De ce este bine (și ar trebui) să îndepărtezi rudele toxice din viața ta

De ce este bine (și ar trebui) să îndepărtezi rudele toxice din viața ta

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Poate că nimic nu este mai greu și mai dureros decât întreruperea unei relații cu un membru al familiei. Se crede că legăturile de familie ar trebui să fie cele mai puternice din viața noastră. În mod surprinzător, când le tăiem, rănile se deschid.

La urma urmei, nimeni nu se așteaptă ca rudele să provoace o durere atât de profundă. Dimpotrivă, ne așteptăm la sprijin de la rudele noastre. Cu toate acestea, unii oameni sunt în mod inerent foarte toxici și nu se poate face nimic în acest sens. Prin urmare, este mai bine să vă distanțați de ei.

Pentru a evita traumele mentale, fizice și emoționale, uneori este cel mai bine să te pui pe tine pe primul loc.

Iată cum puteți afla dacă aveți de-a face cu o rudă toxică:

1. Aceasta te condamnă constant.

Critica constructivă este bună și utilă. Dar o judecată constantă poate afecta grav stima de sine. O astfel de rudă va găsi întotdeauna ceva de care să se plângă. Indiferent ce faci, oricât ai încerca, ea încă te critică și te umilește. Trebuie să fugi de o astfel de persoană cât mai repede posibil.

2. Îi place să te povestească la toată lumea.

Să presupunem că decideți să vorbiți despre viața voastră cu un membru de familie de încredere. Iar a doua zi se dovedește că te-a trădat. Acum întreaga familie îți cunoaște secretele. De ce? Poate pentru că se simte mai inferior față de tine. Acesta este un lucru foarte urât. Indiferent cât de apropiați ați fost în trecut, acum toată încrederea dintre voi a fost distrusă.

3. Astăzi te laudă, iar mâine – jignește.

La început, ruda ta se comportă decent, demn, reținut și grijuliu, iar apoi te insultă cu cele mai grele cuvinte. Scopul său este să vă slăbească garda și să vă ademenească într-o capcană. Nu îi place să o ignori. Prin urmare, este gata să facă orice ca să preia controlul asupra ta. Și revine întotdeauna la manipulare.

4. Te caută doar atunci când are nevoie de ceva.

O rudă toxică te caută doar atunci când are nevoie de ceva de la tine. De obicei, aceasta caută un sprijin moral, financiar sau o consolare. Dar de îndată ce primește ceea ce vrea, uită imediat de existența ta. Și când ai nevoie de ajutorul lui, nu te poți baza pe ea …

5. Nu-și recunoaște niciodată greșelile.

O rudă toxică nu va recunoaște niciodată că s-a înșelat, chiar dacă există mulți martori. De obicei, acești oameni folosesc o tehnică de manipulare pentru a-și face victima să se simtă confuză și să se îndoiască de memoria sa, de percepțiile sa sau chiar de sănătatea mintală. Astfel, te conving întotdeauna că nu sunt vinovați de nimic.

Dacă aveți o rudă care se potrivește acestei descrieri, este cel mai probabil este o persoană toxică. În cele din urmă, legătura cu aceasta va fi rea atât pentru sănătatea corpului cât și pentru sănătatea mintală. Prin urmare, este mai bine să stai departe de astfel de oameni.

Cel mai bine este să întrerupeți complet relațiile cu ei. Poate că nu va fi ușor: la urma urmei, ei ar trebui să fie cei mai apropiați oameni. Dar atunci te vei simți liber și fericit!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!