Cum sa-ti dai seama daca esti propriul tau stapan

Cum sa-ti dai seama daca esti propriul tau stapan

Publicat de Patricia Esca pe 5 March 2019 in Articole

“Cu toate că nimeni nu se poate întoarce în timp pentru a construi un nou început, oricine poate începe de acum pentru a-și construi un sfârșit nou-nouț.” – Carl Bard

Esti propriul tau stapan:

…Atunci când te enervezi sau te superi, îţi dai seama că e alegerea ta. Nu există “mă enervezi”, nici “din cauza ta…”. Ca dovadă, oamenii reacţionează diferit în situaţii similare. Dacă stările negative reuşesc să fie cel mult un semnal de alarmă că ceva nu e în regulă cu tine, eşti propriul tău stăpân. Pentru că atunci nu le vei da curs, te vei retrage în tine şi vei alege să te linişteşti. Şi lucrurile se vor rezolva cumva de la sine.

…Atunci când eşti bărbat şi îţi apare în faţă o femeie splendidă, nu crezi că ea e responsabilă pentru erecţia ta. Ea e frumoasă oricum, indiferent dacă tu eşti sau nu sensibil la farmecele ei. Faptul că tu ai erecţie arată că energia ta sexuală a fost declanşată, atât. Dacă îţi dai seama că nu trebuie neapărat să o manifeşti faţă de ea, mai ales dacă ea nu vrea, eşti propriul tău stăpân.

…Atunci când eşti femeie, îţi dai seama că un bărbat nu are cum să-ţi “ia minţile”. El poate fi seducător şi extraordinar cu sau fără fascinaţia ta. Faptul că tu nu mai poţi raţiona limpede se datorează unei nepriceperi în gestionarea emoţiilor – noi, femeile, ştim despre ce e vorba. Dacă am reuşi să ne retragem în noi înşine în acele momente şi să ne îndreptăm atenţia către propriile idealuri, am reuşi să evităm multă suferinţi inutilă şi am putea să fim propriile noastre stăpâne.

…Atunci când nu îţi place viaţa pe care o trăieşti, îţi dai seama că ea este rezultatul gândurilor şi alegerilor tale… de o viaţă. Dacă reuşeşti să schimbi ceva cu adevărat şi devii mai bun, totul în jurul tău va reflecta această transformare. Pentru că lumea exterioară este reflexia fiinţei tale interioare.

“Ai grijă la gândurile tale, căci vor deveni cuvinte. Ai grijă la cuvintele tale, căci devin acţiuni. Ai grijă la acţiunile tale, căci devin obiceiuri. Ai grijă la obiceiurile tale, căci devin caracterul tău. Ai grijă la caracterul tău, căci devine destinul tău.”

O persoană cu un slab autocontrol emoțional…

1.are tendința de a-i învinovăți pe alții pentru propria stare emoțională;

2.are toane și dispoziții fluctuante;

3.îi este greu să își controleze stările negative cărora le permite să escaladeze;

4.se poate simți deseori copleșită și că a scăpat emoțiile de sub control;

5.poate avea reacții nepotrivite, izbucniri emoționale;

6.poate fi extrem de impresionabilă;

7.are toleranță scăzută la frustrare;

8.nu gestionează bine situațiile de stres sau criză;

9.nu este eficientă sub presiune;

10poate fi în cea mai mare parte a timpului prost dispusă;

11.este schimbătoare și se pierde ușor în emoții;

12.poate avea în viața sa prea mulți factori de stres;

13.poate avea o încredere în sine scăzută;

14.este percepută ca fiind prea sensibilă;

15.are un slab control al impulsurilor;

16.nu se străduiește prea tare să își gestioneze stările negative având impresia că nu deține controlul asupra vieții sale emoționale.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!