Cuvinte frumoase despre ceea ce este dragostea

Cu toții am trecut printr-o despărțire dureroasă. Iar uneori, ne-am dori să ne întoarcem în brațele acelei persoane. Însă nu acesta este cursul normal al lucrurilor. Nu erai apreciată, te-a dezamăgit atunci când aveai nevoie cel mai mult. Iată de ce nu ar trebui să te întorci în brațele cuiva care te-a făcut să suferi! Motivele pentru care nu ar trebui să te întorci în brațele cuiva care te-a făcut să suferi 1. Trebuie să înveți să mergi mai departe - Dacă fostul partener a trecut deja mai departe sau își îneacă durerea în jocuri, de ce nu ai face și tu același lucru? Te-a rănit foarte tare, dar cumva îți este dor de relație. Acest lucru se datorează faptului că te simți confortabil să te întorci la ceea ce este familiar. Dar nu ar trebui să cazi în această capcană. Este foarte probabil ca vechile obiceuri să revină. 2. Te va răni din nou - Pentru că a făcut-o o dată, nu înseamnă că nu o poate face și a doua oară. Acesta este motivul pentru care nu ai putea fi fericită și liniștită într-o relație care a trecut deja prin asta. De asemenea, trebuie să fii fericită cu tine mai întâi. Nu te poți baza pe altcineva pentru fericirea ta. Este un proces prin care trebuie să treci singură. 3.Nu se va schimba - Fostul tău se poate întoarce în genunchi spunându-ți cât de mult s-a schimbat și că și-a dat seama că puteți fi împreună toată viața. Adevărul este că oamenii rareori se schimbă. Nu vei putea să mai ai încredere în el ca în trecut, iar acest lucru va dăuna în continuare relației. Scuzele sunt minunate și s-ar putea să te simți tentată să o iei de la capăt, dar adu-ți aminte că aceasta ar fi doar o soluție temporară. Mai mult, ar trebui să îl ierți pentru a fi liniștită. Însă trage linie între iertare și împăcare.

20 de Lectii de Viata de la Paulo Coelho

1. Atunci cand iti doresti ceva, intreg Universul „conspira” pentru a-l obtine. 2. Uneori trebuie sa pleci, ca savezi cine te va urma, sa vorbesti molcom, ca sa vezi cine te asculta, sa faci un pas in urma, ca sa vezi cine te sustine si sa iei decizii gresite, ca sa vezi cine ramane cu tine atunci cand totul se prabuseste. 3. Daca vei proceda asa cum doresc altii, vei deveni sclavul lor. 4. Iubirea adevarata nu cere reciprocitate. Cel care o cauta, pierde timpul fara rost. 5. Viata rezida in a astepta momentul crucial, iar viitorul depinde de actiunile decisive. 6. Uneori, trebuie sa mori ca sa incepi a trai. 7. Trebuie sa simti cand se inchide o usa in viata ta si sa lasi in trecut tot ce apartine trecutului. 8. Spune ceea ce simti si fa ceea ce crezi ca trebuie sa faci. Tacerea distruge! 9. Ceea ce cauti, te cauta pe tine. 10. Cele mai importante cuvinte ale vietii le rostim in tacere. 11. Sunt persoane carora le este destinat sa mearga prin viata singuri. Nu e nici bine nici rau, este viata insasi. 12. Pe la spate toti vorbesc ceea ce doresc, in ochi iti spun ceea ce le este avantajos. 13. Cel mai dificil e sa astepti. 14. Fii realist, doreste-ti mereu imposibilul! 15. Da, asta e libertate: sa simti ceea ce iti doresti, indiferent de parerea altora. 16. Sa te simti mereu mizerabil este un lux pe care nu ti-l poti permite. 17. Daca vei avea curajul sa spui ”Adio”, de la viata vei primi o recompensa: ”Salut”. 18. Atunci cand gasesti toate raspunsurile, se schimba toate intrebarile. 19.Acolo unde suntem asteptati, ajungem mereu la timp. 20.Miracolele nu au o explicatie, dar apar in viata celor care cred in ele. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

„Dăruieşte-i persoanei pe care o iubeşti: aripi pentru a zbura, rădăcini pentru a se întoarce şi motive pentru a rămâne.” – Dalai Lama

Dragostea nu are nevoie de cuvinte multe. Dragostea este sau nu este. Cuvintele niciodată nu au atras dragostea şi nu au convins-o să rămână, să ştiţi, după cum nici tăcerea nu a alungat dragostea niciodată. Ba, dimpotrivă, multele cuvinte o golesc de frumuseţea ei. O dragoste cu multe cuvinte este ca o femeie frumoasă machiată. Nu are nevoie de lucrul ăsta, pentru că asta îi arată că are neajunsuri.

Nu trebuie să adăugăm nimic dragostei, trebuie să o ascultăm. Aşa că riscul dragostei este s-o exploatăm la nivelul ăsta conceptual, aşa…Să facem din ea o modă filosofică, pentru că vorbele multe despre un lucru care trebuie pur şi simplu făcut, devin o filosofie. Hristos nu a făcut filosofie despre dragoste. Hristos a spus: Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi. Nu-i nici un fel de filosofie. Ce doriţi să vă facă vouă oamenii faceţi şi voi lor. E foarte, foarte simplu. N-o să găsiţi nicăieri cuvinte ascunse despre dragoste în Evanghelie, ieşite din gura lui Hristos.

Toate sunt atât de simple, încât nimeni nu le mai poate uita după ce le-a auzit o dată, chiar fiind ateu sau de altă credinţă. Toţi ateii ştiu că trebuie să iubeşti pe aproapele ca pe tine însuţi. Nu poţi să uiţi asta. Asta trebuie să ţinem minte. Asta e porunca lui Hristos. Hristos nu ne-a spus să-i facem pe toţi ca noi, nu ne-a spus să-i facem desăvârşiţi pe alţii, ci pe noi, pe noi, fiecăruia dintre noi ne-a dat poruncă: Fiţi voi desăvârşiţi, precum Tatăl ceresc desăvârşit este, dar faţă de alţii a zis: Să-i iubeşti ca pe tine însuţi şi ce doreşti să-ţi facă ţie oamenii fă şi tu.

Publicitate

N-a mai vorbit despre desăvârşire. Dar ce dorim noi să ne facă oamenii? Să ne culce atunci când suntem obosiţi, să ne dea de mâncare când ne e foame, să ne ierte că ne-am supărat, să tacă atunci când strigăm şi aşa mai departe. Nu asta dorim, până la urmă? Asta trebuie să facem şi noi cu ceilalţi, fără să le punem condiţii. Adică să fim ca şi cum n-am fi lângă celălalt, nu în sensul că să nu fim receptivi la nevoile lui, ci să nu-l strâmtorăm prin prezenţa noastră, să-i lăsăm libertatea lui, fiind gata să răspundem atunci când ne cheamă.

E mult mai simplu, deşi e foarte greu de făcut. Dar dacă nu poţi…dar mai bine taci, ăsta e riscul dragostei – să faci ceva greşit.

Părintele Savatie Baştovoi, Mănăstirea Noul Neamț

Descoperă 5 de citate despre iubire din care ai ce învăţa:

1. “Cu cât cineva judecă mai mult, cu atât iubeşte mai puţin.” – Honore de Balzac

2. “Iubirea adevărată începe de acolo de unde tu nu mai aştepţi nimic în schimb.” – Antoine de Saint-Exupery

3. “Dragostea nu e doar ceva ce simţi, este ceea ce faci.” – David Wilkerson

4. “Dragostea nu moare de o moarte naturală. Ea moare pentru că nu ştim cum să o alimentăm. Moare din cauză că devenim orbi, greşim şi trădăm.” – Anaïs Nin

5. “Cea mai bună dovadă a iubirii e încrederea.” – Joyce Brothers

„Le-aş dovedi oamenilor cât greşesc gândind că încetează să iubească atunci când îmbătrânesc, fără să ştie că îmbătrânesc numai când încetează să iubească.” – Gabriel Garcia Marquez

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole