De ce să nu faceți un duș mai mult de 10 minute. Consecințele unui duș necorespunzător.

De ce să nu faceți un duș mai mult de 10 minute. Consecințele unui duș necorespunzător.

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 September 2021 in FrumuseteSanatateSfaturi

Dușul, pe lângă scopul de a te curăța, ajută mintea și corpul să se relaxeze. Dar un duș lung și zilnic poate avea un impact negativ asupra sănătății fizice. Cât de des puteți face duș și cât timp trebuie să stați sub apă?

Cum se face corect duș:

În ciuda tuturor beneficiilor pe care le aduce dușul, inclusiv combaterea stresului și întărirea proprietăților protectoare ale pielii, dacă este făcut în mod greșit ne poate afecta grav sănătatea. Cei care iubesc să facă cât mai des duș trebuie să respecte două criterii.

1. Durata

Dacă faceți un duș mai puțin de cinci minute, va fi imposibil să curățați corpul, ceea ce va provoca în cele din urmă infecții bacteriene sau fungice. Experții spun că timpul optim pentru a face un duș este de 8-10 minute. Dar dacă o faci mai mult timp, mai ales dacă preferi un duș fierbinte, pielea va rămâne fără uleiurile naturale, ceea ce va provoca uscăciune. În orice caz, după fiecare duș ar fi indicat să aplicați o cremă hidratantă pe bază de apă pe întregul corp.

2. Frecvența

Este foarte important să vă curățați corpul și nu spunem că nu ar trebui să faceți acest lucru ori de câte ori este nevoie. Mulți oameni fac acest lucru în fiecare zi, deoarece îi face să se simtă curați, iar dimineața se trezesc cu o stare de bine care se va menține pe tot parcursul zilei. Cu toate acestea, dacă faceți un duș absolut în fiecare zi , atunci pielea își va pierde stratul natural gras, așadar, aplicați o cremă hidratantă după fiecare spălare.

Consecințele unui duș necorespunzător:

Probleme cu pielea

Pielea poate deveni uscată, iritată și pot apărea senzații de mâncărime. Pielea uscată și crăpată crește șansele ca bacteriile dăunătoare și alergenii să pătrundă prin bariera sa de protecție.

Distrugerea bacteriilor benefice

Când facem un duș, folosim diverse săpunuri și geluri de duș din comerț. Dacă te speli astfel în fiecare zi, poți spăla de pe piele toate microorganismele necesare. În cele din urmă, vor apărea bacterii dăunătoare, mai rezistente la antibiotice.

Slăbirea proprietăților de protecție

Pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect și să poată produce în mod eficient anticorpi care să reziste amenințărilor externe, are nevoie de o anumită stimulare de la microorganisme, murdărie și alți factori de mediu. De aceea, nu toți medicii pediatri recomandă spălarea bebelușilor în fiecare zi.

Efecte nocive ale apei de la robinet

Apa de la robinet poate conține săruri, metale grele, clor, fluor, pesticide și alte substanțe chimice. Ele pot provoca anumite probleme de sănătate.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!