De ce este bine sa masam acest punct de pe fata si cum ne ajuta!

De ce este bine sa masam acest punct de pe fata si cum ne ajuta!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in Spiritualitate

Este important ca toti sa stim acest lucru: de ce trebuie sa masam acest punct de pe frunte?

Recent am dat peste un material pe care vreau sa il impartasesc si cu voi. Este vorba despre un truc foarte bun care functioneaza pe oricine.

Bunicul meu este medic, un acupuncturist certificat si maseur Tui Na, care a absolvit in Sri Lanka fiind primul din clasa lui. El are peste 6 carti publicate, una descriind toate meridianele si punctele importante din corpul uman.

Bunicul este unul dintre putinii oameni care au fost in masura sa fuzioneze vechile metode de vindecare cu cele noi. Conversatiile cu el sunt intotdeauna foarte frumoase deoarece imi descrie mereu corpul uman ca ceva minunat. Si inca din copilarie imi spunea secrete pentru vindecarea corpului uman.

Exista energia Yin si Yang care curge prin noi. Fluxul acestei energii este necesar pentru o circulatie buna si pentru sanatate. Uneori, traumele emotionale si fizice suprima fluxul de energie si, pentru a readuce armonia, noi trebuie sa “manipulam” fluxul acestor energii.

Exista o modalitate deosebit de interesanta pentru a face asta fara prea mult efort sau timp. In timp, veti observa ca aceste miscari si masaje vor veni in mod natural pentru corpurile noastre atunci cand simtim nevoia de a imbunatati subconstient fluxul acestor energii.

Punctul de pe frunte cu care vei lucra este denumit “Al treilea ochi”. In medicina traditionala chineza acest punct este numit si GV 24, GV venind de la guvernator al vaselor de sange. Acesta este localizat intre sprancene, usor deasupra puntii superioare unde nasul intalneste fruntea.

Aplicarea unei presiuni de jos in sus in acest punct de pe frunte imbunatateste concentrarea, te scapa de tensiune, amelioreaza durerile de cap si ajuta ochii obositi (daca ai stat foarte mult in fata calculatorului). Potrivit medicinei traditionale chineze, masarea acestui punct intareste intuitia unei persoane.

Cu o presiune usoara pornind de la acest punct, maseaza aceasta zona urcand cativa centimetri in linie verticala. Masajul trebuie sa fie timp de 45 de secunde – 1 minut pentru a observa beneficiile.

Cercetatorii spun ca “Aceasta procedura activeaza unul dintre centrele creierului, nucleul amigdalian, care afecteaza sistemul limfatic uman si duce la elimnarea tensiunii nervoase, ajutand totodata si eliminarea energiei negative. Mai mult decat atat, acest masaj previne aparitia ridurilor, faciliteaza circulatia sangelui, corecteaza colturile ochilor si a gurii si activeaza procesele de regenerare (de exemplu dupa o interventie chirurgicala)”.

Energia Yang, spre deosebire de energia Yin, incepe in cap si curge spre restul corpului.

Atunci cand analizam energiile din mediul inconjurator este bine sa tinem cont ca un lucru este Yin in raport cu alt lucru care este Yang si vice versa. Acelasi lucru se aplica si la persoane si la interactiunile dintre ele. Cunoasterea principiului Yin-Yang si recunoasterea lui in natura si in interactiunile dintre oameni ne va aduce o mai buna intelegere a vietii si a posibilitatilor pe care le avem in crearea unei atmosfere armonioase atat in exteriorul cat si in interiorul nostru.

Dupa ce Yin-ul atinge apogeul se retrage in favoarea Yang-ului, care dupa ce creste si ajunge sa atinga apogeul se va retrage in favoarea Yinului si tot asa. Acesta este eternul ciclu al vietii.

Starea ideala atat in lumea fizica si subtila cat si in viata fiecarui om este armonia dintre Yin si Yang in toate planurile vietii sale, in plan fizic, psihic si mental.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!