Din cand in cand sa inchidem usa pentru lumea exterioara si sa ne concentram atentia doar asupra noastra.

Publicitate

“Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi, dar trebuie traita privind inainte.” – Soren Aabye Kierkegaard

In timpul vietii noastre petrecem atat de mult timp cu familia, cu prietenii, cu oamenii cu care interactionam incat ajungem sa ne neglijam. Este foarte important ca macar cateva minute in fiecare zi sa putem sta singuri, doar noi si gandurile noastre.

Cei de la BrightSide au gasit opt motive cruciale care explica perfect de ce este necesar ca din cand in cand sa inchidem usa pentru lumea exterioara si sa ne concentram atentia doar asupra noastra.

1. Reusim sa ne limpezim mintea

Zi de zi suntem incarcati cu informatii din mass media, de la prieteni, colegi, familie, cunostinte sau chiar si oameni necunoscuti. Nici macar nu mai putem observa ca acest flux de informatii incepe sa ne afecteze viata intr-un mod negativ. De aceea, uneori, este esential sa mergem intr-un loc linistit sa ne relaxam si sa nu fim deranjati de nimeni si de nimic.

2. Ne linistim

Atunci cand suntem singuri si nu ne gandim la nimic, imaginatia noastra primeste libertatea de a se dezvolta, permitandu-ne sa punem la cale planuri, sa gasim idei geniale (care, intr-un mediu aglomerat si incarcat de energiile oamenilor din jurul nostru, ar fi foarte greu de gasit).

3. Avem mai multa incredere in noi

Cand petrecem mai mult timp singuri, devenim mai increzatori in fortele proprii, ne ascultam intuitia si sentimentele. Ajungem sa luam decizii bazate pe ce ne spune instinctul nostru, actiunile noastre bazate pe propriile experiente fiind intotdeauna mai importante decat cele bazate pe opinia altor oameni. Si singurul mod de a lua astfel de decizii este de a petrece mai mult timp singuri.

Publicitate

4. Devenim mai independenti

Atunci cand suntem singuri avem mai mult timp la dispozitie pentru a visa si a lucra la noi obiective bazandu-ne pe aceste visuri. Acest lucru ne ajuta sa realizam progrese personale si sa ne dezvoltam independent. Daca suntem singuri reusim sa ne izolam de emotiile si de grijile generate de lumea exterioara si sa luam deciziile corecte sau sa privim anumite probleme diferit.

5. Scapam de stres

Doar o seara petrecuta doar in compania noastra ne va ajuta sa reducem considerabil stresul si anxietatea. Dupa o zi lunga si obositoare, avem nevoie de putin timp in care sa fim doar noi, cu gandurile noastre.

6. Ne este usor sa ne stabilim prioritatile

Cel mai bun mod de a stabili prioritatile noastre este de a face o mica pauza de la comunicarea constanta pe care o avem cu cei din jurul nostru. Daca petrecem mai mult singuri, ne dam seama ce este cu adevarat important pentru noi.

7. Creste productivitatea

Cand suntem singuri avem posibilitatea de a vedea mai clar visurile noastre, obiectivele si prioritatile, emotiile. Entuziasmul ne poate da aripi, facandu-ne dornici sa lucram mai mult si ne da energia de a pune planurile noastre in aplicare incat sa ajungem acolo unde ne dorim.

8. Iubim mai mult

Iti vine sa crezi sau nu, oamenii apropiati tie nu au nevoie de atentie tot timpul. In momentul in care avem timp pentru a ne intelege si a ne aprecia, devenim capabili sa intelegem si sa ii apreciem pe ceilalti.

“Nu trai in trecut, nu visa la viitor, concentreaza-ti toate eforturile in prezent.” – Buddha

Publicitate
Alte Articole
Personalitate

Dacă ți se va da vreodată șansa unui nou început nu ezita, apucă cu ambele mâini această oportunitate și fă tot ce-ți stă în putință pentru a fi fericit

Publicitate

“Fii recunoscătoare pentru ceea ce ai și vei sfârși spre a avea mai mult. Dacă vrei să te concentrezi pe ceea ce nu poți avea, nu vei avea niciodată destul.” – Oprah Winfrey

Noi începuturi.

De câte ori nu ne-am gândit să o luăm de la început. De câte ori nu ne-am visat făcând parte dintr-o altă lume, locuind într-un alt capăt de țară sau pur și simplu trăind viața cuiva. Este simplu și atât de ușor să închizi ochii și să concepi în mintea ta noi începuturi. Mult mai greu este în realitate. Unii chiar reușesc să facă acest lucru, dar cel mai mulți eșuează lamentabil. Am fost una dintre aceste persoane care s-a încăpățânat să-și dorească un nou început.

Credeam că acel capitol al vieții mele se încheiase dar nu făcusem nimic să îndepărtez fantomele care mă bântuiau și nici să alung regretele care îmi măcinau sufletul. Credeam în naivitatea de a pune punct și de a scrie un alt capitol și pentru un timp chiar a mers. Însă nu totul durează și mai ales când punctul nu este pus unde trebuie. Momentele mele de tristețe, eșecurile , obstacolele, dezamăgirile continuau să supraviețuiască în mine chiar dacă la început nu sesizam acest lucru.

În dorința mea impetuoasă, aș putea spune, de a lăsa în urmă trecutul nu conștientizam că acesta nu se dezlipise nici o secundă de mine. Trăiam fantezia unui nou început dar mult mai târziu am realizat că încă mă mai doare, că încă mai visez urât noaptea, că încă nu am un țel binedefinit în viață. Am început prin a aduna toate bucățile sufletului meu împrăștiat în mii de direcții, toate experiențele și lecțiile trăite și simțite, toate deziluziile și visele născute din dulci închipuiri, toate amintirile avute și le-am așezat într-o cutie pe care am sigilat-o cu câteva lacrimi și vorbe de recunoștiință.

Publicitate

Apoi am început să mă adun, să mă compun și să încep să trăiesc din nou. Mi-au dat lacrimile prima dată când am putut respira aerul curat fără să mă simt stingheră sau prizoniera propriilor greșeli. M-a durut sufletul când am realizat că mă pot bucura și că pot râde după mult timp de muțenie și rătăcire. Un sentiment de nedescris m-a cuprins în prima dimineața a eliberării mele și am știut în acel moment că m-am salvat. M-am gândit la toate lucrurile pe care le-am învățat, la toate încercările la care am fost supusă și nu am mai simțit teamă.

Mi-am dat seama în acel moment că nu mai conta decât șansa de a o lua de la capăt, șansa imensă care ne este dată tuturor pentru a face lucrurile cum trebuie. Un nou capitol implică multă răbdare dar și dăruire. O poți face doar dacă ești pregătit, doar dacă ai învățat ceva din ce ți s-a dat, doar dacă ești o altă persoană.

Dacă ți se va da vreodată șansa unui nou început nu ezita, apucă cu ambele mâini această oportunitate și fă tot ce-ți stă în putință pentru a fi fericit.

“Atunci când ai încredere în tine nu ai nevoie să convingi pe nimeni de nimic. Atunci când eşti mulţumit de tine nu ai nevoie de aprobarea altora. Atunci când te accepţi aşa cum eşti, întreaga lume te va vedea şi te va accepta. ” – Laozi

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala