Fara sa ne dam seama am ajuns sa traim intr-o lume virtuala … un univers paralel unde conteaza mai mult like-urile…

„Femeile si pisicile fac ceea ce le place, iar barbatii si cainii ar trebui sa se relaxeze si sa se obisnuiasca cu ideea.” (Robert A. Heinlein) Cu cat esti mai sincera cu tine, cu atat parca devine mai dificil sa gasesti un barbat care sa isi doreasca sa fie partenerul tau de viata. Nu toti barbatii sunt suficient de puternici pentru a ramane intr-o relatie cu o femeie sincera, puternica si cu o gandire matura. Iata de ce: 1. O femeie puternica pune intrebari profunde. O femeie sincera isi va dori sa afle mai multe si va pune intrebari la care probabil barbatii nu sunt pregatiti sa raspunda. Conversatiile vor fi unele mature, serioase, de adancime si multi barbati sunt speriati de astfel de discutii. 2. O femeie puternica este cinstita. Prea cinstita. Ea ia relatia in serios si vrea ca si partenerul ei sa faca asta. Daca o intrebi ceva, ea va spune intotdeauna adevarul si se asteapta ca si barbatul sa faca asta. 3. O femeie puternica stie ce vrea. Sau pe cine vrea. O femeie matura stie imediat daca ii place de un barbat si daca poate incepe o relatie cu acesta. Ea este foarte sigura pe sentimentele ei. Inima ei bate doar pentru cativa oameni deosebiti, care merita iubirea ei. „Orice ar face femeile trebuie sa faca de doua ori mai bine ca barbatii pentru a fi considerat un lucru bun. Din fericire, nu este prea greu.” (Charlotte Whitton) 4. O femeie puternica nu se teme de intimitate. Ea nu se teme sa se apropie de un barbat si stie ca risca sa fie ranita in acest proces. Sinceritatea si intimitatea merg mana in mana si ea va pretui intotdeauna frumusetea intimitatii in relatii. 5. O femeie puternica vede prin tine. Ea isi da imediat seama cum este barbatul cu adevarat si ce il face vulnerabil. Ea reuseste sa il citeasca, motiv pentru care multi barbati se pot simti inconfortabil; insa ea tot ce isi doreste este ca partenerul ei sa inteleaga ca poate fi el insusi in preajma ei. „Dumnezeu a creat barbatul intai. Intotdeauna exista o schita inaintea operei de arta.” (Anonim) 6. O femeie puternica stie cum sa iubeasca profund. Daca un barbat nu o poate iubi profund, ea va pleca. Pentru ca ea are nevoie de o persoana care sa ii fie alaturi neconditionat, sa o sprijine sa o ajute cand are nevoie, sa ii fie partener nu doar la bine, ci si la greu si sa fie dispus sa ii ofere dragostea de care ea are nevoie. „O femeie ii cunoaste chipul barbatului pe care il iubeste precum marinarul cunoaste marea.” (Honore de Balzac) 7. O femeie puternica nu va astepta un barbat indecis. Ea nu va astepta un barbat care nu stie ce isi doreste in viata. Este matura si pasionala si nu va oferi iubire decat unei persoane care o apreciaza la adevarata ei valoare. Chiar daca este in cautarea unui anumit tip de dragoste, o femeie puternica nu se teme sa fie pe cont propriu. Nu se grabeste, ci asteapta sa gaseasca acel barbat care sa o completeze, sa ii ofere tot ce are nevoie. „O femeie poate spune mai multe printr-un oftat decat un barbat intr-o slujba.” (Arnold Haultain)
Publicitate

“Chiar daca te afli pe calea cea buna, se va trece peste tine daca doar stai acolo.” – Will Rogers

Absolut totul trebuie să fie bifat aici, și mai ales acolo. Pe lângă sarcinile zilnice, mai avem una, aceea de a strânge like-uri. Fie că este vorba despre o nouă destinație de concediu, de o nouă achiziție, ultima carte pe care o citim, nuanța aleasă pentru oja de unghii sau pur şi simplu locul unde ne bem cafeaua, totul trebuie mărturisit pe rețelele de socializare.

Cum altfel am putea să ne ținem la curent foștii prieteni, foștii colegi, fostele iubiri, cu evoluția noastră, mai mult sau mai puțin spirituală și financiară!

Însă aici, în universul ăsta minunat, nu-i așa ușor cum pare. Aici totul e foarte animat, lucrurile se întâmplă cu o repeziciune fantastică. Trebuie să ții pasul cu mulțimea, să verifici mereu noutățile și să vii și tu cu ale tale.

Aici vezi cum mai arată fostul, dacă a slăbit sau s-a îngrășat, dacă și cât a îmbătrânit, cât de interesantă a rămas fosta și cât de potent, financiar, e noul ei iubit. Sigur, nici tu nu poți neglija împrospătarea memoriei celor interesați cu noutăți despre tine. Nicio sindrofie nu trebuie să rămână nemenționată, nicio coafură nearătată și bineînțeles nicio stare neexprimată.

Am ajuns să ne bucurăm mai puțin de viață, în fapt, și mai mult de reacțiile pe care le stârnim. Şi implicit să suferim dacă reacțiile nu sunt cele așteptate. Albumul de vacanţă își pierde din farmec dacă nu adună numărul adecvat de like uri.

Publicitate

Rețelele de socializare au devenit noua obsesie, noua dependenţă, de parcă nu erau destule și așa. Mai trist de atât este că la un moment dat, viața se desfășoară mai mult în virtual. Pentru că și ceea e trăim real e tot pentru virtual. Degeaba trăiești un moment frumos dacă nu-l imortalizezi intr-o fotografie, să se bucure și ochii celorlalți abonați la rețeaua ta de suflet. Şi asta pentru că avem nevoie de martori la viața noastră. Avem nevoie de prieteni și aceștia sunt mai degrabă acceptați social decât prietenii imaginari din copilărie. Pe mulți nici nu-i cunoaștem foarte bine dar îi poftim zi de zi în viaţa noastră, punându-le la discreţie intimități despre noi, gânduri, emoții.

Apoi așteptăm reacții și ajungem să credem că valoarea personală e dată de numărul de like uri strânse. Mai ales dacă ne aflăm la vârste delicate sau traversăm perioade de adaptare la schimbările neacceptate din viaţa noastră.

Alteori ajungem să ne credem mai grozavi decât suntem, încurajați de popularitatea de care ne bucurăm sau dimpotrivă, exact invers.

Rețelele de socializare au devenit mijloc de informare și formare. Un loc unde fiecare vorbește ce și cât vrea despre sine. Pe de-o parte, unii își prezintă viețile ideale la care mulți jinduiesc, iar alții, pe de altă parte, își varsă amărăciunea și frustrările. Sau pur și simplu își postează viața, filă cu filă, parcă dorindu-şi să nu rămână anonimi. Sau doar pentru că aşa-i la modă şi trebuie să ții pasul cu cei mulţi. Sau din motive mult mai profunde, cum ar fi nevoia de recunoaștere, de admirație, de apreciere, de a fi mereu în centrul atenției.

E drept, e loc pentru tot și pentru toți. Nouă ne revine sarcina de a consuma cu moderație și de a trăi mai mult în real decât în și pentru virtual.

Sursa: psihologinconcediu.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole