Cum sa aplicam cu succes legea echilibrului

Cum sa aplicam cu succes legea echilibrului

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2018 in Dezvoltare Personala

„Oricate calitati am avea, lumea se uita numai la defecte.” – Moliere

Deoarece cu totii ne dorim o viata echilibrata, e indicat sa constientizam mereu cand e prea mult sau prea putin si sa evitam extremele. Majoritatea am auzit in ultima vreme vorbindu-se foarte mult despre necesitatea gandirii pozitive si alungarea emotiilor negative, motiv pentru care am ales sa fac unele precizari:

Delimitarea lucrurilor in pozitive si negative nu ne ajuta atat de mult pe cat credem. Am fost obisnuiti sa cautam binele si sa ne ferim de rau, uitand ca binele si raul sunt doar niste termeni generali dati in functie de circumstante si de experienta fiecarui om. Ceea ce e bine pentru unii poate fi rau pentru altii si invers. In plus, lucrurile de care te feresti mereu genereaza la schimb multa teama, ceea ce inevitabil va crea in timp probleme de sanatate.

Cum ar fi daca am observa ca e o chestiune de utilitate? Adica ceea ce mi se intampla chiar acum ma ajuta sau nu ma ajuta? Imi este util sau inutil? Cum stiu asta? Verificand cu ajutorul corpului si al simturilor, abia ulterior cu mintea.

Fizica ne invata ca pozitiv si negativ sunt doi poli de care avem nevoie. Echilibrul nu poate fi atins daca ignoram sau evitam un pol. Pentru ca o baterie sa functioneze ea are nevoie de ambii poli: negativ si pozitiv. Spunand ca numai cu cel pozitiv e suficient se va reflecta prin lipsa de functionare si implicit de utilitate.

Astfel, fuga de negativ va duce mai devreme sau mai tarziu la dezechilibru. La fel si daca manifestam prea mult entuziasm pentru ceva sau prea multa descurajare. Prea multa apa are ca efect inundatiile, prea mult foc parjoleste tot, in cantitati rezonabile atat apa cat si focul ne sunt de mare folos, chiar vitale. Gasirea echilibrului intre cei doi poli ramane pentru fiecare o adevarata provocare, dar nu e o misiune imposibila.

Un mare maestru chinez spunea ca si emotiile negative ne sunt utile tocmai pentru a ne cunoaste mai bine si a experimenta insanatosirea. A respinge emotiile negative si a te critica pentru ca le traiesti nu e o solutie, din contra. La fel, a-I critica pe celalalt ca experimenteaza o stare de furie, depresie sau frustrare nu-l ajuta cu nimic. In schimb, a recunoaste aceste emotii, a le accepta si patrunde in adancul lor poate deveni o adevarata sursa de intelegere si vindecare.

Inchei acest scurt articol cu indemnul de a se renunta la teama de “intuneric” si de negativ, deoarece numai teama intretine intunericul ignorantei si negativitatea asa cum e perceputa ea. Odata aprinsa lumina intr-o camera intunecata nu mai putem vorbi de intuneric.

Caci lumea se vede altfel atunci cand alegi sa o privesti fara teama, din cat mai multe perspective…Iar din perspectiva legii echilibrului, avem nevoie de cele doua polaritati functionand impreuna in egala masura pentru a-l atinge. Dupa care vorba poetului: Dincolo de bine si rau e un camp, ne intalnim acolo. (Rumi)

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!