De multe ori inchidem usi fara ca macar sa stim cine e in fata lor…

De multe ori inchidem usi fara ca macar sa stim cine e in fata lor…

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 February 2019 in De Suflet

“Viaţa nu-i niciodată chiar atât de bună, dar nici chiar atât de rea pe cât pare.” — Guy de Maupassant

Sunt uși pe care le închidem și uși care ne sunt închise.

Sunt drumuri pe care le abandonăm și drumuri care ni se închid.

Sunt clipe pe care le irosim și momente care ne pierd pe noi.

Sunt provocări pe care nu le luăm în seamă și oportunități care trec pe lângă noi.

Sunt mii și mii de lucruri mărunte în viața noastră care ne pot face fericiți dar pe lângă care trecem în fiecare zi, nebănuind nici o secundă ce pot ascunde.

Sunt oameni pe care îi gonim din viața noastră și oameni care ne gonesc la rându-i.

Sunt vorbe pe care le arunci la întâmplare fără să știi în sufletul cui nimeresc.

Sunt întrebări la care nu avem răspunsuri și răspunsuri la care nu avem întrebări.

Suntem niște fire trase în direcții opuse de mâini nevăzute, niște trupuri goale și singuratice care caută dar nu știu ce.

Suntem nimic fără Cel care ne-a creat, viața ne este goală, rece și singuratică, sufletul aleargă neîncetat după o hrană pe care tot noi i-o refuzăm.

Sunt zeci de semnale care ne atrag atenția asupra vieții plăpânde pe care o ducem, dar nici unul nu ajunge atât de aproape de noi ca să realizăm încotro ne îndreptăm.

Sunt lucruri mai importante de făcut, bani mai mulți de câștigat, vise tot mai exotice de îndeplinit.

Sunt alte chestii mai prețioase care bruiază legătura cu realitatea în care trăim.

Noi înșine suntem zgomotul care împiedică iubirea Lui Dumnezeu să ne găsească în lume.

Suntem propriile noastre obstacole în întâlnirea cu El.

Ce păcat că nu putem face liniște. Ce păcat că nu ne putem auzi propriile suflete cum strigă neputincioase. Ce păcat că închidem uși fără să verificăm cine se află în dreptul lor.

Toți avem regrete. Fie că nu am făcut ceea ce ne place, am fost fricoși, neîncrezuți, lași, am cedat sau am luptat prea mult, regrete sunt. Am greșit și ne-am grăbit să luăm decizii pripite care ne-au dus spre eșec. Iar toate aceste emoții sunt o normalitate omenească, care ne ajută să ne dezvoltăm din punct de vedere spiritual cât și rațional. Faceți greșeli, numai că nu le repetați niciodată. Doar așa veți învăța ceva nou de fiecare dată. Veți înțelege că după fiecare decepție vi se dă șansa să contribuiți la bunăstarea vieții noastre, a bogăției spirituale.

Într-o zi vine și schimbarea. Toate greutățile și lacrimile căzute în nopți reci sunt înlocuite cu zâmbete și cu zile senine. Trebuie doar să-ți dorești această schimbare în viața ta și lucrurile vor merge altfel. Ceea ce trebuie să faci e să te implici în propria ta viață, să deschizi bine ochii, să arunci din valiză trecutul și să o iei de la început cu alte proiecte, dorințe și visuri.

Viața ne oferă de foarte multe o nouă ușă pe care noi trebuie să o deschidem, să cunoaștem necunoscutul care se ascunde după ea. Ne rămâne doar să primim aceasta șansă de a trăi viitorul și a savura prezentul. Pe când noi ne încăpățânăm să rămânem prizonierii unei alte întâmplări, unei altei lumi, care a existat cândva, iar acum e ruinată. Ne este dor de oameni, momente și trăiri care nu se vor mai repeta, nu vor mai avea efect.

Doar că atât timp cât ne lăsăm conduși de regrete și trăim cu amintiri, cu momente din trecut, atât timp cât ducem dorul relațiilor și clipelor expirate, pierdem posibilitatea de a ne făuri viața, de a o schimba în una mai bună. Iar cercul acesta vicios de păreri de rău continuă și ne transformăm în suferinzi, fiindcă suntem prea fricoși, naivi ca să privim altfel, să gândim la rece. Din această cauză pierdem atât de multe în această viață.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide