Dureri de cap, crampe, aritmii, oboseală! Aveți deficit de magneziu.

Dureri de cap, crampe, aritmii, oboseală! Aveți deficit de magneziu.

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Dureri de cap, crampe, aritmii, oboseală, uiți să consumi alimente care conțin magneziu?

Un adult are nevoie de aproximativ 400 mg de magneziu pe zi. Lipsa acestui element în organism poate duce la consecințe neplăcute, inclusiv: oboseală și dureri de cap, spasme și crampe musculare, căderea părului, amețeli, amorțire a mâinilor. Acest mineral joacă un rol imens în inima noastră.

Simptome care arată deficiența de magneziu în corp:

1. Dureri de cap

Când nivelurile de magneziu sunt scăzute, vasele de sânge din creier se extind și se contractă rapid, ceea ce poate provoca disconfort. Completarea deficienței de magneziu normalizează activitatea vaselor de sânge și ameliorează durerile de cap.

2. Crampe musculare și spasme

Crampele musculare și spasmele pot fi foarte dureroase. Dacă se repetă des, atunci acesta este unul dintre principalele semne ale lipsei de magneziu.

3. Hipertensiune și boli de inimă

Într-un studiu publicat în Jurnalul American de Hipertensiune, a fost efectuat un experiment care a analizat relația dintre tensiunea arterială și aportul de magneziu.

Rezultatele au arătat că persoanele cu cea mai sănătoasă tensiune arterială au avut cele mai ridicate niveluri de magneziu. În schimb, persoanele cu niveluri scăzute de magneziu au avut tensiune arterială crescută.

4. Insomnie

Deficitul de magneziu cauzează adesea insomnie. Această substanță este responsabilă de capacitatea creierului de a se relaxa și de a adormi. Dacă nu există suficient magneziu, atunci funcția de relaxare a corpului va întâmpina probleme.

5. Dureri musculare 

În afară de crampe, durerile musculare (fibromialgia) pot fi, de asemenea, un semn al deficitului de magneziu. Încercați să consumați magneziu câteva zile și vedeți dacă durerea dispare. Dacă dispare, atunci fibromialgia a fost cauzată de un deficit de magneziu.

Proprietățile benefice ale magneziului

  • prevenirea depunerii de calciu;
  • ameliorarea indigestiei;
  • prevenirea calculilor renali;
  • normalizarea sistemului endocrin;
  • ajuta la eliminarea metalelor grele din organism.

Magneziul poate fi obținut din foarte multe alimente, iată care sunt acestea: cereale: grâu, hrișcă și mei; leguminoase: fasole, mazăre, linte; nuci, migdale și caju; tărâțe de grâu; pepene verde; pâine de secară; citrice: lămâi, grefe; roșii; lactate: lapte, brânză; fructe: caise, mere, prune.

Țineți minte că o parte din magneziul obținut din alimente este excretat în urină,  mai ales în cazul consumului excesiv de cofeină și alcool. Dacă aveți oricare dintre simptomele de mai sus contactați medicul dvs. de familie,  sănătatea este cel mai important lucru pe care îl aveți!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!