Dragostea nu este o valuta de schimb, baieti si fete!

Dragostea nu este stabila.

In dragoste, nu vei fi mereu in picioare pe un teren robust. Nu te vei simti intotdeauna increzatoare. Vei fi nesigura si este normal. Dragostea este dificila, insa minunata!

Dragostea nu este un drum.

Nu este o cale dreapta, nu este un punct mort, nu este o autostrada aglomerata. Nu poate fi comparata cu o strada, cu lumini care clipesc de la rosu pana la verde. Uneori se schimba, alteori se intoarce in trecut; uneori se opreste, alteori o ia de la inceput, apoi se roteste in cercuri. Dragostea nu este niciodata un drum... ci o calatorie.

Dragostea nu este o cerinta.

Nu inseamna sa ceri atat de mult de la partener incat sa uite ce isi doreste sau ce viseaza. Nu inseamna sa faci pe cineva sa iti asculte dorintele sau sa ii ceri sa isi schimbe viata pentru a se potrivi cu viata ta. Nu inseamna sa creezi un univers in jurul tau sub masca legaturii voastre. Dragostea este fluida. Dragostea este echilibru. Dragostea este compromis.

Dragostea nu este nerabdare.

Exista o rapiditate in a iubi, insa nu este nascuta din egoism. Dragostea nu inseamna sa astepti ca cineva sa te iubeasca in modul in care tu o faci sau sa incerci sa grabesti lucrurile pentru a ajunge acolo unde iti doresti. Dragostea nu pune presiune pe emotii si nici pe asteptari. Dragostea este rabdare si incredere.

Dragostea nu este perfectiune.

De fapt, dragostea este departe de a fi perfecta. Este salbaticia sufletului cand iubeste, este frica de a nu stii ce urmeaza. Dragostea spune cateodata lucruri gresite in cele mai neplacute vremuri. Dragostea incurca totul, apoi impacheteaza lucrurile frumos.

Dragostea nu este stabilitate.

In dragoste, nu vei fi mereu in picioare pe un teren robust. Nu te vei simti intotdeauna increzatoare. Vei fi nesigura si este normal. Dragostea este dificila, insa minunata!

Dragostea nu este statica.

Uneori este usoara, alteori este grea. Uneori iti umple sufletul de bucurie, alteori se ascunde in umbre, schimbandu-ti starea de spirit cu o simpla atingere. Dragostea nu ramane la fel. Dragostea nu te lasa sa stai linistita. Dragostea este mereu infloritoare.

Dragostea nu este o regula.

Dragostea nu ofera indrumari cu privire la cum sa fii sau cum sa actionezi. Nu spune ca cineva ar trebui sa faca ceva. Nu cere oamenilor sa fie ceva ce nu sunt. Dragostea este libera. Dragostea nu vine cu reguli... dragostea isi construieste propriile reguli.

Dragostea nu este controlata.

Nu te asteapta pentru a decide daca timpul este corect. Nu te asteapta in timp ce incerci sa iti descifrezi sentimentele. Dragostea iti va da viata peste cap. Dragostea nu te asteapta sa o revendici... ea te va revendica pe tine.

Dragostea nu este simpla.

Este complexa. Vine cu o multime de emotii si momente. Vine cu vorbe care iti prind inima, cu temeri de viitor, cu sarutari sub cerul instelat. Dragostea este in atingeri simple.

Cum sa atragi fericirea in viata ta

Suferim, literalmente, de urmarirea fericirii. Suntem mereu pe fuga, in miscare, pe drum. Scopul nostru nu este sa ne bucuram de ziua pe care o avem, ci sa trecem de aceasta zi. "Suferim, literalmente, de urmarirea fericirii. Suntem mereu pe fuga, in miscare, pe drum. Scopul nostru nu este sa ne bucuram de ziua pe care o avem, ci sa trecem de aceasta zi." - Robert Holden. Potrivit ThoughtCatalog, Robert Holden, un psiholog britanic cunoscut in intreaga lume a inventat expresia "dependenta de destinatie". Dependenta de destinatie este o preocupare a faptului ca fericirea este in alta parte. Multi oameni sufera de aceasta dependenta, care reprezinta o piedica majora in calea catre succes si in experimentarea lucrurilor bune din viata. Persoanele care sufera de dependenta de destinatie se aboneaza la ideea falsa ca fericirea este o destinatie. Exista si alte lucruri pe care astfel de oameni le considera drept simple destinatii: succesul, relatiile, cariera si chiar si banii. Intotdeauna trebuie sa ajungem undeva, sa facem ceva sau sa fim cineva inainte de a ne bucura de acest moment frumos. Problema este ca nu ajungem niciodata la locul la care credem ca ar trebui sa ajungem sau sa devenim oamenii care credem ca ar trebui sa devenim. Viata nu este doar un sfarsit sau doar un inceput. Daca ar fi vorba despre final, am citi doar ultimul capitol al cartilor, am da doar examenele finale de la facultate si am manca doar desertul la cina. Nu este vorba doar despre final. Este vorba despre toate momentele si minutele dintre inceput si sfarsit. Cum facem ca aceste momente sa fie unele importante? Ce facem pentru a calcula aceste minute? Dependenti de destinatie, uitam sa ne bucuram de drumul pe care il avem in viata. Pe drumul nostru catre oriunde ne indreptam, adesea pierdem ce cautam cu adevarat. Ne grabim prin viata, uitam sa ne oprim in fata scopului, a viziunii, a obiectivelor. Cand ne oprim suficient de mult pentru a gasi cu adevarat aceste lucruri, atunci le vom gasi. Acestea ne vor ajuta sa ne simtim mult mai impliniti, mai productivi si mai semnificativi decat cautarea fericirii.
Ce avem de facut?
Daca noi cautam fericirea... nu o vom gasi niciodata. Insa cand urmarim scopul si obiectivele, viziunea si valorile, descoperim fericirea de-a lungul drumului. In loc sa grabim viata, incetinim sa ne bucuram de viata. In loc sa cautam lucruri temporare, gasim calitati permanente. In loc sa cautam ceva numit fericire, traim pentru ceva numit scop. Si in loc de a trai din orgoliu, traim din iubire. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Relații: Iubirea și Meschinăria
Un articol uimitor de adevărat care merită să-l citească fiecare

De unde ştii că iubeşti pe cineva?

Doriţi întotdeauna această persoană? Dar aceasta este o pasiune.

Vă simţiţi bine alături de el? Ei bine, aceasta este prietenia.

Admiri ceea cu ce se ocupa şi cât de bine o face? Aceasta este doar o părere.

Iti place felul în care te tratează și ceea ce de vii tu alături de el?

De regulă iubirea îmbină în sine toate acestea, dar există ceva care distinge categoric iubirea de această combinaţie de caracteristici.

Este tendinţa de a împărtăşi. Adică de a împărtăşi totul – viaţa şi toate în timpul vieţii – nu doar pentru a-ţi satisface necesităţile (a face dragoste, a primi admiraşie, a realiza dorinţele), dar pentru că aveţi o relaţie.

Sunteţi implicaţi intr-un proiect comun, nu întotdeauna simplu, care nu implica totdeauna doar plăcere – dar are potenţial imens şi nevoie de investiţii permanente – investiţii de timp, încredere, angajament, efort, generozitate, bunătate, acceptare, răbdare, sinceritate şi admiraţie.

Iată anume toate acestea şi constituie valoarea unei relaţii. Atunci când creaţi ceva comun, împreună, având încredere unul în altul şi sprijinindu-vă reciproc, admirându-vă şi iubindu-vă: pe sine, unul pe celălalt şi tot ceea ce aţi creat împreună. Noi am încetat să credem în asta, noi credem în bani şi plăcere.

Am devenit superficiali şi laşi – nu îndrăznim să avem încredere şi să ne ataşăm. Noi nu credem în dragoste şi prietenie, pentru că la fiecare pas încurajăm acele lucruri de care într-adevăr merită să ne fie ruşine: meschinăria şi ipocrizia care au început să se dea în spectacol şi care au devenit atributul oamenilor hotărâţi şi a oamenilor de succes. [the_ad id=”98″]

S-a produs o schimbare a conceptelor. Şi astfel, de exemplu, independenţa s-a transformat în reticenţă infantilă de a lucra supra unei relaţii, de a investi în ea, de a fi sincer şi de a face alegeri în favoarea relaţiei, chiar dacă uneori trebuie să renunţăm la ceva foarte ispititor. Nu, toate acestea şi-au pierdut valoarea.

Nu ştiu de ce, o persoană care este implicată într-o relaţie cu o altă persoană, spunându-i cuvintele magice „Te iubesc” – fără scrupule – face dragoste cu alte persoane, povesteşte despre aceasta prietenilor şi nu devine un meschin ipocrit. Rămâne un bun prieten al tuturor şi nu este boicotat pentru trădare – pentru că – fiecare are dreptul să hotărască cum procedează într-o relaţie. Doar el este atât de temperamental, există atâta sexualitate în el. El nu este un om de nimic, nu este mincinos, ci doar e prea sexy.

Publicitate

Şi noi acceptăm toate astea – fiind inerţi, indiferenţi, toleranţi şi foarte corecţi.

După cum se ştie atunci când cineva încurajează o anumită atitudine faţa de alte persoane – asta înseamnă că el o să accepte aceeaşi atitudine şi faţă de sine.

Mai bine imediat, de comun acord şi pentru bani. Şi chiar dacă eşti atras de această persoană, eşti interesat de ea, poate chiar eşti încântat de ceea cum este ea, cum acţionează şi singur te simţi foarte bine alături de ea, şi încă aveţi parte de o relaţie sexuală extraordinară – dar nu apare scânteia de aceea o să-mi împart eu ouăle în coşuri diferite.

Aşa nu merge! Dragostea nu este valuta de schimb, băieţi şi fete.

Daca ti-a placut, nu uita sa distribui!

Ce este viata….

Intr-o frumoasa zi de vara, pe la ora pranzului, se facu mare liniste in parc. Pasarile se odihneau linistite in umbra copacilor. O vrabiuta isi scoase capul de sub aripa si intreba:

– Ce este viata?

Toti cei din jur au fost surprinsi de aceasta intrebare grea. Un trandafir tocmai inflorea, deschizandu-si petalele. El spuse:

-Viata este o deschidere!

Fluturele, care tocmai se odihnea pe una dintre petalele trandafirului dupa ce zburase de la o floare la alta, ii raspunse:

-Viata este libertate si fericire!

O papadie simti vantul atingand-o in joaca si spuse tematoare:

-Viata este risipire, da, doar risipire…

Jos, pe pamant, o furnica tragea dupa sine un pai de grau de zece ori mai mare decat ea. Cand auzi un asemenea lucru se opri, isi trase sufletul si spuse:

-Viata nu este decat truda si munca!

Poate ca ar fi inceput sa se certe daca nu ar fi venit o ploaie fina care sopti:

-Viata este formata din lacrimi, doar din lacrimi!

Deasupra ei plutea plin de maiestate un vultur care, de acolo de sus, spuse:

-Viata este o nazuinta spre inalt!

Apoi veni noaptea. Dupa un timp, un om mergea acasa pe aleile goale. Venea de la o petrecere si se gandea…

-Viata este o continua cautare a fericirii si o inlantuire de deceptii!

Dupa lunga noapte venira in sfarsit si zorii diminetii, care spusera:

-Asa cum noi suntem inceputul zilei care vine, la fel viata este inceputul vesniciei…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle