Daca vei accepta adevarul vei putea simti progresul in viata ta. Incearca si tu

"Niciodată nu eșuezi pînă nu te oprești din a încerca." — Albert Einstein Având în vedere puterea mare de acoperire a rețelelor de socializare devine din ce în ce mai comun să împărtășești online fiecare detaliu al vieții tale, dar trebuie să-ți amintești că nu ai nevoie de validare din partea celorlalți. Singura care trebuie să fie de acord și împăcată cu ceea ce faci ești tu. Povestea ta este numai a ta și trebuie să fii prudentă când decizi în cine să ai încredere și cui îi împărtășești gândurile și aspirațiile tale. Gândește-te bine la cercul tău de prieteni și dacă unul dintre ei se încadrează într-una dintre categoriile de mai jos este cazul să fii atentă ce și când împărtășești. Iată care sunt tipurile de persoane în care nu poți avea încredere: 1. Cele care bârfesc - Niciun secret nu poate fi ținut prea mult timp înainte să-l afle. Această persoană nu pune preț pe loialitate și prietenii intră și ies din viața ei ca și cum ar folosi o ușă rotativă. Trăsături esențiale:
 • - dezvăluie secretele prietenilor comuni;
 • - nu vrea să vorbească decât despre evenimente majore, care stârnesc interesul tututor.
Cum să procedezi:
 • - vorbește cu ea numai despre lucruri minore, de zi cu zi și evită subiectele majore, cu impact emoțional;
 • - spune-i că nu te simți bine discutând despre ceilalți sau schimbă rapid subiectul pentru a nu-i da șansa sa dea și mai multe detalii.
2. Cele care sunt fericite când ți se întâmplă ceva rău - O astfel de prietenă nu va fi mulțumită decât când tu ești pe plan secund. Trăsături esențiale:
 • - nu se va bucura niciodată alături de tine când lucrurile merg bine, dar dacă ești supărată va veni imediat să te consoleze și să te asculte;
 • - caută un impuls care să-i crească încrederea de sine și se simte bine când aude că lucrurile nu merg deloc bine pentru tine;
 • - are un complex de inferioritate.
Cum să procedezi:
 • - nu lua lucrurile prea personal, nesiguranța care o afectează ar putea periclita o prietenie solidă;
 • - fii un exemplu pentru ea pentru că de fapt are mare nevoie să se simtă acceptată.
3.Cele care îi judecă mereu pe ceilalți - După ce îți petreci timpul cu o asemenea prietenă probabil vei simți că te apasă o greutate. Fericirea ta o deranjează atât de mult încât simte că trebuie neapărat să o neutralizeze. Consideră că progresul tău înseamnă stagnarea ei. Trăsături esențiale:
 • - nu se poate bucura pentru tine, indiferent ce vești îi dai;
 • - consideră că orice succes al tău este o insultă sau un afront pentru ea.
Cum să procedezi: - nu te certa și nici nu încerca să o lămurești cum stau lucrurile, distanțează-te cât mai repede. 4. Cele care pun preț pe aparențe și popularitatea falsă - O astfel de persoană va apărea neinvitată la diferite evenimente și încearcă să se apropie de persoane pe care le consideră importante. Te-ar lăsa oricând baltă dacă ar vedea un avantaj în acest gest. Trăsături esențiale:
 • - este foarte adaptabilă și dă impresia că se integrează în orice discuție și se poate apropia de fiecare persoană pe care vrea să o impresioneze;
 • - devine o copie fidelă a ta sau a altcuiva și nu recunoaște.
Cum să procedezi:
 • - nu o lăsa să treacă de limitele pe care le-ai stabilit pentru că nu va ezita și totul se va întâmpla rapid, înainte să apuci să-ți dai seama;
 • - spune-i clar care sunt limitele și nu te teme să o refuzi când nu vrei să faci ceva.
5. Cele care fac promisiuni exagerate - Aceste persoane au intenții bune, vor să fie alături de tine, dar nu există o conexiune reală la nivel emoțional. Trăsături esențiale:
 • - cel mai probabil această persoană nu are posibilitatea de a fi ea însăși, ceea ce face și mai dificil să fie o prietenă pe care te poți baza;
 • - dacă vorbiți mai mult vei afla că a trecut prin situații dificile și emoțiile o copleșesc uneori.
Cum să procedezi:
 • - lasă-i spațiul de care are nevoie, așteaptă să vină ea spre tine, atunci când este pregătită;
 • - nu-i împărtăși lucruri foarte dificile pentru tine, ci reacționează similar comportamentului ei.
Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!
Publicitate

Situatia actuala de viata este in mare parte rezultatul modului de a gandi. Cand ne confruntam cu unele adevaruri incomode, ne putem schimba viata in bine. Este mult mai usor sa dai vina pe sotul, pe sotie, pe societate sau pe guvern pentru situatia actuala a vietii tale.

Adevarul inconvenient al vietii este ca ti-ai creat singur realitatea si ca esti singurul care o poate schimba. Acest lucru este, de fapt, imputernicire totala.

Citete in continuare pentru a afla care sunt cele sase adevaruri greu de acceptat, dar care odata acceptate, vor avea puterea de a va schimba viata.

1. Universul nu-ti datoreaza nimic

De multe ori credem ca meritam sa fim recompensati pentru eforturile noastre. Credem ca ni se datoreaza anumite lucruri in viata noastra. Acest sentiment de indreptatire ne impiedica sa obtinem ceea ce ne dorim.

Adevarul incomod este ca universul nu-ti datoreaza nimic. De asemenea, este adevarat ca, nu este impotriva ta. Universul ii trateaza pe toti la fel. Ca si soarele, care nu-i incalzeste mai mult pe oamenii buni decat pe oamenii rai. Universul este bucuros sa impartaseasca abundenta sa.

Cand ne simtim indreptatiti sau plini de resentimente, ne blocam capacitatea de a crea lucruri bune in viata noastra.

2. Ceilalti oameni nu vad lucrurile asa cum le vezi tu

Am dori ca toata lumea sa vada lucrurile la fel ca noi. Dorim ca toata lumea sa ne impartaseasca valorile si credintele si sa se comporte in moduri pe care le consideram drepte, politicoase si adecvate.

Din pacate, punctul nostru de vedere nu este un adevar pe care ceilalti ar trebui sa-l urmeze. Alti oameni au moduri diferite de gandire, alte sentimente si alte comportamente. Cand acceptam pe deplin acest lucru si cand incetam sa-i mai indoim pe ceilalti pentru a se plia vointei noastre, relatiile de toate felurile se vor desfasura mai usor. Adevarul inconvenient este ca suntem aroganti atunci cand credem ca propria noastra cale este cea corecta.

3. Esti responsabil pentru propria fericire

Cand decidem ca nu putem fi fericiti decat daca totul decurge asa cum vrem noi, ne condamnam singuri la o viata plina de suferinta. Nimeni nu te face fericit, in afara de tine insuti. Poti alege sa crezi ceea ce-ti doresti, sa te indepartei de oricine doresti si sa actionezi oricum crezi de cuvinta. Nimeni nu te controleaza in afara de tine.

Publicitate

Am putea avea tendinta de a arunca vina pe ceilalti, pe circumstante, pe societate si chiar pe vreme cand avem o zi proasta. Cu toate acestea, adevarul este ca numai tu te impiedici catre propria fericire.

4. Numai tu iti poti schimba viata

Ne place sa credem ca circumstantele exterioare trebuie sa se schimbe pentru ca viata noastra sa se schimbe. Asta nu se va intampla niciodata pentru ca noi suntem cei care ne cream realitatea.

Ai putea sa plangi ca nu ai banii necesari pentru a incepe o afacere sau ca nu esti indeajuns de frumos pentru a gasi un partener. Astea sunt prostii. Daca cineva ti-ar oferi banii necesari pentru a porni o afacere astazi, ce ai face?

In cazul in care crezi ca esti prea neatractiv pentru a-ti gasi un partener, gandeste-te ce ai face daca ai fi mai atractiv. Ai avea mai multa incredere in sine pentru a te inscrie la un club, pentru a te inscrie la un site de dating? Asa ca, actioneaza oricum. Nu este aspectul tau care te impiedica sa faci asta, este teama ta.

5. Poti alege intotdeauna cum sa reactionezi

Am inteles, circumstantele vietii tale nu sunt tocmai pozitive in momentul de fata. Poate ca te-ai blocat in datorii, poate ai suferit o pierdere sau esti bolnav. Nu poti schimba intotdeauna circumstantele. Cu toate acestea, poti schimba intotdeauna modul in care simti, gandesti si actionezi.

Persoanele care au suferit pierderi de neimaginat, traume si accidente devastatoare inca reusesc sa fie fericite si sa aiba succes. Iar exemplele nu sunt putine! Ce au acestia diferit? Atitudinea lor. A-ti parea rau pentru tine si a trai in trecut nu va schimba nimic.

6. Acum este singurul moment pe care-l ai

Daca vrei sa-ti schimbi viata trebuie sa intelegi ca singurul moment pe care-l ai este acesta, chiar acum. Locuind in trecut si simtindu-te deprimat nu vei schimba nimic. Ingrijorarea cu privire la viitor, de asemenea, nu va schimba nimic. Acest moment iti este oferit pentru a-ti schimba viata. Fa ceva diferit in acest moment. Aceste adevaruri pot parea dure, dar ele iti pot schimba perceptia. Va pot schimba viata intr-un mod uimitor. Nu spun ca e usor, ci ca este posibil. Merita sa-ti amintesti aceste adevaruri nu tocmai placute, deoarece acestea ascund cheia care te poate ajuta sa-ti schimbi viata in bine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole