Devenim ceea ce gandim, dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri

Toate acele nopti in care nu ai putut dormi, acele nopti in care gandurile nu ti-au oferit nici macar putina pace, ci te-au facut sa te indoiesti de tine, sa te indoiesti de iubire, de dreptul de a primi iubire…toate acestea vor fi de domeniul trecutului indata ce il vei cunoaste. Nu trebuie sa te intrebi cum iti vei da seama ca l-ai cunoscut, vei sti pur si simplu. De ce? Pentru ca il asteptai, pentru ca asteptai acea traire, acea iubire. Vei simti acei fluturi in stomac si nu te vei intreba daca ceea ce simti este dragoste, nu vei avea nevoie sa te intrebi caci inlauntrul tau vei stii ca este dragoste. Intr-o zi vei intalni pe cineva si totul va capata sens. Cand acest lucru se va intampla vei uita de toate acele momente in care ai iubit fara sa fi iubita inapoi, vei da uitarii toate acele clipe in care ai suferit. Nici macar nu vor mai conta. Toate acele momente dificile prin care ai trecut for deveni o vaga amintire si nu-ti vor mai pricinui suferinta. Aceasta persoana care te va iubi sincer, care te va iubi din toata inima, ea va fi singura care conteaza. Pentru ca te iubeste asa cum meriti, te iubeste sincer, te iubeste asa cum ti-ai dorit. Indata ce-l vei cunoaste, vei sti. Vei sti pentru ca totul va incepe sa capete sens. Indata ce il vei cunoaste nu vei mai regreta nimic din ceea ce ti s-a intamplat in trecut. Vei intelege ca fiecare suferinta de care ai avut parte te-a adus la aceasta persoana minunata, vei intelege ca toate experientele care inainte iti provocau durere au meritat intrucat acum iti servesc drept lectii din care ai invatat ca sa fii mai bun/a pentru persoana minunata pe care ai intalnit-o. Vei inceta complet sa te mai intristezi din cauza a tot ceea ce a fost in trecut si te vei concentra pe viitor cu entuziasm. Atunci cand vei intalni aceasta persoana nu vei mai fi sarcastic/a atunci cand vei auzi un cantec de dragoste, nu vei mai arunca acele carti cu subiecte romantice, ci din contra, toate acestea te vor face sa canti, sa razi. De ce? Este extrem de simplu. Pentru ca iubesti. Si iubirea aceasta va fi atat de pura si de magica in asa fel incat totul in jurul tau va fi asemenea unei magii. Vei avea sufletul impacat, iti vei gasi linistea, vei simti ca esti in sfarsit „acasa” si poti spune cu mana pe inima ca ti-ai intalnit alesul sau aleasa. Atunci cand vei intalni aceasta persoana la care sperai totul se va calma, totul va deveni bun, bland, pur, frumos. Vei simti aceasta schimbare indata ce-ti vei fixa ochii pe ei. Nu inseamna ca nu vor mai aparea probleme in viata, viata ne aduce si bune si rele, insa forta de care vei da dovada indata ce il vei cunoaste te va uimi si pe tine. Si uita…indata ce-l vei intalni, totul in jurul tau va incepe sa capete sens. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan este un om de știință român, care a facut o munca de pionierat, demonstrând încă din anul 1981, când a fost lansată cartea „Inteligența materiei”, că ceea ce gândim creează universul în care existăm! Eliberați de gândurile negative, oamenii pot atinge esența divină, este de părere profesorul Dulcan.

Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organismului, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favoriza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul lui Avicenna.

Într-o cuşcă s-a pus un miel şi într-o cuşcă alăturată s-a pus un lup. Mielul a murit în scurt timp de stresul provocat de frică. Orice dezechilibru emoţional aduce, mai devreme sau mai târziu, boala”, a explicat profesorul Dulcan.

Cum ne putem proteja de emoțiile negative?

Neurologul susține că a învățat să îți controleze emoțiile negative. ”Încerc să nu mă implic afectiv intens, să nu mă enervez. Dacă cineva îmi greşeşte, fac un efort să-l iert, gândindu-mă că poate într-o zi va înţelege şi el ceea ce înţeleg eu acum. Să iertăm, fiindcă iertarea face ca pH-ul corpului să vireze spre unul alcalin, favorabil sănătăţii. Sigur că sunt şi suferinţe care nu pot fi evitate. Dar e important să rămânem conştienţi că fiecare minut de suferinţă sau stres ia din viaţa celulei noastre”, a adăugat dr. Dulcan.

Dacă nu ne putem lua mici vacanţe, regulat, să ne luăm măcar pauze de zece minute, la fiecare oră, în care să ne golim mintea şi să respirăm adânc. Putem să ne ridicăm de la birou şi să privim ceva frumos pe fereastră. Sau, în loc să bem trei cafele cu ochii în computer, să bem un ceai fără să ne gândim la nimic altceva. Să ne bucurăm de gustul şi aroma lui. Cu timpul, înveţi să te relaxezi în orice condiţii. Beduinii, de pildă, se odihneau mergând pe cămile. Şi eu scriu şi citesc de dimineaţa până seara. Dar când simt că începe să se aşeze oboseala pe mintea mea, mă opresc şi aplic câteva tehnici de relaxare.

Publicitate

Tehnici de relaxare

Toate tehnicile de relaxare se bazează pe respiraţie. Oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului. ”Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creierului şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imaginez că o elimin.

Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare,” a completat profesorul. Bernie Siegel, reputat oncolog din SUA, a luat mai mulţi bolnavi de cancer în ultima fază şi i-a învăţat tehnica imageriei: de mai multe ori pe zi, trebuia să-şi imagineze că distrug cancerul din corp cu un foc, cu un animal care-l mănâncă, fiecare după cum dorea.

După şase luni de zile, 40% din ei s-au vindecat. La testele psihologice, s-a dovedit că cei care s-au vindecat erau cei optimişti, cei care credeau în Dumnezeu şi cei care erau calmi. Îndoiala este un obstacol în calea oricărui succes şi mai ales a vindecării.

”Dacă vrem să rămânem sănătoşi şi fericiţi, e suficient să păstrăm în minte câteva lucruri: să mâncăm sănătos, fără să ne îmbuibăm, să facem mişcare, să ne odihnim corect, să fim optimişti şi plini de speranţă. Să fim perseverenţi cu pasiunile noastre, să ne antrenăm intelectual şi să ne ferim de rutină. Să facem constant schimbări în viaţa noastră.

Şi să nu uităm că trebuie să păstrăm în permanenţă un echilibru între energia consumată prin efort şi energia obţinută prin odihnă şi activităţi care ne fortifică. Gândurile rele ne iau din viaţă, bucuriile ne dau viaţă. Să căutăm bucuria, avem nevoie de ea ca de pâinea noastră zilnică. Chiar dacă, uneori, n-o putem avea decât în imaginaţie,” a concluzionat neurologul Dulcan.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole