Cum ne auto sabotam fara sa ne dam seama si de obicei dam vina pe cei din jur

Cum ne auto sabotam fara sa ne dam seama si de obicei dam vina pe cei din jur

Publicat de Patricia Esca pe 22 November 2018 in Dezvoltare Personala

“Viata este un dar pe care il meritam numai atunci cand il daruim.” – Rabindranath Tagore

8 lucruri prin care te auto sabotezi in viata:

1. Te concentrezi pe orice alt moment în afară de cel prezent.

Nu poți schimba ziua de ieri, dar o poți strica pe cea de azi îngrijorându-te pentru cea de mâine. Fii în prezent. Ziua de mâine se va dezvălui exact așa cum trebuie să fie, așa cum a făcut și cea de ieri.

2. Ești prea fixat pe greșelile tale.

Este important să ne iertăm pe noi înșine pentru greșelile pe care le facem. Trebuie să învățăm din propriile greșeli și să mergem mai departe. Fă un pact cu tine însuți, azi, să nu lași trecutul să te definească. Uneori, cel mai important lucru pe care îl obții din strădania ta nu e plata, ci lecția pe care o înveți din ea. O viață fericită, plină de succes, nu e o viață lipsită de probleme, ci aceea care se poate ridica deasupra lor.

3. Ai o mentalitate de „totul sau nimic”.

Nu există succesul perfect, așa cum nu există nici eșecul perfect. Așa că e inutil să etichetăm lucrurile la extreme – totul sau nimic – succes sau eșec. Există doar o succesiune de momente imperfecte, pline de infinite posibilități și oportunități. Apreciază zona gri dintre extreme – călătoria, experiențele. Și, mai presus de toate, nu lăsa succesul să ți se urce la cap sau eșecul să te doboare.

4. Te aștepți ca viața să fie mereu fericită.

Viața poate fi dificilă. Poți experimenta suferințe, dureri și pierderi. Aceste circumstanțe îți pot afecta fericirea, dar nu trebuie să-ți pierzi speranța. Gândește-te la teoria principiilor Yin și Yang, din filosofia chineză, care spune că forțele opuse sunt interconectate. Prin suferință îți poți afla puterea, din durere îți poți regăsi optimismul, iar în urma unei pierderi poți descoperi o reînnoită apreciere față de viață. Viața e mereu compusă din Yin și Yang. Contrastele sunt interdependente și interconectate. Nu te poți izola complet de tristețe fără să te izolezi, în același timp, și de fericire.

5. Te gândești continuu la cel mai rău caz.

De multe ori, mintea ta se luptă cu evenimente foarte puțin probabile. Durerea din gât îți amenință viața; permisul de conducere a ajuns în mâinile unui impostor care vrea să-ți fure identitatea. O astfel de negativitate creează și mai multă negativitate. E un curent care te va duce departe de țărmul fericirii și, dacă nu înoți cu putere să ieși din el, te va scufunda. Concluzia e că poți privi lumea prin lentila îndoielii și disperării sau prin cea a speranței și entuziasmului. E alegerea ta. În ambele cazuri, cândva vei ajunge la destinație. Întrebarea este dacă vrei să ajungi încruntat sau zâmbind.

6. Lași pierderea să te devoreze.

Câteodată e necesar să lucrezi la fericirea ta. Unele greutăți în viață nu pot fi eliminate doar adoptând o atitudine pozitivă. Trebuie să ierți pe cineva? E necesar să te desprinzi dintr-o relație nereușită? Este cazul să te împaci cu moartea cuiva drag? Viața e plină de pierderi. Dar, într-un fel, fericirea adevărată n-ar fi posibilă fără ele. Ne ajută să prețuim momentele bune. Ne ajută să creștem. Dacă te zbați să ieși la lumină, să știi că nu ești singur. Găsește pe cineva care te înțelege și cu care să vorbești. Cere ajutor. Nu lăsa o pierdere să te consume.

7. Eviți să privești adevărul în față.

Adevărul nu încetează să existe dacă este ignorat. Nu-ți poți găsi liniștea evitând mereu totul. Trebuie să simți ca să te vindeci. Adu-ți fricile și slăbiciunile la suprafață și pune reflectorul pe ele. Pentru că singura cale de ieșire e să treci prin ele. Durerea de a înfrunta adevărul merită efortul, pe termen lung.

8. Eviți să iei decizii.

Deciziile proaste sunt aproape întotdeauna mai bune decât lipsa oricăror decizii. Indecizia doar amână, pe când deciziile proaste ne învață cum să luăm altele bune. În final, cel mai adesea regretăm ocaziile pierdute, relațiile pe care ne-am temut să le avem și deciziile pe care am așteptat prea mult să le luăm.

E rândul tău…

După cum știi, atunci când încetăm să facem ce nu trebuie și începem să facem lucrurile corecte, viața devine mai ușoară. Așa e și firesc. Deci, tu cum ți-ai făcut viața mai grea decât ar fi trebuit să fie? Ce poți face azi pentru a simplifica lucrurile?

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Patricia Esca
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!