Cum sa scapi de gandurile negative cu care te trezesti in fiecare dimineata si care iti influenteaza negativ ziua

Publicitate

Fara sa stii, dimineata ai doua ganduri extrem de nocive care te deraiaza de la cursul obisnuit al lucrurilor. Exista trucuri prin care acestea pot fi contracarate.

Poate crezi ca nu ai un ritual matinal, dar, de fapt, ai. Ce presupune acest ritual? Ivirea a doua ganduri pe care, poate, nu le constientizezi: „Nu am dormit sufiecient“ si „Nu am timp suficient“. Potrivit lui Lynne Twist, autoarea cartii, „The Soul of Money“, ne gandim involuntar la cele doua fraze tematice legate de frica pentru ziua in curs inainte de a ne gandi la orice altceva.

„Inainte sa ne ridicam din pat, inainte sa punem picioarele pe podea, deja gandim inadecvat, in urma, si pierdem din vedere ceea ce vrem. Ceea ce incepe a fi o simpla expresie a vietii grabite, sau chiar a unei provocari, ajunge sa fie o justificare a unei vieti nerealizate“, spune Lynne Twist, citata de „Business Insider“. Astfel, ajungi sa practici acest ritual fara sa iti dai seama si te „antrenezi“ sa cauti dovezi pentru a adeveri ceea ce crezi. Ne concentram pe ceea ce doream sa fie diferit si, facand asta, respingem subtil ceea ce avem deja. Acest model de gandire da nastere la alte mii si mii de ganduri cu aceeasi genetica a deficitului, totul ajungand la o simtire cronica a faptului ca ai avea numai probleme. Mai ales daca avem in vedere faptul ca pe zi dam nastere la aproximativ 60.000 de ganduri.

Publicitate

Dar, gandirea negativa poate fi contracarata cu un truc simplu. Petrece 15 secunde pentru a cauta in jurul tau un obiect de culoare albastra. Dupa care inchide ochii si incearca sa ghicesti ce obiecte erau de culoare verde, nu albastra, in jurul tau. Atunci cand te perfectionezi pe ceva, in mod firesc observi acel ceva mult mai bine decat orice altceva e in peisaj. Creierul tau e antrenat sa faca asta si, fie ca iti dai seama ori nu, primeste de la tine instructiuni asupra a ceea ce sa se concentreze. Daca primele instructiuni pe care i le dai creierului la prima ora a diminetii sunt „Nu am dormit“ si „Nu am timp“ atunci ghici ce lucruri vei observa toata ziua, indiferent ce vezi in jurul tau? Exact, ceea ce gandesti. Asa ca, inainte de orice, ia-ti cateva secunde inainte de a te ridica din pat si incearca sa te concentrezi asupra ceea ce vrei.

Asta nu inseamna sa crezi ca totul este sau va fi perfect. Recunostinta aceasta matinala nu duce automat la lucrurile pe care le vrei, ci iti deschide o cale. Cele doua ganduri negative mai pot fi contracarate cu fraze de genul: „Am destula rabdare sa ma ocup de orice“, „Am destul idei creative pentru a gasi o solutie“, „Am destule haine“, „Am destule mancare“. Si, progresiv, ca prin magie, aceste ganduri dau nastere la alte sute si sute de ganduri asemanatoare care vor duce la o stare de bine. Doar asa vei ajunge intr-o stare naturala de recunostinta, in care orice atentie, idei si traiesti in prezent. De aceea, e bine sa stai in prezenta oamenilor increzatori pentru a invata de la ei aceste aptitudini. Acesti oameni plini de recunostinta reusesc sa obtina mai mult din ceea ce isi propun nu pentru ca isi fac scenarii, ci pentru ca ofera la randul lor.

Sursa: sfaturiutile.info

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Cele mai puternice metode pentru a-ti hrani sufletul

Publicitate

Spiritul reprezintă energia care iese din ”carapacea” corpului fizic. Câteodată, ne referim la spirit ca fiind suflet. Spiritul are nevoie de corpul fizic pentru a experimenta, pentru a evolua și pentru a crește. Deoarece sunt receptive la energiile negative cât și cele pozitive, corpul fizic cât și Spiritul absorb și rezonează cu aceste energii.

În funcție de tipul de energie pe care îl ai, te poți simți plin de viață sau, din contră, poți ”la pământ”. Spiritul nostru, care este obișnuit cu un nivel mare de energie și vibrații, suferă din cauza experienței umane.

Pentru a ne menține Spiritul la vibrația necesară trebuie să îl hrănim. Ceea ce nu este ușor din cauza problemelor din viața de zi cu zi, care ne scad vibrațiile.

Cum îți hrănești Spiritul

Respiră – găsește ritmul respirației tale, pentru a-ți hrăni Spiritul cu Forța Vieții de care are atâta nevoie. Fă exerciții de respirație regulate.

Crește-ți nivelul de conștientizare – în momentul în care ești conștient de ceea ce faci și de ceea ce experimentezi, de abia atunci poți aprecia la adevărata valoare momentul prezent. Nu te grăbi, nu trece prin viață ”ca gâsca prin apă”! asta, bineînțeles include să să fii conștient de gândurile și acțiunile tale. Acest lucru are un impact pozitiv asupra nivelului tău de energie. Fii receptiv la dragoste și compasiune! Totul este un miracol în această viață. De ce să nu privim și lucrurile mărunte minunându-ne de miracolul care există în ele?

Meditează zilnic – meditația te ajută să excluzi din viața ta lucrurile care te plictisesc sau care îți crează un stres. Te poți deconecta și îți poți extinde creierul, astfel încât să te poți concentra pentru a-ți rezolva problema sau problemele.

Publicitate

Ai grijă de tine, cu compasiune – gândește-te la tine întâi, nu la ceilalți! Ești o ființă plină de iubire care vrea să dea iubire. Înainte de toate însă, tu trebuie să fii ținta acestei iubiri necondiționate. De abia după ce te iubești pe tine îi poți iubi pe ceilalți. Gândește-te la tine ca fiind părinte și copil în același timp, acordă-ți dragoste, răbdare, iertare, bunătate și compasiune. Doctorul Kristin Neff, cercetător al auto-compasiunii spune că există 2 mari practici: 1) să recunoaștem sacrificiile personale ca făcând parte din experiența umană; și 2) să realizăm că gândurile și sentimentele negative fac parte din noi. În loc să ne criticăm propria persoană, ar trebui să observăm – în mod obiectiv- că le împărtășim și comunității, de aceea trebuie să fim buni cu noi, fără să ne judecăm și fără să ne ridiculizăm.

Mănâncă alimente cu un nivel energetic crescut – fiecare tip de aliment are propriul său nivel de energie. Fructele și legumele au un nivel mai crescut de energie, de aceea nu numai că hrănesc corpul dar, hrănesc și Spiritul.

Evită vampirii energetici – fiecare din noi a observat că prezența anumitor persoane ne obosește, ne face să ne imțim singuri, triști, iritabili, pur și simplu secați de energie. După ce îți petreci o bună parte din zi cu acești oameni, realizezi că ești epuizat și tot ceea ce îți dorești este să dormi. Acești oameni sunt vampirii energetici. Îți absorb energia, bombardându-te cu sentimente și emoții negative.

Cum să eviți vampirii energetici

Vizualizează un scut de energie sau o bulă, care să respingă energia negativă.

Fii atent la conversație pentru a-ți da seama când începi să îți pierzi energia

În momentul în care realizezi acest lucru, transformă conversația într-una cu subiect ”mai fericite”.

Dacă nici acest lucru nu ajută, cere-ți scuze în mod politicos și distanțează-te de acea persoană

Și, cel mai important: elimină din viața ta orice persoană care îți ”mănâncă” energia!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate