Cum să-ți detoxifici organismul. Sfaturi si alimente ideale pentru detoxifiere.

Cum să-ți detoxifici organismul. Sfaturi si alimente ideale pentru detoxifiere.

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 February 2019 in Sanatate

Datorită consumului ridicat de proteine animale, făinoase, zaharuri și chiar alcool, cafea sau țigări, corpul nostru începe să „stocheze” substanțe chimice, care se găsesc de obicei în produsele rafinate. Acestea intervin în procesul natural de detoxifiere al corpului, de aceea trebuie ca noi să îi dăm un imbold.

În plus, aceste elemente toxice pot cauza iritații și infecții ale mucoasei intestinale, care pot produce la rândul lor afecțiuni precum constipația, hemoroizi sau chiar temutul cancer de colon.

În ceea ce privește aspectul, detoxifierea este de asemenea benefică. Ea ajută la rejuvenarea pielii, ferind-o de acțiunile radicalilor liberi și de afecțiuni precum psoriazisul, dermatita sau acneea.

Din fericire, există câteva metode simple pentru depurarea organismului: consumarea exclusivă de alimente lichide pentru o perioadă determinată de timp (în această perioadă sistemul digestiv se odihnește și elimină substanțele toxice, ficatul se detoxifică și el, iar sângele se purfică).

Desigur, o astfel de cură de detoxifiere trebuie făcută la recomandarea și sub supravegherea unui medic.
Iată două metode de detoxifiere:

Metoda alimentelor lichide (supe, sucuri)

În seara dinaintea primei zile de cură serviți o salată la cină și un ceai de plante medicinale. În zilele imediat următoare, trebuie să beți cel puțin doi litri de apă pe zi, pentru a nu vă deshidrata. Se recomandă, de asemenea, sucurile naturale de morcov sau de struguri.

Curățați-vă frecvent limba cu ajutorul unei benzi speciale, pentru a evita încărcarea acesteia.

Faceți băi calde, care ajută la optimizarea temperaturii corporale. Chiar și sauna vă poate ajuta să vă relaxați și să mai eliminați din toxine.

Această cură însă nu este recomandată persoanelor care suferă de boli de inimă, tumori, ulcer, cancer, boli de sânge, de plămâni, boli cerebrale sau ale ficatului și rinichilor, tuberculoză.

Nu se recomandă nici femeilor însărcinate, copiilor sau persoanelor aflate sub tratament de orice fel.

De reținut este faptul că aceasta nu este o cură de slăbire, deci nu trebuie ținută cu scopul pierderii de kilograme.

Detoxifierea cu citrice

Iată un exemplu mai descriptiv:

Prima zi: de dimineață, înainte de masă, bea jumătate de litru de apă plată. Apoi continuă cu un pahar de suc de portocale.
La prânz, două pahare de suc de portocale, cu puțină zeamă de lămâie.

După masa: o cană de ceai de mentă, melisă sau orice alte plante medicinale.

Ziua 2: de dimineață bea două pahare de suc de portocale, iar la amiază un pahar de suc făcut dintr-un morcov, o roșie, sfeclă și lămâie.

După masa continuă cu un pahar de suc de portocale, iar seara bea un ceai de plante.

Zilele 3-8: se repetă același meniu ca în primele două zile, alternând. Puteți înlocui sucul de portocale cu suc de mandarine, pomelo, lămâi, în funcție de preferințe, cu precizarea că sucul de portocale și mandarin se consumă ca atare, în timp ce sucul de pomelo și de lămâie se diluează cu apă minerală.

Puteți folosi miere de albine ca îndulcitor. Nu uitați să beți cel puțin doi litri de apă pe zi, pe lângă sucuri.

3 alimente ideale pentru detoxifiere

Anghinarea este excelentă pentru detoxifierea ficatului. Fiindcă funcția hepatică are rolul de a elimina toxinele din organism, este de la sine înțeles că orice aliment care susține această funcție la randament maxim, are implicit beneficii pentru detoxifiere.

Ceaiul verde: Antioxidanții din ceaiul verde sunt ideali pentru orice cură de eliminare a toxinelor din organism. Mai mult decât atât, fiindcă hidratarea este esențială în acest proces, ceaiul verde este o bună variantă de completare a apei.

Usturoiul: Nelipsit din aproape orice cură de detoxifiere, usturoiul are capacitatea unică de a lupta aproape imediat cu bacteriile. Este util pentru detoxifierea colonului și a ficatului. În plus, este un bun ingredient pentru a condimenta mâncărurile în timpul dietei de detoxifiere.

Cum vă întoarceți la dieta normală

Odată ce ați încheiat această dietă, trebuie să lăsați sistemul digestiv să se readapteze noii diete. Cu cât a durat mai mult dieta, cu atât trebuie să dureze și adaptarea (măcar jumătate din timpul alocat dietei).

Odată ajunși la normalitate, mergeți pe o dietă echilibrată și sănătoasă, care să includă consumul de semințe și cereale integrale, care să conțină fibre, care vor curăța intestinele și vor preveni apariția germenilor și acumularea de toxine.

Aveți grijă să aveți și o cantitate generoasă de legume și verdețuri, dar și fructe, care sunt bogate în vitamine.

Iaurtul este excelent pentru intestine și regenerarea florei intestinale, deoarece este bogat în probiotice.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!