Daca traiesti fiind preocupat obsesiv de ceea ce au altii si tu nu ai, cu siguranta vei rata bucuria de a primi ceea ce altii incearca sa iti daruiasca…

Daca traiesti fiind preocupat obsesiv de ceea ce au altii si tu nu ai, cu siguranta vei rata bucuria de a primi ceea ce altii incearca sa iti daruiasca…

Publicat de Patricia Esca pe 20 March 2018 in De Suflet

Povestea urmatoare este despre doi barbati grav bolnavi, imobilizati la pat, impartind aceeasi camera de spital. Unuia dintre ei i se permitea sa stea asezat in fiecare zi cate o ora pentru a facilita drenarea fluidului din plamani. Patul sau era pozitionat in dreptul singurei ferestre din camera.Celalalt barbat era imobilizat in pozitie culcata si ii era inaccesibila ipotetica priveliste pe care o oferea unica fereastra.

Cei doi nu aveau altceva de facut decat sa stea de vorba. Si vorbeau la nesfarsit: despre sotiile lor, despre carierele lor, despre serviciul militar si despre locurile in care isi petreceau vacantele. In fiecare dupa-amiaza, cel caruia i se permitea sa stea asezat, ii descria celuilalt ceea ce vedea afara.Omul care nu putea privi pe fereastra ajunsese sa traiasca pentru ora aceea din zi cand i se descria in amanuntime ce se intampla in afara spitalului. Perspectiva sa se largea si capata substanta datorita acestei descrieri. Fereastra pare-se ca dadea spre un parc cu un minunat lac. O multime de rate salbatice si lebede isi gasisera camin in acel lac iar copiii se jucau lansand in apa barci in miniatura.

Indragostitii se plimbau imbratisati admirand florile in toate culorile curcubeului ce crestea din belsug in parc.Copaci seculari margineau aleile iar pe cer se profilau cladirile orasului ce se vedeau in departare.Omul de la fereastra povestea cu voce domoala si cu detalii minutios alese tot ce parcul ii dezvaluia. Celalalt se lasa purtat de povestire inchizand ochii si imaginandu-si toate scenele. Intr-o dupa-aminaza calduta omul de la fereastra povesti despre parada care tocmai trecea prin parc.

Desi bolnavul imobilizat nu putea auzi muzica, reusea sa isi imagineze clovnii, carele alegorice, caii impodobiti si masinile decorate de sarbatoare.

Zilele treceau iar omul ce nu putea privi pe fereastra incepu sa fie invidios pe sansa celuilalt. Aprecia efortul celui de la fereastra de a-i descrie in detaliu ce se intampla afara, dar si-ar fi dorit sa fie el cel care putea admira privelistea. Incepuse sa isi antipatizeze colegul de camera si, in cele din urma, ajunsese sa-si doreasca cu disperare sa fie el asezat in locul aceluia.ntr-o dimineata, infirmiera ce ii avea in grija constata ca bolnavul de la fereastra murise linistit in somn.

Cu tristete, cheama asistentii sa ia trupul neinsufletit. Curand dupa aceea, bolnavul ce tanjea dupa patul de langa geam intreba daca nu poate fi mutat in locul pe care si-l dorise atat.Infirmiera il transfera imediat si se asigura ca sta confortabil apoi il lasa singur. Incet si cu mare greutate bolnavul nostru reusi sa se propteasca intr-un cot si sa incerce sa arunce o prima privire afara. In sfarsit se putea bucura nemijlocit de privelistea de afara!

Se cazni sa se intoarca si privi pe fereastra. In locul parcului nu era decat un zid gol! Suna infirmiera si o intreba: „Cum se face ca omul acela, colegul meu de camera, vedea un parc si un lac si imi descria totul atat de fidel? Cum putea sa imi spuna despre frumusete si dragoste cand, de fapt, el nu putea vedea decat un zid vechi din caramida?”.Sora ii raspunse surprinsa: „Vai! Nu stiai ca bietul tau coleg de camera era orb? Nu putea vedea nici macar zidul daramite altceva”.

Apoi adauga trista: „Poate voia doar sa te incurajeze”.

Daca traiesti fiind preocupat obsesiv de ceea ce au altii si tu nu ai, cu siguranta vei rata bucuria de a primi ceea ce altii incearca sa iti daruiasca. Asa ca e mai bine sa lupti pentru ceea ce-ti doresti tu si sa nu mai tii cont de ceea ce zic cei din jur.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

25 de afirmatii care îți vor ușura existența:

„Ține cont în viață doar de propriile puteri”

Viața este așa cum o percepem noi. Suntem suma atitudinilor pe care le manifestăm, de aceea trebuie să învățăm să trăim în stil mare.

Cele 25 gânduri de mai jos te vor ajuta să înțelegi ce contează de fapt în viață. Citește-le zilnic.

1. Nu economisi bani pentru plăcerile tale.

2. Dacă îți place cineva sau ceva, spune, nu tăcea.

3. Trăiește azi pentru că ieri nu mai există, iar mâine nu va mai fi.

4. Dacă nu înțelegi ceva, întreabă.

5. Vrei să o întâlnești, să îl întâlnești, invită.

6. Vrei ceva, cere.

7. Nu intra în dicuții contradictorii.

8. Vrei să fii înțeles/ înțeleasă, explică.

9. Dacă te simți vinovat(ă), spune deschis despre asta și nu te îndreptăți.

10. Ține minte mereu – fiecare are adevărul său, care uneori acesta nu coincide cu al tău.

11. Nu discuta cu oamenii lipsiți de inteligență.

12. Cel mai important lucru în viață este dragostea, restul nu contează.

13. Problemele fiecărui om iau naștere doar în capul omului.

14. Lumea din jurul tău nu e rea sau bună – ea există chiar dacă tu nu exiști.

15. Încearcă să extragi plăcere din tot ceea ce faci.

16. Ține minte – nu vei avea parte de o altă viață.

17. Nu fi ploctisitor/plictisitoare.

18. Nu privi televizorul, mai bine citește o carte.

19. Ține minte că nu ești dator/datoare nimănui cu nimic.

20. Ține minte că nimeni nu-ți este dator cu nimic.

21. Nu te implica în politică. Politica te înrăutățește.

22. Ține cont în viață doar pe propriile puteri.

23. Nu crede în promisiuni, ci doar în propria intuiție.

24. Dacă ești trist(ă), adu-ți aminte că atunci când vei muri, nu vei mai putea simți acest sentiment.

25. Ziua de astăzi este cea mai fericită zi din viața ta.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!