Fascinant – in Romania este un loc unde poti merge pe apa!

Publicitate

Vama Buzăului, o comună aflată la 45 de kilometri de Braşov, ascunde comori nebănuite. Peisaje de vis, aer curat, produse tradiţionale şi minuni ale naturii, toate îi aşteaptă pe turiştii care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să descopere România.

Vama Buzăului, judeţul Braşov, este o localitate pitorească de la poalele Munţilor Ciucaş ce aspiră să devină staţiune turistică. Principala atracţie a localităţii este Cascada Urlătoarea, care, deşi nu este la fel de cunoscută ca surata ei cu acelaşi nume din Munţii Bucegi, aflată în apropierea staţiunii Buşteni, este mult mai spectaculoasă. Puteţi ajunge la cascadă din Vama Buzăului atât cu maşina, cât şi pe jos. Drumul din Vama Buzăului până la cascadă are 3 kilometri şi este superb.

Drumul la pas nu este unul abrupt şi nu durează mai mult de 20 de minute. Puteţi admira pe traseu dealurile din Vama Buzăului şi culmile Munţilor Ciucaş. Drumul trece şi prin pădure, iar dacă aveţi noroc de o zi cu soare, atunci spectacolul este şi mai impresionant. Razele soarelui răzbat printre ramurile copacilor şi veţi avea o senzaţie de linişte deplină. Nu veţi auzi decât păsările şi susurul apei.

Publicitate

Odată ajunşi la Cascada Urlătoarea, pregătiţi-vă să vedeţi ceva cu adevărat unic. Izvoarele de apă ies direct din munte, se sparg pe stânci şi ajung în pârâul Urlătoarea. Cascada este formată din mai multe izvoare liniare care se întind pe zeci pe metri. Pe alocuri, rocile au culoarea roşiatică. Puteţi merge fără teamă până în vârful cascadei. La Urlătoarea din Vama Buzăului este singurul loc din ţară unde puteţi spune cu adevărat că aţi mers pe apă.

Ar fi bine însă să aveţi încălţăminte impermeabilă. „Fenomenul de a merge pe apă la Cascada Urlătoarea din Vama Buzălui este cu siguranţă unic. Senzaţia este dată de zecile de izvoare liniare care se scurg lin de pe munte. Debitul apei nu creşte niciodată, este constant şi de aceea avem senzaţia unei poteci doar din apă. Chiar dacă nu este impresionantă ca debit şi cădere de apă, cascada este o mare atracţie pentru turişti. Este foarte bine că nu s-au făcut multe modificări în zonă, iar cascada a fost păstrată aşa cum era ea cu sute de ani în urmă, chiar mii de ani după unele cercetări“, spune geologul Vasile Dorean.

Sursa: adevarul.ro

Publicitate
Alte Articole
Articole

Top cele mai urate 10 obiceiuri ale oamenilor din jur care ne scoate din sarite

Publicitate

Râgâitul, flatulenţa sau lipsa de punctualitate sunt doar câteva dintre obiceiurile deranjante cu care avem de-a face zilnic. Deşi există multe obiceiuri enervante, unele dintre ele sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind de-a dreptul deranjante.

Site-ul http://www.top-10-list.org a întocmit un clasament al celor mai enervante metehne ale oamenilor în societate. În cele mai multe dintre situaţiile descrise de autorii topului ne-am aflat cu siguranţă şi noi, cel puţin o dată.

1 Lipsa salutului

Nu puţini sunt cei cărora li s-a întâmplat să se întâl­nea­s­că cu cineva cunoscut şi în loc de salut să primescă doar o privire fixată către ei. Salutul de întâmpinare este obligatoriu între oamenii care se cunosc şi se respectă, iar lipsa lui denotă proastă creştere şi, mai mult, jigneşte persoana care-l aşteaptă şi nu-l primeşte.

2 Râgâitul

Să iei masa la un restaurant scump nu înseamnă obligatoriu să ai parte de câteva momente de linişte. De multe ori, aceste clipe sunt întrerupte de râgâitul unui individ aflat la o masă vecină. Singura ţară în care râgâitul este acceptat din punct de vedere social este Timorul de Est. În restul lumii, acest prost obicei, mai ales în timpul mesei, este condamnat.

3 Fără „te rog” şi mulţumesc”

Precum salutul de întâmpinare, a spune „te rog” şi „mulţumesc” este un semn de bună creştere. Mulţi oameni, însă, cred că totul li se cuvine, aşa că uită adesea de aceste formule „magice”.

4 Discuţiile nepotrivite în timpul mesei

Publicitate

Multe prietenii sau relaţii încep cu o cină în oraş. Discuţiile în timpul mesei sunt intime şi relaxante. Printre aceste conversaţii se strecoară de multe ori şi glumele porcoase şi aluziile nepotrivite.

5 Flatulenţa

Cel mai rău este când se produce în spaţii închise. Dar, indiferent de loc şi de situaţie, flatulenţa este social inacceptabilă.

6 Lipsa de punctualitate

Fiecare dintre noi cunoaştem măcar o persoană care întârzie de fiecare dată la întâlnire. În plus, nu anunţă şi uită şi de scuze. Nimănui nu-i place să aştepte, aşa că fii punctual!

7 Impoliteţea în mijloacele de transport în comun

Astăzi, respectul faţă de persoanele în vârstă este din ce în ce mai rar. Din păcate, puştii de 16-17 ani, care ocupă scaune în tramvai sau în autobuz, sfidând pensionarii care stau în picioare, sunt mai mulţi în prezent decât cei care cedează locurile.

8 Dezordinea

Mulţi trăiesc cu ideea greşită că cei din jurul lor n-au altă menire decât aceea de a-i servi pe ei. În consecinţă, acest tip de individ îşi lasă vasele nespălate după ce mănâncă, uită cu zilele să ducă gunoiul sau îşi împrăştie peste tot rufele murdare.

9 Picioarele pe masă

Acasă sau la birou, când stai cu picioarele pe masă arăţi lipsă de respect şi de profesionalism. Moda, lansată de filmele americane cu gangsteri, a trecut de mult.

10 Mâncatul cu mâna

Se practică în multe ţări orientale, dar aici este o impoliteţe. Iar cazurile în care un coleg vrea să guste din farfuria ta şi uită că are o furculiţă nu sunt puţine. În orice situaţie, acesta rămâne un obicei urât. Mai ales atunci când nu eşti singur la masă.

Publicitate
Alte Articole
Curiozități