Cum sa cunoastem puterea Lui Dumnezeu atunci cand trecem prin perioade grele din viata

Cum sa cunoastem puterea Lui Dumnezeu atunci cand trecem prin perioade grele din viata

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 January 2020 in De Suflet

„Frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii”

Un psalm din Biblie spune: „Fii linistit si vei sti ca Eu sunt Dumnezeu!“ Insa cum poti fi linistit cand treci printr-o perioada dificila, suferi si te simti deznadajduit, singur, in fata greutatilor? Asculta de povata Sfintilor Parinti si gandeste-te la ce inseamna cu adevarat sa fii linistit: doar asa iti vei gasi pacea interioara.

Cand avem dificultati in viata, ne dorim sa ne gasim linistea sufleteasca. Iata 10 cuvinte care definesc linistea si care ne pot invata cum sa fim stapani pe situatie in vremuri tulburi, recunoscand puterea lui Dumnezeu.

1. Linistit: fara zgomote si turbulente; netulburat – Cand nu avem parte de zgomote exterioare sau turbulente, putem auzi mai bine vocea lui Dumnezeu, care ne calmeaza si ne ghideaza prin cele mai negre furtuni. De fapt, zgomotele care ne impiedica sa facem acest lucru sunt, in realitate, propriile noastre griji. Cand vom sti sa ne schimbam gandurile, din negative, in pozitive, vom fi capabili sa simtim dragostea lui Dumnezeu, pentru ca vom fi in deplina armonie cu el.

2. Calm: o perioada sau o stare fara probleme; o stare de seninatate – A atinge starea de calm nu presupune ca furtuna din jurul tau a si disparut, ci presupune ca, in forul tau interior, sa nu mai resimti prezenta furtunii. Poate ca furtuna este inca dezlantuita, dar ea nu mai are vreun efect asupra ta. Nu te mai afecteaza, deoarece stii in cine ti-ai pus toata increderea. Te afli intr-un loc in care nu mai resimti frica.

3. Tihnit: odihnit; cu o stare de spirit calma – Adesea, cand dam de greu, tindem sa fim suparati pe Dumnezeu, sa strigam catre EL si sa ne plangem. Cand procedam astfel, ne diminuam capacitatea de a simti Spiritul, deoarece nu lasam loc in propriile inimi pentru ca Spiritul sa ne poata vizita. Dumnezeu nu va fi in inimile noastre daca ele sunt pline de suparare. Cand vom invata sa fim tihniti si sa nu ne mai plangem, ci doar sa-L asteptam, atunci vom gasi linistea interioara.

4. Pasnic: neafectat de vreun conflict; golit de violenta – Uneori, cand dam de probleme, permitem supararii si frustrarilor sa ne impinga catre violenta sau sa ne indrepte impotriva Domnului. Niciuna dintre aceste alegeri nu ne va aduce pacea. Cand intampinam conflicte dar nu suntem afectati de ele datorita credintei in Dumnezeu, abia atunci avem parte de pacea interioara. Alege lumina!

5. Placid: fara intreruperi sau nelinisti – Putem invata sa fim placizi pe masura ce ne rugam, citim Biblia, facem o plimbare, meditam sau ne acordam destul timp pentru a gandi liber, fara intreruperi sau distragerea atentiei. Acest lucru ne permite sa comunicam cu Tatal Ceresc, iar Lui – sa ne vorbeasca.

6. Odihnit: caracterizat de repaus, odihna – Adesea, viata ne aduce in situatii in care nu-L putem auzi pe Dumnezeu. Abia cand ne oprim si ne dam ragazul de a ne odihni mintea si sufletul, ne putem concentra asupra lucrurilor importante. Dumnezeu vrea sa ne vorbeasca, dar trebuie sa fim pregatiti pentru a-L asculta.

7. Senin: stralucind constant – Soarele nu rasare si nici nu apune. E doar o iluzie. In schimb, Soarele sta pe loc, stralucind constant, in vreme ce Pamantul se invarte in jurul sau. Intunericul noptii vine cand Pamantul se intoarce cu fata de la Soare. La fel ni se intampla si noua. In incercarile noastre, cand ne intoarcem fata spre Dumnezeu, care este stralucitor, suntem plini de lumina. Daca alegem insa sa stam cu spatele la EL, intunericul noptii va veni cu siguranta…

8. Cuminte: gentil, lin, stabil emotional – Cand suntem cuminti, gentili si draguti, putem auzi cuvantul lui Dumnezeu. El ne convinge sa-L iubim si sa fim de ajutor semenilor nostri. Ne putem scutura de propriile noastre probleme cand purtam Spiritul lui Dumnezeu in noi, ce ne va ajuta sa ii luminam si pe alti oameni, aflati la ananghie.

9. Stabil: intr-o maniera calma – Cand abordam problemele cu calm, cand suntem stabili, suntem mai capabili sa vedem imaginea de ansamblu si sa ne facem un plan reusit pentru a rezolva acele probleme. O maniera calma ne ajuta nu doar sa avem mintea limpede, ci si sa calmam temerile celor din jurul nostru.

10. Impacat: fara agitatie a mintii ori a spiritului – Cand mintea si sufletul ne sunt linistite, intregul organism resimte pace. Putem vedea lucrurile mai clar, putem sa simtim si sa auzim mai bine vocea Tatalui Ceresc. Il vom cunoaste pe Dumnezeu, pentru ca vom fi una cu El!

„Fii linistit si vei sti ca EU sunt Dumnezeu!“ – nu este doar o zicala, ci o stare de spirit. Este abilitatea de a-L cunoaste pe Dumnezeu indeajuns de bine si de a-L lasa sa te salveze din cele mai negre situatii. Pe masura ce invatam sa fim linistiti si sa credem in Dumnezeu, ajungem sa stim si sa intelegem ca noi suntem copiii Lui. Nu suntem niciodata singuri, niciodata fara ajutor si niciodata uitati. El este mereu alaturi de noi! Nu avem nevoie decat sa fim… linistiti.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!