Cum sa gandesti pozitiv! – „Cu cat mai repede vei avea incredere in tine, cu atat mai repede vei sti cum sa traiesti.” J.W. Goethe

Cum sa gandesti pozitiv! – „Cu cat mai repede vei avea incredere in tine, cu atat mai repede vei sti cum sa traiesti.” J.W. Goethe

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 January 2020 in Dezvoltare Personala

„Ca o piesa de teatru, asa este viata: nu conteaza cat de mult a tinut, ci cat de frumos s-a desfasurat.” Seneca

In viata de zi cu zi, ne confruntam cu tot felul de evenimente care au un ecou pozitiv sau negativ in viata noastra interioara. Sensul pe care il dam experientelor avute ne ajuta sa realizam in viata o serie de transformari, atat psihice, cat si fizice.

Taria psihica de care dau dovada unele persoane in fata evenimentelor stresante, faptul ca sunt optimiste, determina obtinerea de beneficii sau dezvoltari personale. Gasirea unui sens, unui motiv de evolutie in evenimentele cu care ne confruntam reduce depresia si anxietatea. Nu conteaza ce tip de inteles sau de dezvoltare personala gasim atata timp cat acestea au efecte pozitive in experienta noastra.

Mintea noastra este cea care creeaza universul iar daca noi o lasam “prinsa” in anumite conflicte nerezolvate sau o “otravim” cu ganduri negative nu vom face decat sa ne punem singuri piedica. Poate nu toate lucrurile merg asa cum ti-ai dori in viata ta, insa ingrijorarea nu face decat sa te incurce. Te impiedica sa fii tu, nu te lasa sa obtii performante, sa descoperi minunatele comori dinauntrul tau.

De ce sa te ingrijorezi daca poti rezolva o problema? Si de ce sa te ingrijorezi daca nu poti rezolva nimic? Pentru a ne putea imbunatati starea de bine fizica cat si psihica trebuie sa ne schimbam comportamentele disfunctionale prin modificarea modului de a gandi, de a ne raporta la evenimente, prin constientizarea mecanismelor care ne fac sa ramanem prinsi in anumite tipuri de reactii.

Gandirea pozitiva pe care o au unii oameni este o atitudine care le permite sa descopere mai usor solutiile, aspectele pozitive ale situatiilor cu care se confrunta. Ea nu se refera numai la optimism, ci si la orientarea constructiva de tipul “sa vedem ce se poate face in situatia in care ne aflam”.

Gandurile tale creeaza realitatea in care traiesti. Noi ne cream viata prin gandurile pe care le avem zi de zi. Nu de putine ori sentimentele de nesiguranta si neliniste apar datorita gandurilor negative pe care le avem despre noi insine. Prin urmare, atitudinile pe care le avem pot influenta realitatea. Atitudinea, fiind o relatie relativ stabila intre sentimente, credinte si tendintele spre actiune, ne determina sa ne orientam intr-un anumit fel catre persoane, lucruri, idei sau obiecte. Uneori credintele noastre pot avea un puternic caracter perturbator daca experientele noastre de viata au intarit anumite convingeri disfunctionale, acestea putand sa ne blocheze evolutia.

Gandirea pozitiva poate fi cultivata de oricine doreste lucrul acesta. Gandirea pozitiva presupune o anumita structura cognitiva, emotionala si comportamentala in fata lumii, un anumit mod de a se “vedea” pe sine si pe ceilalti, de a intelege, simti si actiona in relatiile cu ceilalti, cu situatia cu care te confrunti, si anume, un mod constructiv eficient si oportun.

Persoanele care au o gandire pozitiva se descurca mai bine in situatiile dificile, au o mai mare capacitate de efort fizic si intelectual, rezista mai bine la situatii stresante si, in general, sunt mai capabile sa obtina rezultate superioare decat altii cu aptitudini asemanatoare. De asemenea, ele se insanatosesc mai rapid in cazul ca au fost afectate de o maladie sau de un accident si se pare chiar ca au o mai mare rezistenta la imbolnaviri.

Obstacolele din viata noastra, dificultatile sau esecurile ne ajuta sa devenim, sa ne transformam si sa ne apropriem si mai mult centrul fiintei noastre. Daca privim toate aceste lucruri ca pe niste provocari care ne fac mai puternici, mai curajosi si acceptam schimbarile din viata noastra, vom inceta sa mai fim captivii propriului mod de a gandi. Sclavia este o chestiune de mentalitate.

Elibereaza-ti mintea si sufletul iti va fi liber!

„Ai curajul sa iti asculti inima si intuitia! Ele stiu deja ceea ce vrei tu sa devii cu adevarat.” Steve Jobs



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!