Femeia este judecata dupa aspectul exterior pana ajungi sa-i cunosti frumusetea interioara…

Femeia este judecata dupa aspectul exterior pana ajungi sa-i cunosti frumusetea interioara…

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 June 2019 in Dezvoltare Personala

„A fi femeie era sinonim in trecut cu tot ce e sensibil, gingas, frumos, pur, delicat. Pentru femei s-au scris versuri, s-a compus muzica, s-au pornit razboaie si s-au inaltat castele.

Au fost puse pe un piedestal si au fost admirate, curtate, cucerite, „impodobite“, rasfatate, protejate, iubite. Ce ne-a adus emanciparea?

Dreptul la vot, munca cot la cot cu barbatii (pe langa indatoririle casnice, care se pare ca au ramas tot ale femeilor), dreptul de a purta pantaloni, intr-un cuvant masculinizarea. Si daca tot am vrut drepturi egale, atunci a trebuit sa fim de doua ori mai puternice decat ei, barbatii, pentru a demonstra ca nu suntem „genul slab“, scrie mesajeinspirationale.com.

Nu ca ar recunoaste-o vreodata! In ciuda constitutiei noastre fragile ni s-au pus pe umeri poveri si exigente de inalt nivel: pe langa statutul de mama, sotie si buna gospodina trebuie sa fim frumoase, slabe, zambitoare si bine dispuse, iubite perfecte, bucatarese desavarsite, salariate model – daca se poate cat mai bine platite, sa contribuim si noi cu ceva la bugetul familiei – si, nu in ultimul rand, bune soferite!

Toate acestea in conditiile in care mama natura a avut si ea grija sa inaspreasca „conditiile de concurs“ pentru ca, ne place sau nu, trebuie sa recunoastem ca nu ne nastem egali! Adica:

  • avem de doua ori mai multe celule adipoase decat barbatii, situate cu predilectie pe solduri, fese si coapse, zone care sunt putin sensibile la restrictiile alimentare (cura de slabire)
  • hormonii feminini (estrogen si progesteron) au un nivel variabil, atat pe parcursul unei luni (ciclu menstrual), cat si de-a lungul vietii (sarcina, alaptare, menopauza), variatii care duc la modificari de pofta, apetit, metabolism, stare de dispozitie
  • suntem predispuse la anemie (pierderile de fier prin menstruatie) si la osteoporoza (pierderi de calciu dupa menopauza)
  • ne maturizam mai repede (intelectual), dar imbatranim mai devreme (fizic); insa consolati-va, suntem mai longevive (traim mai mult)
  • avem o incidenta mai mica pentru boli precum diabet zaharat tip 2, boli cardiovasculare (hipertensiune, infarct miocardic, accident vascular), cancer digestiv, hepatic sau pulmonar; insa avem exclusivitate pentru cancerul de san si cel de col uterin.

Pana ajunge sa-si demonstreze calitatile si „frumusetea interioara“, o femeie va fi judecata intotdeauna dupa aspectul exterior: greutate, forme, modul in care este imbracata, aspectul parului,

TOTUL conteaza. Chiar daca la unele specii de pasari si animale femela alege iar masculul trebuie sa-si etaleze calitatile fizice (vezi leul, paunul), noi traim intr-o societate in care barbatii nu numai ca detin puterea financiara, dar au si dreptul de a decide cine este „norocoasa“.

Toate aceste exigente de ordin fizic, psihologic si social isi pun amprenta asupra imaginii noastre, a increderii in propria persoana si au ca rezultat final o lupta perpetua, reala sau nu, cu kilogramele.

Notiuni precum cure de slabire, diete, alimentatie sanatoasa si echilibrata, detoxifiere, antioxidanti ne vor trezi intotdeauna curiozitatea din simpla dorinta de „mai bine“. Acel „mai bine“ care ne face de multe ori sa uitam sa ne bucuram de „binele“ pe care il avem. Dar asta e o alta discutie…”

Material extras din cartea “Sanatatea are gust”, Dr. Mihaela Bilic

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!