De multe ori inchidem usi fara ca macar sa stim cine e in fata lor…

Publicitate

“Viaţa nu-i niciodată chiar atât de bună, dar nici chiar atât de rea pe cât pare.” — Guy de Maupassant

Sunt uși pe care le închidem și uși care ne sunt închise.

Sunt drumuri pe care le abandonăm și drumuri care ni se închid.

Sunt clipe pe care le irosim și momente care ne pierd pe noi.

Sunt provocări pe care nu le luăm în seamă și oportunități care trec pe lângă noi.

Sunt mii și mii de lucruri mărunte în viața noastră care ne pot face fericiți dar pe lângă care trecem în fiecare zi, nebănuind nici o secundă ce pot ascunde.

Sunt oameni pe care îi gonim din viața noastră și oameni care ne gonesc la rându-i.

Sunt vorbe pe care le arunci la întâmplare fără să știi în sufletul cui nimeresc.

Sunt întrebări la care nu avem răspunsuri și răspunsuri la care nu avem întrebări.

Suntem niște fire trase în direcții opuse de mâini nevăzute, niște trupuri goale și singuratice care caută dar nu știu ce.

Suntem nimic fără Cel care ne-a creat, viața ne este goală, rece și singuratică, sufletul aleargă neîncetat după o hrană pe care tot noi i-o refuzăm.

Sunt zeci de semnale care ne atrag atenția asupra vieții plăpânde pe care o ducem, dar nici unul nu ajunge atât de aproape de noi ca să realizăm încotro ne îndreptăm.

Sunt lucruri mai importante de făcut, bani mai mulți de câștigat, vise tot mai exotice de îndeplinit.

Sunt alte chestii mai prețioase care bruiază legătura cu realitatea în care trăim.

Noi înșine suntem zgomotul care împiedică iubirea Lui Dumnezeu să ne găsească în lume.

Suntem propriile noastre obstacole în întâlnirea cu El.

Ce păcat că nu putem face liniște. Ce păcat că nu ne putem auzi propriile suflete cum strigă neputincioase. Ce păcat că închidem uși fără să verificăm cine se află în dreptul lor.

Publicitate

Toți avem regrete. Fie că nu am făcut ceea ce ne place, am fost fricoși, neîncrezuți, lași, am cedat sau am luptat prea mult, regrete sunt. Am greșit și ne-am grăbit să luăm decizii pripite care ne-au dus spre eșec. Iar toate aceste emoții sunt o normalitate omenească, care ne ajută să ne dezvoltăm din punct de vedere spiritual cât și rațional. Faceți greșeli, numai că nu le repetați niciodată. Doar așa veți învăța ceva nou de fiecare dată. Veți înțelege că după fiecare decepție vi se dă șansa să contribuiți la bunăstarea vieții noastre, a bogăției spirituale.

Într-o zi vine și schimbarea. Toate greutățile și lacrimile căzute în nopți reci sunt înlocuite cu zâmbete și cu zile senine. Trebuie doar să-ți dorești această schimbare în viața ta și lucrurile vor merge altfel. Ceea ce trebuie să faci e să te implici în propria ta viață, să deschizi bine ochii, să arunci din valiză trecutul și să o iei de la început cu alte proiecte, dorințe și visuri.

Viața ne oferă de foarte multe o nouă ușă pe care noi trebuie să o deschidem, să cunoaștem necunoscutul care se ascunde după ea. Ne rămâne doar să primim aceasta șansă de a trăi viitorul și a savura prezentul. Pe când noi ne încăpățânăm să rămânem prizonierii unei alte întâmplări, unei altei lumi, care a existat cândva, iar acum e ruinată. Ne este dor de oameni, momente și trăiri care nu se vor mai repeta, nu vor mai avea efect.

Doar că atât timp cât ne lăsăm conduși de regrete și trăim cu amintiri, cu momente din trecut, atât timp cât ducem dorul relațiilor și clipelor expirate, pierdem posibilitatea de a ne făuri viața, de a o schimba în una mai bună. Iar cercul acesta vicios de păreri de rău continuă și ne transformăm în suferinzi, fiindcă suntem prea fricoși, naivi ca să privim altfel, să gândim la rece. Din această cauză pierdem atât de multe în această viață.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Zece situatii care te vor ajuta sa recunosti caracterul unui om puternic

Publicitate

Caracterul unui om puternic se construieste. Iar construirea lui incepe inca din copilarie, cand sunt puse bazele emotionale ale oricarei persoane. Totusi, poti sa te slefuiesti si la maturitate.

Prima caracteristica de pe lista: adaptabilitatea!

Nu te nasti puternic, devii puternic. Rutina de zi cu zi ne trece, pe toti, prin tot felul de situatii mai mult sau mai putin interesante. Felul in care le gestionam este cel care ne ajuta sa intelegem ce inseamna caracterul unui om puternic. Unisoultheory.com a facut o lista cu 10 caracteristici care te ajuta nu numai sa recunosti un om puternic atunci cand il intalnesti, dar pe care o poti folosi ca ghid in propria dezvoltare. Poti sa inveti caracterul unui om puternic, din felul in care gandeste, actioneaza, cum se comporta cu sine si cu altii.

Caracterul unui om puternic – 10 situatii in care il observi

1. Se adapteaza constant

Persoanele cu un psihic puternic sunt flexibile si se adapteaza la situatiile cu care se confrunta. Inteleg ca teama de schimbare este un dezavantaj in calea succesului si a fericirii. Faptul ca au mintea deschisa le permite sa vada oportunitatile.

2. Nu ii e frica sa spuna “da”

Faptul ca o persoana accepta oportunitatile care i se ivesc arata comportamentul unui om puternic, fara temeri.

3. Nu ii e frica nici sa spuna “nu”

Multi oameni sunt educati sa le faca altora pe plac si le este greu sa spuna “nu” chiar si cand nu vor sa faca unele lucruri. Au impresia ca, daca spun “da” mereu, ii vor face pe altii fericiti. Dar oamenii puternici spun ca nu este asa si ca, uneori, e mult mai sanatos sa spui “nu”. E nevoie de curaj pentru a lua decizii care ii pot supara pe altii. Vei intelege caracterul unui om puternic cand il vei auzi raspunzand ferm, politicos si increzator ca nu vrea sa faca un anumit lucru.

4. Spune ceea ce gandeste

Cei cu un psihic sanatos spun exact ce cred. Realizeaza ca ceea ce spun le reflecta personalitatea si sunt constienti de cuvintele lor.

5. Au un optimism realist

Publicitate

E imposibil sa fii mereu pozitiv si sa zambesti tot timpul. Viata nu e roz intotdeauna. Cateodata te apuca furia sau te intristezi si e ok sa fie asa, dar prea mult negativism poate sa iti creeze probleme. Caracterul unui om puternic e aratat si de faptul ca are un optimism realist. Nu e “zen” tot timpul, dar nici nu se vaita mereu si nici nu se victimizeaza.

6. Gaseste solutii la problemele cu care se confrunta

In loc sa se planga pentru ceva ce nu a mers bine, oamenii puternici incearca sa inteleaga “de ce” nu a mers bine. In felul acesta avanseaza. Personalitatea oamenilor puternici inseamna progres.

7. Se iarta

Cu totii gresim, dar, daca ramanem ancorati in pesimism si nu ne iertam greselile, pierdem prea multa energie! Daca esti puternica, inseamna ca ai destul de multa compasiune fata de tine insati si te tratezi ca pe cel mai bun prieten al tau. De asemenea, un astfel de om stie ca e OK sa mai si greseasca si nu are pretentia sa aiba mereu dreptate.

8. Sunt responsabili pentru emotiile lor

Un om cu un psihic puternic accepta ca exista persoane toxice si persoane inspirationale in egala masura, dar nu permite ca emotiile sa ii fie influentate. Stabileste niste limite clare si isi asuma responsabilitatea pentru felul in care gandesc, simt si se comporta.

9. Accepta punctele de vedere ale altora

Lumea e mare si variata si nu toata lumea gandeste la fel ca tine. O persoana puternica emotional va accepta diversitatea si se va bucura de ea. Intelege ca diferenta de opinii nu e sfarsitul lumii, ba chiar incearca sa invete ceva din parerile diferite ale altora.

10. Au rabdare cand urmaresc un scop

Rezultatele pozitive vin cu multa rabdare. Fie ca e vorba de rezolvarea unor probleme financiare, de plecarea cuiva drag sau probleme de sanatate, trebuie sa ai rabdare si sa incerci sa le rezolvi treptat. Nimic nu se schimba de pe o zi pe alta, iar o persoana puternica stie acest lucru!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate