De cele mai multe ori oferim atentia noastra celor care nu ne merita…

De cele mai multe ori oferim atentia noastra celor care nu ne merita…

Publicat de Larisa Moldovan pe 20 January 2020 in Dezvoltare Personala

Sunt oare oamenii capabili sa duca dorul cuiva? Sau pur si simplu ne e dor de memoriile generate de acea persoana?

Desi suna cam la fel, sunt 2 lucruri diferite.

In esenta, noi nu suntem capabili sa ducem dorul cuiva sau sa iubim pe cineva exact pentru ceea ce acea persoana este. Noi ducem dorul sau iubim o persoana asa cum o percepem. Oamenii judeca alti oameni.

E ceva natural, ceva ce nu se va schimba in viitorul apropiat. Judecand, ne cream un set de convingeri in legatura cu un individ. Si, odata cu relatia noastra, acest set de convingeri despre partener creste si el.

Totusi, cateodata, interpretarile noastre legate de o persoana sunt complet gresite, iar din acest motiv multe relatii dispar peste noapte.

Relatiile dispar pentru ca unul dintre parteneri s-a indragostit de o persoana care nu coincide cu persoana reala, ba acele persoane sunt complet opuse.

Cateodata modul in care ne amintim de o persoana este foarte similar cu persoana in sine, sau, cel putin, cu persoana care era inainte. Dar problema e ca iubim sa romantizam. Ne place sa ne concentram pe modul in care cineva ne-a facut sa ne simtim, decat pe modul in care ea sau el ne-a tratat.

Astfel, ne concentram asupra emotiilor puternice si placute si le permitem sa cuprinda intreaga memorie despre o persoana.

Ti-e dor de prezenta cuiva in viata ta. E complet normal. Oamenii nu iubesc sa fie singuri. Desigur, tuturor ne place sa fim singuri cateodata, dar, inevitabil, devenim singuratici si vrem pe cineva cu care sa ne putem imparti viata si visurile.

Totusi, daca ti-e dor de cineva care te ranea in mod constant pentru ca nu ii pasa, atunci trebuie sa faci un pas inapoi si sa privesti la relatia voastra dintr-o perspectiva obiectiva. Nu poti sa-ti permiti sa fii tratata fara respect si utilizata in mod constant. Pur si simplu nu poti.

Ti-e dor de o persoana doar cand esti singuratic. Exista, de fapt, un mod foarte simplu de a diferentia intre dragostea adevarata si ceea ce noi confundam cu dragostea. Oamenii duc dorul pentru cineva cand sunt singuri sau tristi.

Aceleasi persoane cauta in trecutul lor pe cineva pe care se pot sprijini, cand nimeni nu e prin preajma. Asta nu e dragoste, ci o incercare jalnica de a scapa de singuratate. Cand viata e dificila, nimeni nu vrea sa fie singur pentru ca un partener face viata cu mult mai usoara.

Si totusi, asta nu e dragoste. Este singuratatea care ne foloseste imaginatia pentru a modifica memorii si a le transforma in iluzii care sunt foarte departe de realitate.

Daca ti-e dor de cineva doar cand ti-e greu, atunci nu te mai minti ca ti-e dor de el sau ea cu adevarat. Pe de alta parte, daca ti-e dor de cineva in momentele fericite, atunci ai motive adevarate pentru a-ti fi dor de el sau ea.

Cand privim in trecut si ne amintim de iubiti, de momentele petrecute impreuna, de emotiile pe care le aveam, amontirile create impreuna.. nu ne amintim atat de mult de persoana cu care eram decat de persoana care noi eram in acele momente.

Nu ne e dor atat de mult de persoana data, decat de gandul de a o avea in viata noastra. Ne e dor de modul in care ne simteam si de persoanele care am devenit cat timp eram cu el sau ea. Ne e dor de persoana care eram pentru ca acea persoana era mai buna decat cea de acum.

Oamenii sunt capabili sa iubeasca acelasi individ la infinit. Suntem capabili sa ducem dorul unei persoane si sa intelegem la ce am renuntat sau ce am pierdut. Si totusi, asta se intampla rareori.

De cele mai multe ori, ne cheltuim energia emotionala pe indivizi care nu merita acest fapt.

Invata sa faci diferenta si viata ta va avea un aspect cu mult mai luminos.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide