Cum schimbă televiziunea gândirea

Cum schimbă televiziunea gândirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Televiziunea este, fără îndoială, una dintre cele mai puternice arme de manipulare în masă și hipnoză. Televizorul a fost creat pentru a face asta. Să se implice în mintea consumatorului ca acesta să continue să consume sau dacă nu este un consumator să o facă în mod sistematic. Dar să începem cu modul în care o persoană este fascinată de televizor.

Hipnoza este cuvântul potrivit. Televizorul clipește la aceeași frecvență, ceea ce face ca privitorul să cadă în așa-numita etapă alfa joasă a minții. Această etapă a minții este asociată cu meditația, adică atunci când te uiți la televizor meditezi și te simți calm și relaxat.

Nu sună rău la prima vedere, nu-i așa? Cu toate acestea, în timp ce te uiți la televizor liniștit (uneori ești atât de fascinat încât ai gura deschisă, acest lucru este cel mai frecvent la copii), această mașină de spălat creierul introduce informații care trec prin bariera conștiinței și intră direct în subconștient.

Voi explica mai clar pentru cei care nu înțeleg. Subconștientul unei persoane este locul în care stă memoria și tot ceea ce crede. Pentru ca ceva să fie permis acolo, informațiile trebuie mai întâi transmise conștient. Asimilat, este procesat de conștiință și odată ce adevărul pe care dorim să îl auzim și vedem a venit, este admis în subconștient.

Apoi poate fi șters din conștiință, dar niciodată din subconștient. Astfel, nu ne amintim în mod conștient memoria noastră, dar ne amintim în mod inconștient de fiecare moment din viața noastră.

Deci, să revenim la televizor. Când cădem în hipnoză și ne oprim complet conștiința, atunci tot ceea ce este implantat în creierul nostru mic devine adevărat. Devine parte a subconștientului și a memoriei noastre. Astfel, îl acceptăm ca fiind adevărat, fără să ne gândim la asta.

Așa se schimbă gândirea umană. Devine consumator. Și astfel este modelată fără să știe sau să vrea.

Este intimidat de știri și este speriat de ceea ce se întâmplă rău în lume. Este încărcat de incertitudine și imperfecțiune din reclame. Absoarbe totul ca un burete și merge și cumpără tot ce vede în reclame pentru a se simți bine. Și reality show-urile ne fac sete de dramă.

Toate acestea creează persoana perfectă pentru sistemul nostru capitalist. Puțină încredere în sine, și dorință de cumpărare, cumpărare și cumpărare din nou. Am devenit la fel. Am fost programați de lucrurile pe care credeam că le controlăm. Ce ironie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!