Cum să vă protejați de negativitatea altcuiva și să nu mai o absorbiți

Cum să vă protejați de negativitatea altcuiva și să nu mai o absorbiți

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitateSpiritualitateViata

Pesimismul, ca orice altă manifestare a unei stări proaste, este un parazit emoțional. Frica, furia, resentimentul sunt energii puternice de care trebuie să ne protejăm. Starea de spirit proastă și pesimismul sunt transmise de la o persoană la alta. Însă cum poți să te protejezi de influența lor?

Emoțiile negative puternice au propria lor energie. Iar dacă cineva din mediul nostru începe să le manifeste, le putem „trece” cu vederea. Fiecare dintre noi este un burete emoțional. Iar capacitatea de absorbție este complet diferită.

În ceea ce privește energia emoțională, emoțiile negative sunt legate de următoarele motive:

  • capacitatea de a simți durerea altcuiva ca fiind a ta;
  • acceptarea problemelor „generale”.

Din motivele de mai sus, capacitatea de a empatiza combinată cu propria neputință poate fi o sursă de depresie gravă.

Cum să nu fii influențat de sentimentele și emoțiile altor persoane:

1. Încercați să determinați cât de empatic sunteți din următoarele motive:

  • ești considerat foarte sensibil, dar nu consideri acest lucru un compliment;
  • la nivel fizic simți durerea și stresul altora;
  • într-un mediu zgomotos te epuizezi foarte repede și te simți deprimat emoțional;
  • diverse surse de zgomot, mirosuri înțepătoare sau nevoia de a comunica activ cu cineva îți provoacă disconfort;
  • aveți nevoie de odihnă completă pentru a vă recupera;
  • te gândești constant la experiențele și sentimentele tale;
  • ești ușor de jignit;
  • ești un bun interlocutor și un ascultător recunoscător;

În esență, empatia este o abilitate pozitivă. Dar este necesar să o controlezi și să nu o arăți în fața acelor personalități care, dintr-un anumit motiv, îți sunt neplăcute sau pur și simplu nefamiliare.

2. Găsește ceea ce te îngrijorează și determină ale cui emoții le simți – ale tale sau ale altei persoane.

Furia și frica, în majoritatea cazurilor, nu se manifestă niciodată în oamenii empatici, dar le transmit perfect. Uită-te în jur și încearcă să găsești sursa îngrijorării tale.

După ce vizionați un film plăcut, sunteți într-o bună dispoziție. Însă întâlnirea cu cineva cunoscut strică complet totul. Ești familiarizat cu lucrul acesta?

O situație similară este asociată cu locurile aglomerate.

Mulțimea are un efect negativ asupra ta? Cel mai probabil, motivul pentru aceasta este capacitatea de a absorbi negativitatea unui mediu necunoscut.

3. Evitați situațiile care vă îngrijorează.

Dacă dialogul cu o persoană neplăcută este inevitabil, încercați să o țineți la o anumită distanță. Chiar funcționează. Nu vă fie frică să jigniți pe cineva. De exemplu, în autobuz, schimbați-vă pe alt loc dacă sunteți abordat de un pasager murdar sau dezordonat. Evitați persoanele care sunt deprimate.

4. Concentrați-vă pe propria respirație.

Respirația este legătura dintre creierul tău și ființa ta. Încercați să vă concentrați asupra respirației pentru câteva minute, pentru a vă separa de lume. Inspiră bunătatea și expiră toate sentimentele negative. Aceasta este o modalitate excelentă de a scăpa de emoțiile negative și de a te regăsi. Vă puteți imagina negativul sub forma unei ceți întunecate care se evaporă din voi. Și în timpul respirațiilor o rază strălucitoare de lumină cade asupra ta. Aceasta este o modalitate ușoară de a scăpa de efectele negative ale oamenilor din jur și mediului în care vă aflați.

5. Folosiți scutul.

Când sunteți înconjurați de oameni care nu vă plac, imaginați-vă cum sunteți ferit de ei printr-o protecție pe care vi-o puteți imagina într-un mod care vă place. De exemplu, poate fi un perete alb care vă separă de ceilalți. Culoarea obstacolului nu contează, principalul lucru este că simțiți că funcționează.

6. Gestionați încărcăturile emoționale.

Învățați să recunoașteți vampirii emoționali și, dacă este posibil, evitați întâlnirile cu ei.

7. Căutați pozitivul și oamenii care îl radiază.

Singurătatea nu este o rezolvare. Încercați să găsiți prieteni cu care veți împărtăși un hobby. Mergeți la o cafenea cu un coleg la serviciu sau petreceți o seară romantică cu cineva drag.

Doar petreceți mai mult timp în compania oamenilor interesanți și își vor crește vibrația pozitivă. Arătați compasiune nu doar pentru străini, ci și pentru voi înșivă.

Fii extrem de sensibil, dar nu ceda la stres.

8. Ieșiți mai des în natură.

Ar trebui să ai întotdeauna locuri speciale unde să poți fi singur. Cel mai bine este undeva în natură. Uneori, câteva ore departe de casă sunt suficiente pentru a prinde putere pentru câteva zile. Poate fi pe mal de râu, într-o pădure, pe malul unui lac sau chiar un parcul orașului.

Puneți tablouri cu peisaje acasă sau la locul de muncă. Poate să fie și doar o imagine pe monitorul computerului. Dacă aveți posibilitatea, profitați de ocazie pentru a ieși în natură dimineața. Mergeți desculț în rouă, scufundați-vă în ceață și bucurați-vă de atmosferă.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!