. Asa cum opusul durerii este placerea, asa cum comparam ziua si noaptea, asa cum dualitatea exista in orice, la fel unele alegeri ne vor duce spre implinire si altele ne vor duce spre suferinta.

Publicitate

Exista unele alegeri pe care le facem mai greu si altele mai usor si exista unele alegeri pe care le consideram importante, iar altele pe care probabil nici nu le mai sesizam. Mergem de-a lungul cararii vietii si pasim pe diferite strazi. Unele strazi sunt lungi, altele sunt scurte. Unele sunt netede altele sunt pline de pietre, unele sunt serpuite altele sunt drepte. Exista drumuri care duc spre o viata plina de implinire si bucurie si la fel exista drumuri care duc spre o viata plina de frustrari.alegeri

La fel ca pe orice drum, exista colturi si intersectii in viata. Chiar daca stii ca exista mai multe drumuri, unele care duc spre viata visurilor tale iar altele catre suferinta, nu stii pe care sa-l urmezi. Nu exista nici o garantie la inceput de drum. Nu stii care unde te duce, pana cand nu pasesti pe el. Nu poti anticipa viitorul insa poti alege cum sa reactionezi atunci cand esti pus in fata anumitor situatii. Deciziile proaste sunt oriunde. Uneori te acuzi ca ai luat anumite decizii proaste in trecut. Dar oare daca ai fi stiut ca una din deciziile pe care le-ai luat in trecut te va rataci prin viata, ai mai fi urmat-o? Probabil ca nu, de ce ai alege o directie pe care din start ai vazut-o ca fiind cea care iti va aduce un rezultat negativ.

Daca viata nu ofera nici o garantie atunci singura modalitate prin care poti verifica daca ai luat decizia buna sau nu, este sa-ti asumi riscuri si sa te decizi. Decat sa stai in expectativa, e mult mai bine sa pasesti cativa metri pe un drum si apoi sa verifici daca te afli pe cel potrivit sau e nevoie de ajustari. Intotdeauna poti merge la dreapta sau la stanga. Poti alege ce faci cu sanatatea ta, cu relatiile tale, cu corpul tau si cariera ta. Capacitatea de a alege iti permite selectia dintr-o multitudine de cai de urmat.


Publicitate


Alte Articole