Dacă vrei să fii fericit, renunță la aceste 4 lucruri

Dacă vrei să fii fericit, renunță la aceste 4 lucruri

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Dacă vrei să fii cu adevărat fericit, renunță la aceste 4 lucruri:

1. Judecățile

Evaluarea conceptului este complexă și ambiguă, dacă judecăm o situație sau o persoană, atunci pierdem mai întâi oportunitatea de a înțelege ceea ce se întâmplă cu adevărat, motivele care au dus la acele situații. De asemenea, fiecare persoană poate avea concepții diferite cu privire la anumite lucruri. Dacă unei persoane i se poate părea normal un lucru, altei persoane i se poate părea anormal și invers, iar asta se întâmplă deoarece fiecare persoană a fost crescută în medii diferite și a fost educată după principii diferite. Și aici este important să ne amintim că devalorizarea sau supraestimarea cuiva este o formă de frică, de a nu fi judecat chiar tu. Așadar,  încearcă să nu mai judeci o persoană fără să cunoști întreaga situație, dar ține minte și că fiecare persoană poate avea principii diferite.

2. Condamnările

Condamnarea este un mod de a ne lega de viața cuiva, atrăgând atenția asupra lucrurilor pe care le urâm. De cele mai multe ori, lucrurile care le urâm și le condamnăm la alte persoane sunt exact lucrurile pe care le urâm la noi înșine, dar pe care nu le vom recunoaște niciodată. Atunci când condamnăm pe cineva, ne simțim bine știind că nu suntem singurii care au o anumită problemă. Atrăgând atenția asupra defectelor celorlalți ajungem să uităm de propriile defecte. Așadar, înainte să condamni pe cineva, gândește-te că și tu ai propriile defecte și că nu ți-ar plăcea ca cineva să te condamne pentru ele.

3. Așteptările

De multe ori avem impresia că cineva o să ne ofere ceva (un lucru, un gest afectuos, un ajutor) și așteptăm mult timp acel lucru, deoarece credem că acea persoană ne cunoaște perfect și ne înțelege nevoile. Însă aceasta este adesea cea mai mare eroare a vieții noastre. La urma urmei, nu ne cunoaștem perfect nici măcar pe noi înșine, pentru că toată viața este un drum către noi înșine. Deci, poate cineva să ne înțeleagă dacă nici măcar noi nu ne înțelegem pe noi înșine? Abia după ce începi să te cunoști în totalitate pe tine, poți împărtăși și cu ceilalți dorințele și nevoile tale. Nimeni nu ne poate ajuta dacă nu înțelegem de ce ajutor avem nevoie. Așadar, nu ar trebui să ai așteptări de la nimeni, în afară de tine.

4. Limitările

Avem, de multe ori, obiceiul de a ne limita în anumite domenii. Aceste limitări ne fac să pierdem anumite oportunități, pe care viața ni le scoate în cale. Eliminarea limitărilor este foarte înfricoșătoare, dar de multe ori este necesară, deoarece numai în acest fel putem încerca lucruri noi în viață.

Cred că dacă învățăm să renunțăm la aceste lucruri din viața noastră, ne vom bucura de experiențe noi, de optimism, de oportunități, iar cel mai important: de fericire și dragoste.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!