Dragostea nu este o valuta de schimb, baieti si fete!

Dragostea nu este o valuta de schimb, baieti si fete!

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 June 2017 in LifeStyle

Relații: Iubirea și Meschinăria
Un articol uimitor de adevărat care merită să-l citească fiecare

De unde ştii că iubeşti pe cineva?

Doriţi întotdeauna această persoană? Dar aceasta este o pasiune.

Vă simţiţi bine alături de el? Ei bine, aceasta este prietenia.

Admiri ceea cu ce se ocupa şi cât de bine o face? Aceasta este doar o părere.

Iti place felul în care te tratează și ceea ce de vii tu alături de el?

De regulă iubirea îmbină în sine toate acestea, dar există ceva care distinge categoric iubirea de această combinaţie de caracteristici.

Este tendinţa de a împărtăşi. Adică de a împărtăşi totul – viaţa şi toate în timpul vieţii – nu doar pentru a-ţi satisface necesităţile (a face dragoste, a primi admiraşie, a realiza dorinţele), dar pentru că aveţi o relaţie.

Sunteţi implicaţi intr-un proiect comun, nu întotdeauna simplu, care nu implica totdeauna doar plăcere – dar are potenţial imens şi nevoie de investiţii permanente – investiţii de timp, încredere, angajament, efort, generozitate, bunătate, acceptare, răbdare, sinceritate şi admiraţie.

Iată anume toate acestea şi constituie valoarea unei relaţii. Atunci când creaţi ceva comun, împreună, având încredere unul în altul şi sprijinindu-vă reciproc, admirându-vă şi iubindu-vă: pe sine, unul pe celălalt şi tot ceea ce aţi creat împreună. Noi am încetat să credem în asta, noi credem în bani şi plăcere.

Am devenit superficiali şi laşi – nu îndrăznim să avem încredere şi să ne ataşăm. Noi nu credem în dragoste şi prietenie, pentru că la fiecare pas încurajăm acele lucruri de care într-adevăr merită să ne fie ruşine: meschinăria şi ipocrizia care au început să se dea în spectacol şi care au devenit atributul oamenilor hotărâţi şi a oamenilor de succes. [the_ad id=”98″]

S-a produs o schimbare a conceptelor. Şi astfel, de exemplu, independenţa s-a transformat în reticenţă infantilă de a lucra supra unei relaţii, de a investi în ea, de a fi sincer şi de a face alegeri în favoarea relaţiei, chiar dacă uneori trebuie să renunţăm la ceva foarte ispititor. Nu, toate acestea şi-au pierdut valoarea.

Nu ştiu de ce, o persoană care este implicată într-o relaţie cu o altă persoană, spunându-i cuvintele magice „Te iubesc” – fără scrupule – face dragoste cu alte persoane, povesteşte despre aceasta prietenilor şi nu devine un meschin ipocrit. Rămâne un bun prieten al tuturor şi nu este boicotat pentru trădare – pentru că – fiecare are dreptul să hotărască cum procedează într-o relaţie. Doar el este atât de temperamental, există atâta sexualitate în el. El nu este un om de nimic, nu este mincinos, ci doar e prea sexy.

Şi noi acceptăm toate astea – fiind inerţi, indiferenţi, toleranţi şi foarte corecţi.

După cum se ştie atunci când cineva încurajează o anumită atitudine faţa de alte persoane – asta înseamnă că el o să accepte aceeaşi atitudine şi faţă de sine.

Mai bine imediat, de comun acord şi pentru bani. Şi chiar dacă eşti atras de această persoană, eşti interesat de ea, poate chiar eşti încântat de ceea cum este ea, cum acţionează şi singur te simţi foarte bine alături de ea, şi încă aveţi parte de o relaţie sexuală extraordinară – dar nu apare scânteia de aceea o să-mi împart eu ouăle în coşuri diferite.

Aşa nu merge! Dragostea nu este valuta de schimb, băieţi şi fete.

Daca ti-a placut, nu uita sa distribui!

Ce este viata….

Intr-o frumoasa zi de vara, pe la ora pranzului, se facu mare liniste in parc. Pasarile se odihneau linistite in umbra copacilor. O vrabiuta isi scoase capul de sub aripa si intreba:

– Ce este viata?

Toti cei din jur au fost surprinsi de aceasta intrebare grea. Un trandafir tocmai inflorea, deschizandu-si petalele. El spuse:

-Viata este o deschidere!

Fluturele, care tocmai se odihnea pe una dintre petalele trandafirului dupa ce zburase de la o floare la alta, ii raspunse:

-Viata este libertate si fericire!

O papadie simti vantul atingand-o in joaca si spuse tematoare:

-Viata este risipire, da, doar risipire…

Jos, pe pamant, o furnica tragea dupa sine un pai de grau de zece ori mai mare decat ea. Cand auzi un asemenea lucru se opri, isi trase sufletul si spuse:

-Viata nu este decat truda si munca!

Poate ca ar fi inceput sa se certe daca nu ar fi venit o ploaie fina care sopti:

-Viata este formata din lacrimi, doar din lacrimi!

Deasupra ei plutea plin de maiestate un vultur care, de acolo de sus, spuse:

-Viata este o nazuinta spre inalt!

Apoi veni noaptea. Dupa un timp, un om mergea acasa pe aleile goale. Venea de la o petrecere si se gandea…

-Viata este o continua cautare a fericirii si o inlantuire de deceptii!

Dupa lunga noapte venira in sfarsit si zorii diminetii, care spusera:

-Asa cum noi suntem inceputul zilei care vine, la fel viata este inceputul vesniciei…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide