De multe ori ne creem singuri stanca din care vor izvora dezamagirile…

De multe ori ne creem singuri stanca din care vor izvora dezamagirile…

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 March 2019 in De Suflet

“Visează și țintește întotdeauna mai sus decât îți închipui că poți ajunge. Nu îți dori doar să fii mai bun decât contemporanii ori predecesorii tăi. Încearcă să fii mai bun decât tine însuți.” – William Faulkner

Cu fiecare ruga nerostita pentru fiecare gand neindraznit, mai creste o aripa franta, in noi.

Omul se minte ca este in cautarea sinelui pentru a-si intalni echilibrul, dar atunci cand da peste el, se intoarce pe calcaie si pleaca. Daca ar recunoaste ca s-a regasit, oare ce ar mai face o viata intreaga lipsita de cautari?

Omul are nevoie de miscare, acea miscare care ii va permite sa gandeasca si apoi sa se razgandeasca, sa isi spuna ca nu asta a vrut ci doar cuvantul i-a fost interpretat gresit, el doar a rostit intr-o limba neinteleasa de altii – daca ar fi sa devina curios, el ar intreba unde s-ar situa vina lui, luand ca puncte de reper perceptia semenilor si perceptia lui fata de el?

Poate ca undeva, prin coltul din stanga, aproape de centru, in zona de confort si, totodata, disconfort permanent, strivita sub pasii grabiti pe o cale liniara. Liniara pana la urmatorul zid, apoi intervine alegerea dintre limbajul cunoscut si cel necunoscut.

Omul isi arata síesi cum sa traiasca, doar imaginandu-si ca-si traieste propria viata, viata lui fiind prea anosta pentru a putea fi savurata ca o bucata de tort. Dar tortul se serveste doar la zile de sarbatoare, omul cand va invata si asta? Niciodata tortul din vitrina nu va fi mai gustos decat cel facut seara, in casa, la lumina lunii, cu crema de ciocolata topita intr-o cratita, pe aragaz.

Si cu toate acestea, omul va alege aproape invariabil tortul din vitrina, pentru ca nu a fost al lui, pentru ca vrea ce nu ii apartine si chiar e dispus sa plateasca in ciuda faptului ca uneori cheltuieste direct din suflet, zile, pentru a-l plati. Este mai colorat, mai roz, mai verde, mai rosu – mai curcubeu .

Omul isi creeaza singur stanca din care ii vor izvori dezamagirile. Pentru ca refuza sa se mai imbrace cu acele haine care ii vin bine de ani de zile ori, dimpotriva, pentru ca ezita la nesfarsit sa-si innoiasca garderoba ponosita si mancata de molii.

Omul se naste cu muguri de aripi in suflet. Doar copacii lui nu stiu pe ce teren sa-si odihneasca radacinile.

Primeşte fiecare zi care vine cu braţele deschise şi cu sufletul împăcat. Nu oricine are oportunitatea de a se mai bucura de încă o zi.

Acţionează, după cum îţi dictează inima şi numai atunci vei avea o minte relaxată. Debarasează-te de rutină, de comoditate, de tot ce te reţine pe loc. Şterge tonurile de gri din viaţa ta şi poartă cu îndrăzneală curcubeul speranţei, al iubirii, al prieteniei, al fericirii.

Caută să observi în fiecare zi frumuseţea, bunătatea, iubirea oamenilor de lângă tine. Caută să fii tu însuţi aducător de lumină, linişte, dragoste, şi armonie în vieţile celorlalţi. Caută să fii tu însuţi în fiecare clipă, în fiecare moment, fie el de tristeţe, sau bucurie.

Exprimă-ţi întotdeauna în mod deschis şi sincer sentimentele, starea sufletească, gândurile. Înconjoară-te de tot ceea ce iubeşti, de tot ce te face fericit, de tot ce te mulţumeşte. Rupe barierele trecutului şi orice legătură cu persoane care nu mai fac parte din viaţa ta, din prezent.

Aminteşte-ţi să trăieşti fiecare zi aşa cum îţi doreşti ca să nu ai regrete. Aminteşte-ţi că eşti puternic, frumos, inteligent, unic.Nu uita niciodată că nu eşti singur şi că indiferent de problemele ivite ai alături suportul familiei, al prietenilor, al persoanei iubite.

Alege să nu te împiedici în propriile ezitări şi să continui să mergi indiferent de lungimea şi dificultatea drumului. Aminteşte-ţi că ”mâine” poate fi o nouă şansă, o nouă oportunitate, un nou început şi nu e cazul să te laşi pradă disperării.

Împărtăşeşte-ţi dragostea cu toate persoanele importante din viaţa ta şi ghidează-te după motto-ul : ”Viaţa nu se măsoară în numărul de respiraţii ci în momentele în care ţi s-a tăiat respiraţia!”

Pentru o viaţă frumoasă, plină, fericită, avem nevoie de pozitivism, pace şi zâmbetul pe buze. Trebuie să ne aducem aminte întotdeauna că singurul lucru ce-l putem controla este atitudinea noastră.

Viaţa este frumoasă şi merită trăită !

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide