Fa bine ori de cate ori poti, pentru ca niciodata nu vei sti cand ti se va intoarce. Nu poate sti omul cum i se va intoarce viata!

Fa bine ori de cate ori poti, pentru ca niciodata nu vei sti cand ti se va intoarce. Nu poate sti omul cum i se va intoarce viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 June 2020 in De Suflet

“Niciodată nu ți se dă o dorință fără să ți se dea deasemenea și puterea să o transformi în realitate. Va trebui totuși să muncești ca să reușești asta.” – Richard Bach

Intr-o zi, un baiat sarac care vindea pliante din usa in usa pentru a isi plati scoala, a gasit prin buzunare cativa banuti. Ii era foarte foame si nu avea cu ce sa isi cumpere mancare. A hotarat sa mai mearga la inca o familie, poate cineva se indura si cumpara pliantele lui.

O tanara frumoasa i-a deschis usa. L-a vazut foarte trist, asa ca l-a intrebat daca are nevoie de ceva anume. Rusinos, a lasat privirea in pamant si a spus cu jumatate de gura: “Un pahar cu apa, daca se poate.”

Fata si-a dat seama ca este sarac si ca ii este foame, asa ca i-a adus un pahar mare cu lapte si un sandwich.

El a baut laptele, iar sandwich-ul l-a pus in buzunar.

“Cat iti datorez?”

“Nu-mi datorezi nimic.” – a raspuns ea. “Mama ne-a invatat ca niciodata sa acceptam bani pentru un lucru marunt pe care il facem.”

El i-a spus: “Atunci iti multumesc din inima.”

In timp ce tanarul se indrepta catre casa lui, el a scos sandwich-ul din buzunar si a inceput sa manance cu pofta. Nu doar ca se simtea mai puternic, ci avea si mai multa credinta in Dumnezeu. Era pregatit sa lupte pentru a se descurca in viata.

Anii au trecut… iar acea tanara a fost dusa la spital in stare critica. Medicii din localitate nu au stiut ce sa ii faca, asa ca au trimis-o intr-un oras mai mare, cu specialisti care au studiat boala ei rara.

Baiatul sarac era unul dintre specialisti… el a fost chemat pentru consultare. Cand a auzit numele orasului din care provenea fata, o lacrima i-a umplut ochii. Imediat s-a ridicat si a mers in camera tinerei.

Imbracat in halat alb, medicul a intrat in salon. El a recunoscut-o imediat. Era fata ca ii servise un pahar cu lapte si un sandwich in momentul in care el era gata sa renunte. A promis in sinea lui ca va face tot posibilul pentru a o ajuta pe aceasta femeie.

Dupa o lupta indelungata, medicul a reusit sa rezolve cazul. El a platit toate cheltuielile de spitalizare ale femeii, apoi a trimis dosarul de externare catre femeie.

Cand l-a primit, tanara era speriata. Ii era teama sa il deschida pentru ca stia ca urma sa plateasca intreaga ei viata pentru toate. In cele din urma s-a uitat… ceva i-a atras atentia… era un biletel mic, pe care erau scrise urmatoarele:

“Factura achitata integral in urma cu multi ani… cu un pahar de lapte.”

“Nu aurul este bogăția neamurilor, nu neavutul este sărăcia oamenilor. Avuțiile de aur sunt pieritoare; sărăcia harnică e o băgație ce nu se răpește; munca e o bogăție veșnică.” – Alecu Russo

“Trebuie să ne dăm seama că privilegiul de a munci este un dar, puterea de a munci – o binecuvântare, iar dragostea de muncă e un succes.” – David McKayDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide