De cele mai multe ori ajungem sa suferim pentru ca nu stim sa ne ocupam in primul rand de sufletul nostru, de fiinta noastra, de ceea ce ne dorim!

De cele mai multe ori ajungem sa suferim pentru ca nu stim sa ne ocupam in primul rand de sufletul nostru, de fiinta noastra, de ceea ce ne dorim!

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2019 in De Suflet

“Devii ceea ce gândeşti! Ce simţi atragi! Ce îţi imaginezi creezi!” – Buddha

Independenta EMOTIONALA este un aspect extrem de important al vietii noastre, pentru pastrarea unei atitudini pozitive si pentru castigarea propriei LIBERTATI.

De cele mai multe ori, oamenii au tendinta sa-si creeze dependente emotionale fata de ceilalti, in special fata de partenerii de viata. Marea majoritate a oamenilor cred ca a iubi inseamna a fi dependent emotional fata de celalalt, a simti ca celalalt reprezinta TOTUL pentru tine, ca fara el/ea nu poti trai, ca el/ea iti da puterea sa mergi mai departe si sa fii fericit, ca el/ea te poate scoate din situatiile emotionale dificile prin care treci uneori, insa NU este asa.

Toate acestea nu inseamna altceva decat DEPENDENTA emotionala si nicidecum iubire! A iubi inseamna in primul rand a fi independent emotional fata de celalalt! Atunci cand esti dependent emotional de celalalt, ai mai mereu tendinta sa CERI si sa ASTEPTI de la el, decat sa OFERI. Iar atunci cand el/ea nu iti poate oferi ceea ce astepti sau ceri, te simti dezamagit si suferi intens si incepi sa-l judeci si sa-l condamni ca nu-ti ofera ceea ce vrei tu.

De multe ori se intampla ca partenerul de viata sa nu ne poata oferi tot ceea ce ne dorim de la el, pentru ca pur si simplu nu poate, dar asta nu inseamna ca nu ne iubeste. A fi independent emotional fata de partener sau fata de o alta persoana, inseamna a sti sa iti traiesti viata intr-un mod frumos, FARA ca frumosul din viata ta sa DEPINDA de acea persoana sau de partener. A intelege ca nu persoana iubita iti ofera fericirea, ci tu o faci, prin aprecierea momentelor frumoase petrecute impreuna, insa in a fi constient de faptul ca acele momente se pot termina oricand, ca ele nu tin la nesfarsit, dar la momentul lor trebuie sa te bucuri pe deplin de ele fara a-ti crea dependente de ele si a fi constient de faptul ca, chiar daca ele se vor termina, cu siguranta vor veni si alte momente frumoase.

A fi independent emotional fata de partener inseamna a invata sa NU-TI CONCENTREZI TOATA ATENTIA TA asupra partenerului si asupra sentimentelor pe care le simti fata de el, ci a-ti concentra atentia si asupra visurilor tale, pasiunilor tale, asupra ta si ingrijirii de propria persoana, de dorintele sufletului tau. .

O viata frumoasa nu inseamna numai iubirea dintre doua persoane, ci si frumosul din AFARA cuplului, adica dezvoltarea pasiunilor noastre, concentrarea pe indeplinirea visurilor noastre, pe hobby-urile noastre, realizarea carierei mult dorite…

Vei putea observa ca, atunci cand iti concentrezi atentia, nu numai pe relatia de cuplu, ci si pe indeplinirea visurilor tale, chiar daca vei suferi o despartire in relatia de cuplu, nu vei mai fi atat de afectat ca atunci cand toata atentia ta este concentrata pe relatie, avand dependente emotionale fata de aceasta, deoarece exista atat de multe lucruri frumoase in viata care ne pot motiva si ne pot face sa traim intr-un mod frumos si fericit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide