Image

„Fericirea nu poate fi cumparata cu bani si dragostea nu poate fi dobandita cu forta.” – Emile Zola

Publicat de Patricia Esca pe 22 January 2020 in Dezvoltare Personala

Despre fericire se spun foarte multe lucruri, insa, fericirea este o stare, iar mediul in care te afli iti afecteaza gandirea sau sentimentele. Cu alte cuvinte, in momentele in care te simti bine iti doresti sa impartasesti anumite lucruri cu familia sau prietenii. In schimb, in momentele in care nu ai o stare foarte buna iti doresti sa intri in contact cu persoanele care te pot compatimi sau ajuta.

Starea de spirit a persoanelor este contagioasa, in sensul ca este important sa ai in jurul tau persoane vesele, care au o atitudine pozitiva si care te fac sa te simti bine, pentru ca in acest fel vei prelua starile lor si vei avea o stare buna. Fericirea este o stare, trebuie doar sa inveti sa o atragi in viata ta.

Fericirea este o stare – este dovedit!

Psihologii sunt de parere ca este esential sa iti petreci timpul cu persoane care te fac sa te simti bine, alaturi de care sa te implici in activitati placute sau sa porti discutii amuzante, tonice, pline de umor si speranta. Este esential sa fii in preajma acelor persoane care au o atitudine pozitiva, care sunt optimiste si care au mereu o stare buna. Daca alegi sa-ti petreci timpul cu persoane care se plang constant de viata lor sau mereu au probleme, nu vei face altceva decat sa fii prinsa intr-o stare negativa.

Citeste si  "Nimic nu face o femeie mai frumoasa decat propria sa convingere ca este frumoasa." 15 sfaturi de viata de la Sophia Loren, femeia elegantei si rafinamentului

Totodata, o alta metoda care-ti influenteaza modul de gandire si starile este comparatia cu alte persoane, spun psihologii. De exemplu, daca stai in preajma unor persoane care au mai putine realizari decat tine, acest lucru te va face sa te simti mai bine. In schimb, daca stai in preajma unor persoane pe care le consideri mai bune decat tine, starea ta nu va fi una foarte buna. Sa iti petreci timpul cu persoane care au un job mai bun decat tine nu te va ajuta sa te simti bine. In schimb, daca ai exemple mai putin bune in jurul tau, acest lucru te poate motiva sa faci cateva schimbari, sa ai mai multa incredere in tine si sa evoluezi.

Ce fel de persoane atragi in jurul tau?

Te-ai intrebat daca modul in care te simti iti influenteaza viata sociala? Psihologii sunt de parere ca o stare buna te va ajuta sa atragi oameni pozitivi in viata ta, in timp ce o stare negativa te va face sa atragi persoane care te vor tine pe loc. Potrivit unui studiu realizat pe un grup de studenti din America, persoanele optimiste simt nevoia sa isi petreaca timpul alaturi de alte persoane care au o gandire pozitiva, chiar daca acestea din urma au avut mai multe realizari decat ele. In schimb, persoanele care nu sunt fericite nu au avut o preferinta anume, insa au aratat interes in a-si petrece timpul alaturi de persoane fericite.

Citeste si  8 tipuri de oameni toxici care nu trebuie să rămână în viața ta în noul an

Potrivit psihologilor, fericirea este o stare si este contagioasa! Fiecare dintre noi cautam sa ne comparam cu altii doar pentru a ne simti mai bine sau pentru a avea unele satisfactii, insa este esential sa invatam sa ne petrecem timpul alaturi de persoane care ne fac sa ne simtim bine.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!