Invata sa traiesti intelept! Cum să ai o viață fără regrete. Aproape imposibil, dar se poate!

Invata sa traiesti intelept! Cum să ai o viață fără regrete. Aproape imposibil, dar se poate!

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 July 2018 in Lecții de viață

“Cu totii suferim in viata una din doua dureri : durerea disciplinei sau durerea regretului. Singura diferenta este ca durerea disciplinei cantareste grame iar cea a regretului tone.” Jim Rohn.(filozof renumit si vorbitor motivational)

Voi pe care o veti alege?

O persoana inteleapta, va alege disciplina. De ce? Pentru ca disciplina ne duce catre visurile noastre iar regretul ne indeparteaza de ele. Disciplina ne reinnoieste iar regretul ne distruge.

Majoritatea dintre noi ne incrucisam degetele si speram ca ne va fi mai bine. Dar adevarul este ca nimic nu va fi mai bine, daca noi nu vom face in asa fel incat sa fie mai bine. Iar speranta nu este un plan. Este o forta necesara pentru crestere, dar nu suficienta pentru a o si asigura.

Daca veti porni azi pe o cale de a va imbunatatii starea fizica, emotioala si spirituala, puteti prinde un tren spre un nou destin. Daca aveti o viziune puternica, va faceti un plan, construiti un sistem si apoi il urmati cu disciplina necesara, veti crea un nivel de succes si prosperitate la care putini ajung in viata.

Durerea este inevitabila

Trebuie sa ne amintim mereu ca in viata durerea este inevitabila. Intrebarea pe care trebuie insa sa ne-o punem este “ Va fi durerea disciplinei sau a regretului?”

Hai sa ne gandim la ceva practic pentru a pune lucrurile in perspectiva. Ganditi-va la ceva ce va doriti cu ardoare in viata. Acum scoateti o bucata de hartie si impartiti-o in doua coloane. Pe coloana din stanga scrieti “Durerea disciplinei” iar pe cea din dreapta “Durerea regretului”. Sub fiecare titlul scrieti trei lucruri, de exemplu sub titlul “Durerea disciplinei” puteti scrie: “va trebui sa ma scol devreme in fiecare dimineata pentru a exersa”, sau “va trebui sa ma hranesc sanatos”.

In coloana “Durearea regretului”, scrieti lucrurile pe care stiti ca o sa le regretati daca nu reusiti sa va disciplinati. De exemplu “ nu voi fi niciodata un muzician” sau “risc sa am un atac de cord datorita alimentatiei nesanatoase”, sau “nu o sa slabesc niciodata”.

Am intalnit multi oameni in viata mea, oameni foarte talentati dar carora le lipsea disciplina si seriozitatea, oameni care ar fi putut straluci pe cer, care ar fi putut revarsa darurile si priceperea lor peste altii. Cu totii avem in noi comori nepretuite, iar visele pot deveni realitate, dar pentru asta trebuie sa fim realisti. Oricat de talentat ai fi si oricat de mult ti-ai dori ceva, performanta se atinge doar prin munca si disciplina, altfel totul ramane doar un imens regret. Si cand vei vedea pe altul care a atins visul tau , vei spune ”as fi putut si eu sa ajung asa…ba chiar mai bun”viata fara regrete – durerea

Nu a zis nimeni ca este usor sa fi disciplinat, dar e “al naibii” de frumos. Iar oamenii care spun ca nu au regrete, o spun carand in spatele lor durerea care atarna foarte greu.

Va urez o viata fara regrete!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!