De ce stresul lovește mai tare femeile decât bărbații

De ce stresul lovește mai tare femeile decât bărbații

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitateSanatate

Pentru persoana modernă, stresul a devenit ceva obișnuit. Îl ignorăm și nici nu înțelegem cum ne afectează sănătatea. Ne dăunează corpului, în special creierului. Stresul prelungit îi afectează performanța și provoacă probleme de memorie.

Un fapt evident: femeile sunt mai vulnerabile la stres decât bărbații. Iată de ce:

1. Datorită caracteristicilor sentimentelor și memoriei femeii.

Regiunile limbice ale creierului feminin care ajută la controlul emoțiilor și amintirilor sunt foarte active. Ne amintim lucrurile rele mai mult decât bărbații, de multe ori avem emoții și sentimente negative.

De asemenea, femeile sunt mult mai predispuse la stres. De exemplu, te-ai certat cu șeful tău. Te vei gândi la această situație din nou și din nou. Cu toate acestea, bărbații preferă să renunțe la ceea ce nu poate fi schimbat.

2. Datorită caracteristicilor corpului femeii.

Femeile tind să aibă fluctuații și dezechilibre mai mari în hormoni. Acest lucru poate duce la creșterea nivelului de stres. Nivelurile sale sunt deosebit de ridicate în timpul pubertății, menstruației și sarcinii.

Pe de altă parte, femeile trăiesc mai mult decât bărbații. Sunt mai predispuse la boli psihologice. Cele mai frecvente tulburări sunt anxietatea și depresia.

3. Pentru că își asumă prea mult.

Femeile își asumă numeroase responsabilități precum îngrijirea copiilor, gătitul, curățarea etc. Vrem să fim la timp cu toate, așa că încercăm să facem toate sarcinile simultan. Dar ne împrăștiem atenția. Multitasking-ul duce la oboseală. Un creier nefocalizat crește stresul.

4. Instinctul matern de protecție.

Femeile își fac griji cu privire la copiii lor și pot vedea amenințarea mai repede decât soții lor. Este în natura lor să se îngrijoreze de siguranța copiilor lor. Desigur, tații se gândesc și la copii. Dar capacitatea mamei este de a începe să îți facă griji înainte ca problema să apară.

De ce stresul nu poate fi ignorat?

Pe termen lung, poate duce la simptome fizice. Cum ar fi durerile de cap, indigestia, oboseala, iritabilitatea și depresia. Stresul pe termen lung acasă și la locul de muncă crește, de asemenea, riscul de a dezvolta diabet de tip 2.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!