Fa curatenie in viata ta! Scapa de acesti asa zis prieteni si vei avea o viata mai linistita! Nu ai nevoie de ei!

Fa curatenie in viata ta! Scapa de acesti asa zis prieteni si vei avea o viata mai linistita! Nu ai nevoie de ei!

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 February 2019 in De Suflet

În drumul către cea mai bună variantă a ta este foarte important să fi înconjurat de prieteni care te sprijină. Datorită schimbărilor la care ești supusă, din când în când trebuie să analizăzi oamenii pe care îi ai în jurul tău şi să stabilești pe cine păstrezi şi pe cine ar trebui să înlături.

Iată 5 tipuri de „prieteni” de care nu ai nevoie în viaţa ta.

1.Veşnicul nemulţumit

Este obositor să trăieşti într-o lume în care permanent este ceva de reclamat. Ceva este întotdeauna greşit, nelalocul său sau departe de standardele dorite. Când petrecem prea mult timp cu un veşnic nemulţumit, ajungem să ne văităm şi noi.

2. Negativistul

Negativiştii sunt peste tot, fie că sunt doar cunoştinţe, prieteni sau membrii de familie. Indiferent de sugestii, soluţii, idei, scopuri, negativistul răspunde automat: Nu! Pentru simplul motiv că le este teamă. Ei nu înţeleg cum reuşim noi, întrucât lor le este teamă să îşi asume riscuri. Dacă îţi petreci prea mult timp înconjurată de negativişti, curând vei suferi şi tu sindromul negativistului.

3. Scepticul

Scepticul este chiar mai periculos decât negativistul întrucât scepticul, într-o primă fază pare că te susţine dar de fapt ajunge să îți creeze dubii privind abilităţile tale. Cauza celor mai multe renunţări este lipsa de încredere în noi. Începem un proiect, convinşi fiind că putem, iar dacă se întâmplă ca ceva să nu meargă, renunţăm.

Ţine la distanţă scepticii şi înconjoară-te de oameni care au încredere în tine mai mult chiar decât tine.

4. Lăudărosul

Când reuşim un lucru ne place să împărtăşim succesul cu prietenii. Ocazional, este normal să procedăm aşa dar în exces poate afecta relaţiile cu cei din jur.

Nevoia contantă de a ne lăuda este un indicator al lipsei de stimă de sine.

Rolul nostru ca prieteni este să ne susţimen persoanele dragi dar nu trebuie să ne lăsam prinşi în jocul lor. Dacă observi că acorzi mai multă importanţă realizărilor celor din jur decât propriilor reuşite, este timpul să rupi legătura cu aceste persoane.

5. Superficialul

Superficialul acordă mai multă importanţă postării unei poze pe Instagram, răspunde la telefon în mijlocul unei conversaţii, îi întrerupe pe ceilalţi şi alte astfel de comportamente lipsite de respect.

Toţi avem nevoie de prieteni cât mai diferiţi, care ne sunt alături, dar pe care îi susţinem şi noi la rândul nostru. Când ai în preajmă persoane care aduc un plus în viaţa ta, existenţa ta şi a lor devine mai bogată.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Povestea calului singuratic

Într-o zi calduroasa de vara, la marginea savanei, in praful drumului tropaia un cal singuratic. Stăpanul se pierduse cu ceva timp in urma, iar calul pribeag umbla ferindu-se de miile de pericole pe care le stia. Pana acum, stapanul il aparase cu pusca de lei, de tigri, chiar si de hipopotami.

Se alipise de o turma mare de zebre ce te ameteau cu ale lor corpuri vărgate. Calul gasi la marginea drumului prăfuit o piele de leu. Pesemne o uitaseră acolo niste vânători, sau poate le cazuse din masina. Calul s-a imbracat degraba in aceasta haina si plin de incantare sperie toate zebrele. Cu figura lui cea noua, cu masca sa de leu ii sperie pe toti. Din asta facu un obicei si incepu sa-i sperie pe toți. Nimeni nu mai crezu ca e vorba doar de un cal intr-o piele de leu ci era convinsa ca e chiar leul.

Plin de mandrie si de incantare el se plimba peste tot. In scurt timp teroarea ii cuprinse pe toti, dar calul nu afă că dispareau animale ca satul fusese atacat de cativa lei ce indraznisera sa fure chiar si un pui de om. El nu mai discuta cu nimeni. Era prea important, umbla zi si noapte imbracat cu noua lui haina bagand spaima in toti. Nici prieteni nu mai avea printre celelalte animale intrucat toata lumea fugea cand il vedea.

In aceasta zi călduroasa, dupa ce sperie mai multe turme de bivoli si chiar si de gazele, fara frica, cu pieptul mare, imbracat cu blana de leu, se plimba plin de incantare prin mijlocul savanei. Un foc de arma se auzi dintr-un tufis si calul cazu lovit de glontul nemilos. Oamenii, exasperati de indrazneala leilor pornisera la vanatoare iar calul nostru, imbracat in acea blana fusese doborat de vanatori. Mare fu mirarea acestora cand s-au apropiat si au vazut ciudata lor prada.

Nu te da niciodata ceea ce nu esti. Nu intra in pielea altuia, crezand ca viata lui e mai buna ca a ta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!