Este usturoiul negru cu adevărat mai sănătos sau este doar o altă tendință trecătoare?

Este usturoiul negru cu adevărat mai sănătos sau este doar o altă tendință trecătoare?

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 November 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Usturoiul este o adevărată bombă a sănătății, am scris despre el de multe ori, dar mirosul și gustul său dominant îi fac pe mulți să îl respingă, ceea ce este foarte dezamăgitor. Din fericire, usturoiul are o versiune îmbunătățită, care este gustoasă, sănătoasă și fără miros. Acesta este usturoiul negru, care, după secole de popularizare în țări precum Japonia, Thailanda și Coreea, a ajuns la noi.

Acesta nu este un alt tip de usturoi. Este același usturoi alb, cunoscut sub numele de „antibiotic natural”, care trece printr-un proces natural și controlat de îmbătrânire și fermentație la o temperatură constantă până la 60 de zile. În același timp, culoarea usturoiului devine neagră, gustul său devine dulce, textura lui devine flexibilă, iar proprietățile sale nutritive sunt cu mult sporite.

Usturoiul negru este bogat în antioxidanți în comparație cu usturoiul alb. De exemplu, cantitatea de flavonoide și alcaloizi, doi antioxidanți deosebit de puternici, este de aproape cinci ori mai mare decât cea găsită în usturoiul alb.

Se știe că acești antioxidanți au proprietăți antiinflamatorii care ajută organismul să facă față radicalilor liberi care dăunează diferitelor celule și pot duce la boli precum Alzheimer, boli de inimă, inflamații și multe altele.

Și asta nu este tot. Usturoiul negru conține mai puține zaharuri decât usturoiul alb, diverși aminoacizi (acizi care alcătuiesc proteinele în corpul nostru), o cantitate mare de fibre alimentare și apă.

Mirosul înțepător de usturoi pe care unii dintre noi îl consideră dezgustător se datorează unui ingredient activ numit alicină care se acumulează în usturoiul proaspăt. Când tăiați, mărunțiți sau mestecați usturoi proaspăt, acest miros este eliberat în aer.

Cu toate acestea, în usturoiul negru, alicina suferă o degradare naturală în timpul îmbătrânirii, iar la sfârșitul procesului, nu numai că nu există miros deloc, dar alicina se transformă într-un antioxidant numit S-alicisteină. Este un antioxidant binecunoscut care a fost cercetat pe larg și s-a dovedit a avea activitate antiinflamatoare și antifungică.

Cu ce ​​să combinați usturoiul negru?

În bucătăriile oamenilor din lumea întreagă, poți găsi căței de usturoi negru folosiți pentru a întări sistemul imunitar, dar nimic mai bun decât să-l consumi așa cum este, atât din punct de vedere al sănătății, cât și prin prisma gustului său extraordinar.

Cum să faceți usturoi negru

Usturoiul negru nu este un tip de usturoi crescut separat, ci usturoiul obișnuit, alb, supus unui tratament termic pe termen lung. Leguma capătă o culoare neagră ca urmare a fermentației naturale și eliberării de melanoidină.

În fotografie puteți vedea cum se schimbă culoarea în timpul procesului de fermentație:

Usturoiul obișnuit este păstrat la o temperatură suficient de ridicată timp de una până la două luni în încăperi speciale. În termeni simpli, usturoiul negru este usturoi vechi. Cu o dorință foarte puternică, poate fi adus într-o astfel de stare acasă, dar nimeni nu garantează rezultatul final (că nu veți obține usturoi putrezit) – este mai bine să aveți încredere în profesioniști și să-l cumpărați gata.

Proprietăți benefice ale usturoiului negru

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide