Cum să vă liniștiți mintea: 7 tehnici de relaxare

Cum să vă liniștiți mintea: 7 tehnici de relaxare

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 March 2021 in ArticoleLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Dacă vrei să fii cât mai productiv posibil, păstrează-ți mintea pozitivă și nu te opri asupra problemelor, ar trebui să începi prin a-ți lăsa mult timp la dispoziție pentru relaxare și exerciții fizice în rutina zilnică, dar acesta este doar începutul. Există câteva tehnici și practici care te pot ajuta la protejarea împotriva stresului, fără a lua mult timp. Ei bine, ești gata să le descoperi?

Aceste tehnici de relaxare pot fi folosite oriunde, oricând și ori de câte ori doriți. Fie că sunteți acasă, la serviciu, la metrou sau oriunde altundeva, dacă simțiți că stresul începe să crească, aplicați una dintre aceste 7 tehnici de relaxare și vă puteți continua ziua cu un sentiment mult mai mare de calm și echilibru.

Încercați-le în practică și nu veți regreta!

1. Închideți ochii și numărați încet până la 10

Uneori, cu toții trebuie să luăm o pauză și să ne distanțăm de lumea din jur cel puțin pentru o scurtă perioadă de timp. Când simțiți că împrejurimile vă presează aproape fizic, faceți acest lucru: închideți ochii, inspirați adânc și numărați încet până la 10. În timp ce faceți acest lucru, încercați să vă gândiți la ceva plăcut: la o vacanța planificată, la întâlnirea cu un vechi prieten, ultimul lucru care ți-a adus fericire…

2. Respirați adânc și regulat.

Respirația profundă, controlată, vă ajută să vă relaxați și să vă calmați atât mintea, cât și corpul, scăzând ritmul cardiac și nivelul de anxietate. Pentru a utiliza această tehnică relaxantă, așezați mai întâi mâna pe burtă, apoi inspirați lent și profund apoi expirați. Încearcă să inspiri prin nas și să expiri prin gură. Continuați acest lucru până când vă simțiți mai liniștiți și mai relaxați.

3. Bucură-te de moment

Concentrați-vă pe fiecare acțiune pe care o întreprindeți, acordându-i toată atenția. De exemplu, dacă luați masa de prânz, nu ar trebui să citiți sau să vă uitați la televizor în același timp. Concentrați-vă asupra prânzului și bucurați-vă de fiecare mușcătură. Uitați-vă cum țineți furculița și o aduceți la gură, acordați atenție gustului mâncării, texturii sale și orice senzații pe care le experimentați în acest proces.

După ce prânzul s-a terminat, nu mergeți direct la muncă, ci gândiți-vă la ceva pozitiv pentru alte cinci minute. Orice, cum ar fi o călătorie planificată, o petrecere cu prietenii sau o conversație plăcută cu o persoană dragă.

4. Tehnica relaxării treptate

Această tehnică vă permite să scăpați de tensiunea din corp, relaxând treptat diferite grupuri musculare și, în același timp, acordând atenție senzațiilor care însoțesc tensiunea și relaxarea musculară.

Începeți de la partea de jos – încercați să vă relaxați mușchii degetelor și lucrați până la gât și cap fără a pierde nicio parte a corpului. Concentrându-te pe fiecare zonă, contractând mușchii timp de aproximativ 5 secunde la inhalare și relaxându-se timp de 30 de secunde la expirație.

De regulă, cele mai tensionate (și, în consecință, afectează stresul) grupurile musculare situate în gât, spate și picioare.

5. Încercați să vă imaginați un loc frumos și liniștit.

Această tehnică de relaxare este recunoscută pe scară largă și, în mod surprinzător, este foarte eficientă. Constă în a-ți imagina cu ochii închiși un fel de loc frumos și relaxant – acesta poate fi fie un loc real pe care l-ai vizitat odată, fie unul imaginar.

Începeți să vizualizați acest loc în fiecare detaliu pe care îl considerați cel mai liniștitor și plăcut pentru toate simțurile. Încercați să-l prezentați ca și cum ați fi cu adevărat acolo și simțiți totul. Nu există restricții cu privire la ce fel de loc ar trebui să fie – o plajă tropicală, o colibă ​​în pădure, un castel, o grădină frumoasă … Orice, chiar dacă îți place.

6. Relaxați-vă mâinile și degetele.

Întindeți brațele înainte cu palmele deschise și degetele despărțite, astfel încât să nu se atingă, apoi scuturați-le ușor într-o mișcare circulară pentru a ușura tensiunea.

7. Uită-te la cer și numără încet în ordine inversă.

Numărați încet și clar, începând cu 60 și terminând cu 1. Privirea în sus către cer stimulează sistemul nervos și ajută la scăderea tensiunii arteriale, rezultând un sentiment de calm și relaxare. De asemenea, această tehnică de relaxare ajută la îmbunătățirea concentrării și a atenției.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!