Fa bine ori de cate ori poti, pentru ca niciodata nu vei sti cand ti se va intoarce. Nu poate sti omul cum i se va intoarce viata!

Fa bine ori de cate ori poti, pentru ca niciodata nu vei sti cand ti se va intoarce. Nu poate sti omul cum i se va intoarce viata!

Publicat de Patricia Esca pe 10 June 2020 in De Suflet

“Niciodată nu ți se dă o dorință fără să ți se dea deasemenea și puterea să o transformi în realitate. Va trebui totuși să muncești ca să reușești asta.” – Richard Bach

Intr-o zi, un baiat sarac care vindea pliante din usa in usa pentru a isi plati scoala, a gasit prin buzunare cativa banuti. Ii era foarte foame si nu avea cu ce sa isi cumpere mancare. A hotarat sa mai mearga la inca o familie, poate cineva se indura si cumpara pliantele lui.

O tanara frumoasa i-a deschis usa. L-a vazut foarte trist, asa ca l-a intrebat daca are nevoie de ceva anume. Rusinos, a lasat privirea in pamant si a spus cu jumatate de gura: “Un pahar cu apa, daca se poate.”

Fata si-a dat seama ca este sarac si ca ii este foame, asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte si un sandwich.

El a baut laptele, iar sandwich-ul l-a pus in buzunar.

“Cat iti datorez?”

Citeste si  Impreuna putem face Raiul pe Pamant - "Imaginati-va ca traiti fara a-i judeca pe ceilalti. Puteti sa-i iertati usor pe ceilalti si puteti sa nu-i mai judecati. Nu trebuie sa aveti dreptate si nu trebuie sa faceti pe altcineva sa simta ca a gresit."

“Nu-mi datorezi nimic.” – a raspuns ea. “Mama ne-a invatat ca niciodata sa acceptam bani pentru un lucru marunt pe care il facem.”

El i-a spus: “Atunci iti multumesc din inima.”

In timp ce tanarul se indrepta catre casa lui, el a scos sandwich-ul din buzunar si a inceput sa manance cu pofta. Nu doar ca se simtea mai puternic, ci avea si mai multa credinta in Dumnezeu. Era pregatit sa lupte pentru a se descurca in viata.

Anii au trecut… iar acea tanara a fost dusa la spital in stare critica. Medicii din localitate nu au stiut ce sa ii faca, asa ca au trimis-o intr-un oras mai mare, cu specialisti care au studiat boala ei rara.

Baiatul sarac era unul dintre specialisti… el a fost chemat pentru consultare. Cand a auzit numele orasului din care provenea fata, o lacrima i-a umplut ochii. Imediat s-a ridicat si a mers in camera tinerei.

Imbracat in halat alb, medicul a intrat in salon. El a recunoscut-o imediat. Era fata ca ii servise un pahar cu lapte si un sandwich in momentul in care el era gata sa renunte. A promis in sinea lui ca va face tot posibilul pentru a o ajuta pe aceasta femeie.

Citeste si  Cand venim pe lume suntem precum diamantele, fara nicio zgarietura si fara niciun defect. Pe masura ce trecem prin diferite incercari si greutati specifice vietii, stralucirea noastra interioara devine din ce in ce mai palida...

Dupa o lupta indelungata, medicul a reusit sa rezolve cazul. El a platit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii, apoi a trimis dosarul de externare catre femeie.

Cand l-a primit, tanara era speriata. Ii era teama sa il deschida pentru ca stia ca urma sa plateasca intreaga ei viata pentru toate. In cele din urma s-a uitat… ceva i-a atras atentia… era un biletel mic, pe care erau scrise urmatoarele:

“Factura achitata integral in urma cu multi ani… cu un pahar de lapte.”

“Nu aurul este bogăția neamurilor, nu neavutul este sărăcia oamenilor. Avuțiile de aur sunt pieritoare; sărăcia harnică e o băgație ce nu se răpește; munca e o bogăție veșnică.” – Alecu Russo

“Trebuie să ne dăm seama că privilegiul de a munci este un dar, puterea de a munci – o binecuvântare, iar dragostea de muncă e un succes.” – David McKayDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!