De cele mai multe ori pentru a lua o decizie buna ai nevoie de liniste! Acordati-va zilnic cateva minute de tacere in minte pentru a auzi vocea interioara care va va conduce in directia cea buna si va va ajuta sa va gasiti raspunsul corect in viata!

De cele mai multe ori pentru a lua o decizie buna ai nevoie de liniste! Acordati-va zilnic cateva minute de tacere in minte pentru a auzi vocea interioara care va va conduce in directia cea buna si va va ajuta sa va gasiti raspunsul corect in viata!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2019 in Pilde

“Sufletul nostru, adevăratul nostru sine, este dimensiunea esențială, cea mai misterioasă, și mai magică a ființei noastre. De fapt, nu este o realitate separată, așa cum este considerat în gândirea occidentală, ci forța coezivă care ne unește trupul, inima și mintea. Nu este o fantomă prinsă cumva în capcana mașinăriei fizice a trupurilor noastre, ci chiar esența ființei noastre.” – Gabrielle Roth

Un batran fermier a descoperit intr-o zi ca si-a pierdut ceasul in hambar. Ceasul era foarte valoros si in acelasi timp avea si o mare valoare sentimentala; cel care i-l daduse era chiar tatal sau. El a cautat peste tot unde putea sa-si ascunda obiectul pretios, dar oricat ar fi cautat nu gasea nimic.

Marea tristete a inceput sa-l cuprinda si a devenit foarte deprimat.

Dupa cautari extinse in zadar, el a cerut ajutorul unui grup de copii si le-a promis o recompensa valoroasa celui care avea sa-i gaseasca ceasul. Toti au cautat prin hambar, incercand sa-i gaseasca ceasul fermierului, care devenea tot mai intristat de pierderea ceasului. In speranta de a obtine o recompensa valoroasa, copiii au facut o mare agitatie si au intors hambarul pe dos. Dar nimic. Inca o cautare, zarva multa, si noi grupuri de copii, dar fara niciun rezultat.

Cand era pe punctul de a renunta, un baiat mai mic ia cerut o sansa de a incerca ceea ce grupuri intregi de copii nu au resuit desi au cercetat fiecare milimetru. Fermierul s-a gandit apoi de ce sa nu-i dea o sansa acelui baiat indraznet? Nu ar avea nimic de pierdut si poate merita o incercare. Apoi fermierul la lasat pe micul baiat sa intre in habarul intors pe dos de grupurile de copii.

Dupa un timp, batranul fermier isi pierde rabdarea si se duce in hambar unde baiatul statea cu ceasul in mana, spre uimirea fermiereului.

Apoi batranul l-a intrebat: „Cum l-ai gasit?”

Baiatul s-a ridicat de jos si i-a raspuns: „nu am facut decat sa stau pe podea si sa ascult in liniste. La inceput am auzit doar zgomotul de afara, dar, incet, in tacere am auzit ticaitul ceasului; apoi doar am mers in in directia cea buna si am gasit ceasul.

Morala este ca o minte limpede poate gandi mai bine decat o minte confuza. Acordati-va zilnic cateva minute de tacere in minte pentru a auzi vocea interioara care va va conduce in directia cea buna si va va ajuta sa va gasiti raspunsul corect in viata!

“Numai prin noi înşine, oricât de puternică ne-ar fi individualitatea, n-am putea ajunge la o formulă sufletească întreagă. În fiecare din noi sunt reprezentaţi nu numai factorii actualităţii, ci toţi aceia care în decursul timpurilor au încrucişat destinul omenesc. Întreaga noastră alcătuire sufletească poartă pecetea societăţii şi culturii în cadrul cărora ne-am format. Acumulările trecutului, febrilitatea clipei de faţă şi aşteptările viitorului, toate acestea alcătuiesc în sufletul nostru o mare solidaritate de valori. “– Dimitrie Gusti

“Sufletul omului nu este altceva decât un paradis… Nimic nu se poate compara cu marea frumusețe și capacitate a unui suflet; oricât de ascuțite ar fi mințile voastre, ele sunt incapabile să se înțeleagă pe ele sau să-l înțeleagă pe Dumnezeu, întrucât, așa cum El ne-a spus, El a creat în noi propria Lui imagine și asemănare. ” – Sfânta Tereza de Avila

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide