Femeile care își amintesc aceste lucruri sunt întotdeauna fericite: 9 reguli ale unei femei îndrăgostite de viața ei

Femeile care își amintesc aceste lucruri sunt întotdeauna fericite: 9 reguli ale unei femei îndrăgostite de viața ei

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Un zâmbet sincer și ochii strălucind de fericire, precum și bijuteriile sau pantofii, fac o femeie cu adevărat frumoasă.

Am decis să aflăm după ce reguli trăiesc cele mai fericite femei de diferite vârste, care sunt mulțumite de viața lor.

1. Trăiește în prezent

În căutarea fericirii imaginare, este ușor să ratezi fericirea prezentului. Ce este aici și acum, chiar în acest moment. Fiecare etapă a vieții este unică și irepetabilă. De exemplu, este nerezonabil să te îngrijorezi că vei îmbătrâni în viitor, când poți să te bucuri de această perioadă magică a tinereții. Timpul trece foarte repede, hai să ne bucurăm de moment.

2. Iubește-ți corpul

Dacă mergi la oglindă și te uiți cu atenție la reflexia ta, simțind fiecare centimetru a corpului tău, poți vedea zilele trăite, povestea uimitoare a propriei tale vieți. Iată cicatricea de pe genunchi, care a rămas de la căderea de pe bicicletă în clasa a II-a, sau ridurile de la ochi care s-au format de la prea multe zâmbete sincere și reale.

Apreciază-ți corpul, până la urmă ți-a oferit momente frumoase în viață. Acest corp frumos îți protejează inima și sufletul. Merită să fie iubit.

3. Nu dramatiza

Un sentiment permanent de fericire și euforie este mai rar întâlnit decât unul de nemulțumire totală. Dar există multe alte stări: liniște și somn plăcut, satisfacție față de ziua trăită și anticiparea unei noi zile.

A menține echilibrul este mult mai dificil decât a te plânge din orice lucru mic. Însă, pentru a cunoaște fericirea adevărată, trebuie să încercăm să nu mai dramatizăm totul și să privim viața mai pozitiv.

4. Nu încerca să te ridici la nivelul așteptărilor cuiva

A fi o fată bună și a încerca să mulțumești pe toată lumea ca să satisfaci opinia publică cu note excelente este extrem de obositor. Poți chiar să-ți pierzi personalitatea atunci când faci anumite lucruri doar ca să mulțumești pe alții.

Misiunea „de a face pe plac tuturor” este absurdă și imposibilă. Este mult mai plăcut să le permiți altora să te evalueze după cine ești tu cu adevărat. Fii tu însuți, cine te iubește, va rămâne lângă tine și te va accepta atât cu calități, cât și cu defecte.

5. Fii în armonie cu dorințele tale

Se întâmplă de multe ori ca unii oameni să nu-și înțeleagă dorințele și unii oameni să nu fie capabili să le realizeze. Cu toate acestea, cel mai minunat lucru este să găsiți armonie între chemarea inimii și vocea minții.

Permite-ți slăbiciunile, dar fără fanatism. Străduiește-te pentru obiectivele tale, dar nu uita să te bucuri de viață. Chiar dacă ești la dietă, mănâncă un ecler cu cremă de vanilie o dată pe săptămână și vei fii mai fericit.

6. Iubește-ți vârsta

Nu crezi că este timpul să lași toate aceste vorbe precum ”sunt prea tânăr pentru asta” și „sunt prea bătrân pentru cealaltă” în trecut? Trăiește la vârsta ta reală și apreciaz-o, pentru că, în ciuda faptului că fiecare vârstă are plusurile și minusurile ei, factorul determinant rămâne neschimbat, individualitatea noastră.

Obține o diplomă la 24 de ani, naște primul copil la 43 de ani, începeți să faceți sport la 52 de ani, totul depinde de tine și starea ta de sine într-o perioadă sau alta a vieții.

7. Pune-te pe primul loc

Amintiți-vă de binecunoscuta zicală: „În caz de depresurizare a avionului, puneți mai întâi masca de oxigen pe dumneavoastră, apoi pe copil”. Această instrucțiune a devenit deja o pildă, dar adevărul rămâne, este imposibil să ajuți pe altul atunci când tu însuți ai nevoie de ajutor.

Pentru a împărtăși ceva, trebuie să-l deții. De aceea este atât de important să ai grijă de tine și de sănătatea ta, să te umpleți pe tine și viața ta în primul rând.

8. Nu-ți fie frică să fii singur cu tine însuți

Plăcerea momentelor nu de singurătate, ci de atenție neîmpărțită față de sine nu poate fi supraestimată. Fiecare minut singur cu tine și numai cu gândurile tale este o sursă de restabilire a puterii și de stabilirii a unui sens în viață.

9. Simte că ești femeie

Cu toții suntem foarte diferiți și fiecare vede diferit expresia „fii femeie”. Cu toate acestea, acceptarea feminității cuiva ca un privilegiu și o binecuvântare a sorții este un sentiment special, incomparabil, care este important de apreciat și cultivat în toate semnificațiile și manifestările sale.

Bonus: o poveste instructivă a unei femei înțelepte

O femeie mi-a dat odată o lecție bună. Ea a întrebat:
– Imaginează-ți că te doare inima, bebelușul plânge, fiica cea mare cere să calce o bluză, iar soțul cere ajutor pentru a lega o cravată. Cum o vei face?
Am început să vorbesc despre copilul mic, dar ea m-a întrerupt:
– Ia o pastilă pentru durerea de inimă și întinde-te, roagă-ți fiica ta să aibă grijă de micuț și roagă-l pe soțul tău să calce cămașa femei și să se ocupe el însuși de cravată. Ai grijă mai întâi de tine. Din nou, de dragul copiilor. Pentru a ajuta pe alții, prima dată trebuie să fii tu bine.

Pentru că nimeni nu te va iubi niciodată așa cum te iubești tu.

Iubește-te pe tine mai întâi!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!