Image

Din cand in cand sa inchidem usa pentru lumea exterioara si sa ne concentram atentia doar asupra noastra.

Publicat de Patricia Esca pe 12 January 2020 in Personalitate

“Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte.” – Soren Aabye Kierkegaard

In timpul vietii noastre petrecem atat de mult timp cu familia, cu prietenii, cu oamenii cu care interactionam incat ajungem sa ne neglijam. Este foarte important ca macar cateva minute in fiecare zi sa putem sta singuri, doar noi si gandurile noastre.

Cei de la BrightSide au gasit opt motive cruciale care explica perfect de ce este necesar ca din cand in cand sa inchidem usa pentru lumea exterioara si sa ne concentram atentia doar asupra noastra.

1. Reusim sa ne limpezim mintea

Zi de zi suntem incarcati cu informatii din mass media, de la prieteni, colegi, familie, cunostinte sau chiar si oameni necunoscuti. Nici macar nu mai putem observa ca acest flux de informatii incepe sa ne afecteze viata intr-un mod negativ. De aceea, uneori, este esential sa mergem intr-un loc linistit sa ne relaxam si sa nu fim deranjati de nimeni si de nimic.

Citeste si  Cum se transmite negativitatea și de ce este bine să ai oameni pozitivi în jurul tău

2. Ne linistim

Atunci cand suntem singuri si nu ne gandim la nimic, imaginatia noastra primeste libertatea de a se dezvolta, permitandu-ne sa punem la cale planuri, sa gasim idei geniale (care, intr-un mediu aglomerat si incarcat de energiile oamenilor din jurul nostru, ar fi foarte greu de gasit).

3. Avem mai multa incredere in noi

Cand petrecem mai mult timp singuri, devenim mai increzatori in fortele proprii, ne ascultam intuitia si sentimentele. Ajungem sa luam decizii bazate pe ce ne spune instinctul nostru, actiunile noastre bazate pe propriile experiente fiind intotdeauna mai importante decat cele bazate pe opinia altor oameni. Si singurul mod de a lua astfel de decizii este de a petrece mai mult timp singuri.

4. Devenim mai independenti

Atunci cand suntem singuri avem mai mult timp la dispozitie pentru a visa si a lucra la noi obiective bazandu-ne pe aceste visuri. Acest lucru ne ajuta sa realizam progrese personale si sa ne dezvoltam independent. Daca suntem singuri reusim sa ne izolam de emotiile si de grijile generate de lumea exterioara si sa luam deciziile corecte sau sa privim anumite probleme diferit.

Citeste si  7 practici care îți vor aduce pace și liniște în viața ta

5. Scapam de stres

Doar o seara petrecuta doar in compania noastra ne va ajuta sa reducem considerabil stresul si anxietatea. Dupa o zi lunga si obositoare, avem nevoie de putin timp in care sa fim doar noi, cu gandurile noastre.

6. Ne este usor sa ne stabilim prioritatile

Cel mai bun mod de a stabili prioritatile noastre este de a face o mica pauza de la comunicarea constanta pe care o avem cu cei din jurul nostru. Daca petrecem mai mult singuri, ne dam seama ce este cu adevarat important pentru noi.

7. Creste productivitatea

Cand suntem singuri avem posibilitatea de a vedea mai clar visurile noastre, obiectivele si prioritatile, emotiile. Entuziasmul ne poate da aripi, facandu-ne dornici sa lucram mai mult si ne da energia de a pune planurile noastre in aplicare incat sa ajungem acolo unde ne dorim.

8. Iubim mai mult

Iti vine sa crezi sau nu, oamenii apropiati tie nu au nevoie de atentie tot timpul. In momentul in care avem timp pentru a ne intelege si a ne aprecia, devenim capabili sa intelegem si sa ii apreciem pe ceilalti.

Citeste si  Psihologii spun că în modul în care își tratează un bărbat mama, așa te va trata pe tine.

“Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent.” – Buddha


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!