Darul lui Dumnezeu pentru noi – propolisul ! Cum sa prepari tincturii de propolis.

Darul lui Dumnezeu pentru noi – propolisul ! Cum sa prepari tincturii de propolis.

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2019 in Sanatate

Amestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecţie. De altfel, cuvântul propolis vine din greacă şi înseamnă „partea dinaintea cetăţii”.

El a fost denumit aşa de către învăţaţii greci care, observând cum îşi construiesc albinele stupul, au ajuns la concluzia că această substanţă joacă rolul de pavăză împotriva agresorilor externi, propolisul făcând din stup o adevărată cetate.

De 2 ani imi prepar singura tinctura de propolis,iese foarte buna,cu mare putere vindecatoare si se face foarte simplu. Cumpar de la un apicultor de incredere propolis brut pe care apoi il combin cu alcool pur alimentar,las la macerat cam 2 saptamani si rezultatul este un adevarat izvor de sanatate. Eu folosesc 35g propolis brut la 100 ml alcool pur.

De aceea as vrea sa va spun cum va puteti vindeca unele afectiuni cu ajutorul tincturii de propolis:

In caz de taieturi,rani ,micoze ale pielii

S-a dovedit ca folosirea tincturii de propolis ca dezinfectant a dus la o vindecare mult mai rapida si fara cicatrici (sau cu cicatrice foarte mica) comparativ cu cazurile cand s-au folosit alte solutii dezinfectante.Tinctura de propolis este un antibioic natural fara efecte secundare!

-propolisul e unul dintre cele mai puternice antimicotice. Se poate folosi in toate micozele, durata pana la vindecare fiind mai scurta decat in cazul medicamentelor conventionale
propolis-benefitsIn caz de arsura daca se pune pe locul afectat imediat vindecarea se va face fara basici

In afectiuni ale cavitatii bucale: paradontoze, afte, cancere foloseste o apa de gura preparata astfel: intr-un pahar mic (maxim 50 ml) se pun 1 pana la 5 ml de tinctura de propolis (dupa necesitati) si se adauga apa simpla. Solutia obtinuta se foloseste fie in mod curent, ca dezinfectant oral, fie spre a trata diverse afectiuni bucale precum parodontoza, aftele sau alte leziuni. In situatii patologice, se recomanda minimum 3 clatiri/zi. Cei cu parodontoze vor observa curand ca gingiile nu le mai sangereaza, iar dintii nu se mai clatina, putand sa redevina stabili dupa 1-2 luni de tratament.

Propolisul brut mestecat scade apetitul pentru fumat(pt cei care doresc sa lase aceasta dependenta)

Pentru hepatite cronice, cu virus B, C sau D tinctura de propolis poate fi utilizata in doze de 2 x 2-3 ml/zi, obligatoriu amestecata cu miere, care tamponeaza efectul nedorit al alcoolului. Polenul crud si laptisorul de matca crud, alaturi de armurariu administrate in paralel, refac structura hepatica

In ulcer se iau doze de 2-3 ml de tinctura de propolis, de doua ori pe zi, neaparat amestecata cu miere, inainte de mese, cu cel putin 15 minute. Uneori se pot resimti dureri la inceputul tratamentului. Ele trebuie suportate, nu vor persista prea mult. In functie de dimensiunile ulcerului, cura poate dura 1-3 luni.

In surditate un amestec de tinctura de propolis 1/4 si ulei 3/4 (porumb sau masline) da rezultate neasteptate. Se imbiba o mesa mica cu acest amestec, se pune in ureche seara si se lasa pana dimineata.Nu se aplica direct pe timpan tinctura de propolis.

In viroze respiratorii daca de la primele semne de raceala se administreaza tinctura de propolis in doze mai mari (2-3 x 3 ml/zi la adulti; 2-3 x 3 picaturi/Kg/zi la copii mici; evident amestecata cu miere), vindecarea este mult mai rapida si simptomele mai usoare. Este posibil si sa nu se mai instaleze toate semnele tipice ale racelii.

As vrea sa stiti ca in cazul sugarilor se poate folosi extract apos de propolis .

Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut.

Va doresc sanatate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!