Cum ajungem sa ne pierdem increderea in cei din jur dar si in noi

Cum ajungem sa ne pierdem increderea in cei din jur dar si in noi

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 November 2018 in Dezvoltare Personala

„Fără încredere, cuvintele devin sunetul înfundat al unui gong din lemn. Cu încredere, cuvintele devin viața însăși.”

Putem trăi fără încredere în cei din jurul nostru? Cât mai valorează cuvântul celui în care ai crezut dumnezeiește, dar acesta ți-a înșelat încrederea? Iată câteva reflecții despre încredere…

„Fiecare inimă ajunge în vibraţie prin acordarea corzilor de argint ale încrederii.” — Ralph Waldo Emerson.

1. Ce doare cel mai tare este când crezi în cineva orbește, iar acea persoană îți dovedește că într-adevăr ești orb.

2. Atunci când începi să te întrebi dacă poți avea încredere sau nu într-o persoană, atunci este momentul când ar trebui deja să știi că nu poți avea.

3.Întotdeauna să ai încredere în primul instinct. Dacă inima și sufletul tău simt că ceva nu este în regulă, de obicei se adeverește.

4. Este nevoie de foarte mult adevăr pentru a dobândi încrederea și de o singură minciună pentru a o pierde.

5. Există două motive pentru care nu avem încredere în oameni: primul pentru că nu îi cunoaștem, iar al doilea pentru că ajungem să îi cunoaștem.

6. O relație fără încredere este ca o mașină fără combustibil. Poți sta în ea cât de mult vrei, însă nu vei ajunge nicăieri cu ea.

7. Dacă vei reuși să înșeli pe cineva, să nu crezi că acea persoană este proastă. Ar trebui să realizezi că a avut încredere în tine mai mult decât ai fi meritat.

8.Când vei avea încredere pe deplin în cineva, fără vreo urmă de îndoială, cu siguranță vei obține unul dintre aceste două rezultate: o persoană pe viață sau o lecție pe viață.

9.Relațiile sunt despre încredere. Dacă trebuie să faci pe detectivul, atunci este timpul să mergi mai departe.

10. Ai grijă în cine ai încredere și cui alegi să îi spui problemele tale. Amintește-ți că nu oricine îți zâmbește îți este și prieten.

11. „Nu sunt supărat pentru că m-ai mințit. Sunt supărat pentru că de acum nu te mai pot crede.”— Friedrich Nietzsche

12. „Încrederea celui nevinovat este cea mai utilă armă a celui care minte.” – Stephen King

13. Scuzele acceptate, încrederea pierdută.

Cand iti pierzi increderea in tine exista cel putin un motiv

Nu-i vina ta daca ti-ai pierdut increderea in tine. Un singur eveniment negativ te poate marca profund pentru tot restul vietii.

  1. Nereusitele te fac sa-ti pierzi increderea in tine.
  2. Injuriile te fac sa-ti pierzi increderea in tine.
  3. Trecerea anilor te face in unele cazuri sa-ti pierzi increderea in tine.
  4. Problemele de sanatate (cum ar fi caderea parului) te fac sa-ti pierzi increderea in tine.
  5. Mediul negativ de acasa sau de la locul de munca te face sa-ti pierzi increderea in tine.
  6. Despartirea te face sa-ti pierzi grav increderea in tine.
  7. Lipsa banilor te face sa-ti pierzi increderea in tine.
  8. Alte doua lucruri care te fac sa-ti pierzi increderea in tine sunt convingerile religioase negative si convingerile personale negative.

Atunci cand iti pierzi increderea in tine e un bun moment sa te intrebi daca nu cumva treci printr-o depresie. De multe ori persoanele care isi pierd increderea si stima de sine sufera de depresie. Sunt persoane bune, sufletiste, miloase in adancul lor. Dar ranite de catre viata in general si, in special, de catre cei din jur. Daca esti genul acesta de persoana, felicitari in primul rand pentru calitatile tale si in al doilea rand pentru interesul tau de a te ridica! Continua sa citesti pentru ca vei afla in continuare cum sa-ti redobandesti increderea.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!